نیون، یه استارتاپ ایرانی-آمریکایی که داره روی یه جایگزین متن باز برای آمازون آرورا پستگرس کار می‌کنه، تازه تونسته مبلغ هنگفت ۲۵ میلیون دلار سرمایه از بخش سرمایه‌گذاری مایکروسافت، یعنی ام ۱۲، جذب کنه. این یعنی چی؟ یعنی غول‌های فناوری دارن جدی جدی به دنبال تکنولوژی پایگاه داده می‌گردن و حاضرن پول کلان برای این حوزه خرج کنن.

نیکیتا شامگونوف، یکی از بنیان‌گذارای نیون و مدیرعاملش، گفته که این پول قراره صرف تحقیق و توسعه بشه تا نیون بتونه بیشتر تو آژور مایکروسافت جا باز کنه و قابلیت‌های جدیدی برای پایگاه داده‌هاش بسازه که هم مشتریای قدیم رو راضی نگه داره و هم مشتریای جدید رو جذب کنه.

شامگونوف گفته که این دور سرمایه‌گذاری جدیدی نیست و اونا قبلا هم بیشتر از ۱۰۰ میلیون دلار پول جمع کردن، ولی خب مایکروسافت که مایکروسافتِ! این فرصت رو نمی‌تونستن از دست بدن تا رابطه نیون با مایکروسافت و آژور قوی‌تر بشه. چون همه می‌دونیم که نقش مایکروسافت تو آینده‌ی ابزارهای توسعه‌دهنده خیلی مهمه.

اندرو اسمیت، مدیرعامل ام ۱۲، هم گفته که پستگرس داره سریع پیشرفت می‌کنه و داره تبدیل میشه به انتخاب اول توسعه‌دهنده‌ها. به همین خاطر اونا دارن سنگ تمام می‌ذارن برای این اکوسیستم. نیون هم یکی از بهترین پلتفرم‌های پستگرسه و این سرمایه‌گذاری نشون می‌ده که مایکروسافت چقدر جدی روی ادغام نیون با آژور کار می‌کنه.

شامگونوف سال ۲۰۲۱ نیون رو با همکاری دو مهندس نرم‌افزار دیگه به اسم‌های هیکی لیناکانگاس و استاس کلویچ راه انداخت. قبل از نیون هم شامگونوف شرکت مم‌اس‌کیوال رو تاسیس کرده بود که الان شده سینگل استور. اونجا اول مدیر فنی بود و بعدش مدیرعامل.

شامگونوف می‌گه وقتی تو سینگل استور کار می‌کرد، دید که پستگرس، یعنی همون سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای، چقدر طرفدار داره و یه فرصت خوب دید برای ساختن یه جایگزین برای آرورا. چون می‌دونست که انحصار آمازون تو این زمینه خیلی خطرناکه.

پستگرس تو چند سال اخیر خیلی محبوب شده. یه نظرسنجی استک اوورفلو تو ۲۰۲۳ نشون داد که بیشتر از ۴۵ درصد توسعه‌دهنده‌ها از پستگرس استفاده می‌کنن که این آمار از MySQL و SQLite هم بیشتره.

شامگونوف می‌گه که نیون یه شرکت پایگاه داده پستگرسیه. یعنی چی؟ یعنی اونا پستگرس رو می‌گیرن و تیکه تیکه می‌کنن و دوباره سرهمش می‌کنن به شکل یه پلتفرم که از توسعه‌دهنده‌های تکی تا شرکت‌های بزرگ بتونن ازش استفاده کنن.

پلتفرم ابری مدیریت‌شده نیون یه نسخه رایگان داره و یه سری پلن‌های پولی که بر اساس مصرف حساب می‌شه. توسعه‌دهنده‌ها می‌تونن با این پلتفرم از پایگاه داده‌هاشون نسخه پشتیبان بگیرن برای محیط توسعه و تغییرات رو قبل از انتشار اصلی تست کنن. پلتفرم هم خودش پردازنده، حافظه و فضای ذخیره‌سازی رو بر اساس مصرف بالا و پایین می‌بره و کار رو راحت می‌کنه.

شامگونوف می‌گه که تیم‌های مهندسی شرکت‌های بزرگ و متوسط معمولا به دو دلیل از نیون استفاده می‌کنن: اول اینکه بتونن راحت‌تر مدیریت کنن کل پایگاه داده‌های پستگرسشون و سرعت توسعه رو بالا ببرن. دوم اینکه مهاجرت پایگاه داده اصلی خیلی ریسکیه و اینجور شرکت‌ها ترجیح می‌دن کارای غیرضروری رو ببرن روی نیون تا از سرعت بیشتر توسعه استفاده کنن.

نیون از رونق هوش مصنوعی هم خیلی سود برده. چون برای ساخت اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی به پایگاه داده قوی نیاز داریم. شامگونوف می‌گه که صدها هزار توسعه‌دهنده دارن از نسخه رایگان نیون استفاده می‌کنن و هزارها استارتاپ و کسب و کار کوچک و متوسط دارن برای خدمات پولی نیون پول پرداخت می‌کنن.

شامگونوف می‌گه که الان روزانه بیشتر از ۳۰۰۰ پروژه روی نیون ساخته میشه. هزینه‌های فناوری داره دائم تغییر می‌کنه، ولی هر کسب و کاری، هر نرم‌افزار آنلاین، هر اپلیکیشن موبایل و هر ابزار هوش مصنوعی به پایگاه داده نیاز داره. نیون می‌بینه که با پیشرفت نرم‌افزار و حالا هوش مصنوعی، رشد خودش هم داره سرعت می‌گیره.

نیون الان با ۱۳۰ میلیون دلار سرمایه، خیالش از بابت آینده راحته. این شرکت سانفرانسیسکویی قصد داره تعداد کارمنداش رو از ۱۰۰ نفر به ۱۲۰ نفر برسونه و بیشتر روی تقویت تیم مهندسیش سرمایه‌گذاری کنه.

یه سری شرکت سرمایه‌گذاری دیگه هم تو این دور سرمایه‌گذاری شرکت کردن که اسم‌هاشون ایناست: Abstract Ventures، General Catalyst، Menlo Ventures و Notable Capital.

حالا دیگه می‌دونید که نیون داره چیکار می‌کنه و چرا مایکروسافت روش سرمایه‌گذاری کرده. منتظر بمونید و ببینید این داستان به کجا ختم میشه!

دیدگاهتان را بنویسید