فرایند استفاده از نیشکر
نیشکر گیاهی است از خانواده گندمیان که منبع اصلی تولید شکر و محصولات قندی می باشد و منبع در آمد بسیاری از کشاورزان مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیراست. کاشت نیشکر می تواند به کنترل فرسایش خاک کمک کرده و به عنوان یک کشت پایدار دربرابر تغییرات اقلیمی عمل کند. تولیدکنندگان بزرگ نیشکر در جهان کشورهایی همچون هند، برزیل و تایلند می باشند.
نیشکر به سه دسته تقسیم می شود :
ساقه : ساقه نیشکر همانند دیگر گیاهان در رده غلات ها به صورت گره دار( بند بند) می باشد . میوه این گیاه شکر می باشد که در میان گره های ساقه در قسمت میانی به وجود آمده و ذخیره می شود. از نظر ترکیب رنگ در دسته های سبز مایل به زرد و بنفش مایل به قرمز وجود دارند که خود به نژادهای مختلف تقسیم می شود.
برگ : برگ های گیاه از بخش انتهایی گره های ساقه سر بیرون می آورند و به طور کلی به شکل نوارهای باریک و بلند رشد می کنند.
ریشه : وظیفه اصلی ریشه جذب مواد مغذی و آب از خاک می باشد و ریشه ها را می توان به سه دسته : سطحی ، میانی و عمقی تقسیم نمود. این گیاه با توجه به طول زیاد نیازمند ریشه های مستحکم جهت سرپا ماندن است.
فرآیند تبدیل نیشکر به شکر:
در فرآیند کشت و برداشت نیشکر پس از آنکه گیاه کاشته شده به رشد کافی خود رسید از زمین های زراعی برداشت شده و به کارخانه های تصفیه منتقل می شود.
در کارخانه طی فرآیندی ساقه های گیاه که حامل شکر هستند را پاکسازی می کنند سپس شیره موجود در ساقه ها را از طریق فشرده سازی آن بدست می آورند.
شیره بدست آمده از گیاه نیازمند خالص سازی و افزودن یکسری مواد جهت کمک به فرآیند شفاف سازی می باشد که طی فرآیندی صورت میگیرد و پس از خالص سازی به آن آهک و سایرشفاف کننده ها که باعث انعقاد ناخالصی ها و تشکیل ذرات نامحدود می شود اضافه می کنند، پس از شفاف سازی فرآیند تبخیر را طی کرده تا آب آن کاهش یابد تا به مایع غلیظی شبیه شربت رسیده و بعد از سرد شدن و هم زدن آن متبلور می شود و به مرحله جداسازی رسیده و شکرهای خام به دست می آید تا برای بسته بندی و توزیع آماده شود.
از دیگر فرآورده های نیشکر می توان به محصولاتی همچون الکل( از تخمیر شکر به دست می آید) ، تفاله نیشکر ( مورد استفاده خوراک دام ) اشاره کرد همچنین می توان استفاده های غیرخوراکی که از طریق فیبر های حاصل از نیشکر به دست می آید در ساخت کاغذ و بایوپلاستیک ها و دیگر مواد ساختمان داشت.
به طور کل نیشکر از گیاهان حیاتی در زندگی بشر امروزی می باشد. وجود نی شکر در تمامی صنایع اللخصوص صنعت مواد غذایی و شیرینی جات حائذ اهمیت می باشد. معروف ترین و پر اسفاده ترین محصول این گیاه شکر خوراکی به صورت پودر می باشد که مورد استفاده در تمامی صنایع تولید مواد غذایی قرارمیگیرد و جز ترکیبات پایه بسیاری از مواد خوراکی می باشد.
تولید شکر یک کسب و کار پردرآمد تضمین شده می باشد که در کمترین زمان شما را به سود دهی میرساند. با کمترین امکانات و تجهیزات پایه همچون دستگاه بسته بندی و میکسر پودری و پرکن پودر و سایر تجهیزات یک کسب کار پرسود راه اندازی کنید.