اپلیکیشن جدید «احساس خوب»؛ تجربه‌ی روانپزشک معروف رو با هوش مصنوعی ترکیب می‌کنه

دنیای سلامت روان جای پیچیده‌ایه و پیدا کردن کمک حرفه‌ای همیشه راحت نیست. اما یه سری آدم معتقدن که میشه از هوش مصنوعی استفاده کرد تا تکنیک‌هایی مثل درمان شناختی رفتاری (CBT) رو ساده‌تر کرد و در دسترس‌تر کرد. دکتر دیوید برنز، یه روانپزشک معروف با بیش از چهل سال سابقه، حالا یه اپلیکیشن به اسم «احساس خوب» ساخته که روش‌های خودشو تو این اپلیکیشن پیاده کرده.

برنز برای ساخت این اپلیکیشن با جرمی کارمل، که قبلا تو تیم‌های رشد دو شرکت بزرگ دوردش و ردیت کار می‌کرد، و مت پیرس، مدیرعامل سابق یه شرکت خدمات سلامت، همکاری کرده. جالب اینجاست که «احساس خوب» هم اسم اپلیکیشن و هم عنوان یکی از کتاب‌های پرفروش برنز درباره سلامت روانه.

این شرکت که سال ۲۰۲۲ تاسیس شده، تازه اعلام کرده که ۸ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کرده و اپلیکیشنش که تا حالا تو نسخه بتا بوده و حدود ۳۰۰۰ کاربر داشته، از امروز رسما عرضه میشه.

شرکت احساس خوب فعلا ۱۴ کارمند داره و می‌خواد از این سرمایه برای توسعه و بازاریابی اپلیکیشن استفاده کنه.

راب هاتر، یکی از سرمایه‌گذارای این پروژه، می‌گه سال‌ها پیش کتاب برنز رو خونده و تو یکی از سمینارهاش شرکت کرده و از همون موقع به کارش علاقه‌مند شده. چند سال پیش دوباره با برنز آشنا شده و وقتی فهمیده که داره با کارمل روی ساخت یه اپلیکیشن درمانی کار می‌کنه، تصمیم گرفته سرمایه‌گذاری کنه. هاتر می‌گه محبوبیت برنز و مهارت‌های کارمل تو رشد کسب و کار، ترکیب خوبی برای موفقیت اپلیکیشن هست.

اپلیکیشن و تکنولوژی

برنز می‌گه که قبل از اومدن مدل‌های زبونی بزرگ هم به ساخت یه اپلیکیشن آموزشی فکر می‌کردن، اما با ظهور این مدل‌ها تصمیم گرفتن دانش برنز رو به یه مدل هوش مصنوعی تبدیل کنن تا روند بهبود حال رو سریع‌تر کنن.

اون به سایت تک کرانچ گفته که خیلی خوشحاله که تونستن یه ابزار الکترونیکی بسازن که نه تنها افسردگی رو کم می‌کنه، بلکه هفت تا احساس منفی رو با هم کاهش می‌ده.

اپلیکیشن احساس خوب دو بخش داره: دوره‌های تعاملی درباره سلامت روان و مدیریت احساسات که با تصویر و داستان توضیح داده میشه، و یه چت‌بات که می‌تونه با شما درباره مشکلاتتون صحبت کنه. این چت‌بات همچنین راه‌هایی برای تمرین تکنیک‌های بهبود احساسات منفی رو بهتون یاد می‌ده.

شرکت سازنده می‌گه که مدل‌های هوش مصنوعی‌شون بر اساس روش تیم (T.E.A.M) برنز ساخته شده که تمرکزش روی پاسخ‌های همدلانه و دادن توصیه‌های عملی به کاربره.

کارمل می‌گه که اونا یه مدل همدلی ساختن که خیلی خوب می‌تونه با کاربران ارتباط برقرار کنه و همچنین یه سیستم ارزیابی دارن که می‌فهمه هوش مصنوعی داره درست کار می‌کنه یا نه.

برنز هم می‌گه از نظر فیزیولوژیکی، اپلیکیشن اول روی بهتر شدن حال کاربر و تبدیل احساسات منفی به شادی کار می‌کنه و بعد بهش کمک می‌کنه با موقعیت‌های احساسی سخت کنار بیاد.

اون اضافه می‌کنه که معمولا آموزش دادن همدلی به درمانگرهای انسانی سخته، اما اگه یه مدل هوش مصنوعی رو آموزش بدی، دقیقا کاری رو می‌کنه که بهش می‌گی.

با این حال، شرکت سازنده تاکید می‌کنه که این اپلیکیشن جایگزین درمانگر نیست و تو مراحل اولیه استفاده، هشدارهای زیادی به کاربر می‌ده. همچنین توصیه می‌کنه افرادی که فکر خودکشی دارن، حتما به متخصص مراجعه کنن.

فرصت‌ها و آینده

حالا خیلی از استارتاپ‌ها تو حوزه سلامت روان دارن کار می‌کنن. بعضی‌ها مثل BetterHelp و Talkspace پلتفرم‌هایی برای ارتباط با درمانگرها ساختن و بعضی دیگه مثل Calm و Headspace روی مدیتیشن تمرکز کردن. احساس خوب هم رقیب‌هایی مثل Woebot، Wysa و Sonia داره.

هاتر، سرمایه‌گذار این پروژه، می‌گه معتقده‌ که میشه از روش‌های درمانی اثبات‌شده استفاده کرد و با کمک داده‌ها، یه محصول ساخت.

اون می‌گه دلیل موفقیت این محصول اینه که هوش مصنوعی جدید می‌تونه با آدم‌ها ارتباط برقرار کنه و تغییرات روانشناختی ایجاد کنه.

هم هاتر و هم سازنده‌های احساس خوب تاکید می‌کنن که درمان گاهی گرونه و درمانگر همیشه در دسترس نیست. اونا می‌گن این اپلیکیشن همیشه هست و می‌تونه کمک کنه، حتی اگه دارین پیش درمانگر هم می‌رین.

در نهایت، شرکت می‌خواد اپلیکیشنی بسازه که بتونه شرایط بالینی رو تشخیص بده و تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) رو بگیره.

احساس خوب همچنین داره روی ویژگی‌های جدیدی مثل هوش مصنوعی صوتی، حافظه بلندمدت و حالت ناشناس کار می‌کنه.

اپلیکیشن احساس خوب که برای اندروید و iOS موجوده، فعلا فقط برای کاربران آمریکایی قابل استفاده است. هفت روز اول رایگان است و بعد از اون باید سالانه ۹۹ دلار پرداخت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید