ویژگی های بهترین آسفالت کار
حتی اگر از بهترین و گران ترین آسفالت استفاده کنید اما اجرای آن به درستی انجام نشود، نتیجه موردنظر را از آن دریافت نخواهید کرد. اینجاست که باید ویژگی های بهترین آسفالت کار را بشناسید تا ضمن اجرای درست این عایق، شاهد دوام بالا و عملکرد عالی از آن باشید. افراد زیادی در زمینه نصب و اجرای انواع عایق ها، ایزوگام، قیرگونی و آسفالت فعالیت می کنند.
اما بهترین این افراد، کسانی هستند که کار خود را با چاشنی تخصص، مهارت، تعهد و تجربه انجام میدهند. این افراد سالها در زمینه اجرای آسفالت فعالیت کرده اند و به خوبی با ترفندهای هرچه بهتر انجام شدن این کار، آشنایی دارند. به همین دلیل می توانند انواع مختلف آسفالت را در محیط ها و سطوح متفاوت، به صورت درست و حرفه ای اجرا کنند. در ادامه شما را با ویژگی های بهترین آسفالت کار، دستمزد و نکات بیشتری در این مورد آشنا می کنیم.
بهترین آسفالت کار چه ویژگی هایی دارد؟
یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین آسفالت کار، مهارت بالای او در اجرای این عایق است. این فرد به دلیل دوره هایی که گذرانده، دقت و مهارت بالایی برای اجرای آسفالت در انواع سطوح داشته و ضریب خطا در کار او بسیار پایین است. همچنین یک آسفالت کار ماهر و حرفه ای، از بهترین تجهیزات برای اجرا کردن این عایق استفاده می کند تا نتیجه کار، بیشترین بازدهی را داشته باشد. مراحل زیرسازی و گرم کردن آسفالت توسط یک نصاب حرفه ای به بهترین شکل اجرا می شود و به دلیل شناخت درست ترکیبات، قادر به اجرای تمامی لایه ها با بالاترین کیفیت خواهد بود.
دستمزد آسفالت کار چقدر است؟
صرف نظر از ویژگی های بهترین آسفالت کار، باید از میزان دستمزد این فرد نیز آگاهی داشته باشید. به طور کلی هزینه آسفالت کاری با توجه به نرخ اتحادیه مشخص شده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال هرچقدر متراژ سطح مورد نظر بیشتر باشد، آسفالت کاری آن زمان بیشتری برده و در نتیجه، قیمت نهایی نیز بالاتر خواهد بود. از طرفی باید به نوع سطح نیز توجه کرد. توضیح اینکه برخی از سطوح، به دلایل مختلفی نیاز به زیرسازی دارند. مثلا ممکن است بخش قابل توجهی از زمان پروژه، صرف انجام زیرسازی سطح شود. در این صورت قیمت نهایی بیشتر بوده و شامل مراحل و جزئیات زیرسازی هم خواهد بود. نکته دیگر اینکه نصاب ها با توجه به تجربه و مهارت خود، دستمزدهای متفاوتی را اخذ می کنند؛ لذا بهتر است از مهارت و تجربه بالای آسفالت کار مطمئن شوید تا در مقابل هزینه ای که پرداخت می کنید، بهترین نتیجه را دریافت نمایید.
مشخصات آسفالت خوب
جدا از ویژگی های بهترین آسفالت کار، شناخت مشخصات آسفالت خوب هم از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه حتی با وجود بهترین اجرا کنندگان آسفالت، اگر متریال مورد استفاده فاقد کیفیت لازم باشند، در مدت زمان کوتاهی باید منتظر آسیب دیدگی لایه ها و بروز مشکلات مختلف باشید. با توجه به قیمت آسفالت 1404 بسیار مهم است که ویژگی های آسفالت خوب را شناخته و بهترین نوع این عایق را انتخاب کنید؛ به عنوان بخشی از مهم ترین این مشخصات، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دوام و طول عمر بالا
یکی از مهم ترین ویژگی های آسفالت خوب، دوام و طول عمر بالای آن است. چنین محصولی، می تواند بارهای ترافیکی سنگین، تغییرات آب و هوا و عوامل مختلف محیطی را بدون خراب شدن در مدت زمان کوتاه، تحمل کند. آسفالت استاندارد، دست نخورده باقی می ماند و نیازی به تعمیرات مکرر یا روکش مجدد ندارد.
بهینه بودن میزان ترکیبات آسفالت
ویژگی بسیار مهم دیگر که درجه استاندارد بودن آسفالت را افزایش می دهد، ترکیبات بهینه این عایق است. به عنوان مثال، بایندر به عنوان یکی از اجزای حیاتی و مهم آسفالت، باید به مقدار مناسب در این ماده وجود داشته باشد؛ این ماده اجزای آسفالت را در کنار یکدیگر نگه میدارد و باید با نسبت درست، ترکیب شود. چسب بسیار کم منجر به یک مخلوط شکننده می شود، در حالی که چسب بیش از حد می تواند باعث شیار شدن و تغییر شکل شود. بنابراین باید به این موضوع توجه کرد.
مناسب بودن فضای خالی در میان آسفالت
آسفالتی خوب و مرغوب است که میزان فضای خالی درون آن، استاندارد باشد. آسفالتی که به درستی متراکم شده باشد دارای محتوای خلاء هوای خاصی است که موجب انعطاف پذیر شدن آن می گردد. توجه به این نکته ضروری است که تعداد زیاد حفره هوا می تواند روسازی را ضعیف کند، در حالی که تعداد بسیار کم حفره هوا نیز می تواند منجر به ترک خوردگی شود.
زهکشی مناسب برای آسفالت
در ادامه معرفی ویژگی های بهترین آسفالت کار، باید به این نکته اشاره کنیم که یک آسفالت خوب، زهشکشی درست و مناسبی دارد. زهکشی، روشی موثر برای جلوگیری از تجمع آب در سطح و نفوذ به لایه های زیر است که می تواند منجر به آسیب ساختاری شود. آسفالت با کیفیت بالا، دارای زهکشی استاندارد است که رواناب آب را بهینه می کند.
مقاومت در برابر ترک خوردگی
یکی دیگر از مشخصات مهم آسفالت خوب و استاندارد، مقاومت بالای آن در برابر ترک خوردگی است. به هرحال آسفالت به صورت مداوم در معرض آسیب دیدگی ناشی از تغییرات دما، تابش نور آفتاب، عبور وسایل نقلیه سنگین و … است. در چنین شرایطی بسیار مهم است که آسفالت انعطاف پذیر باقی بماند تا در برابر ترک خوردگی، محافظت شده و مقاومت بالایی داشته باشد. بنابراین پیش از خرید آسفالت به این مسئله توجه کرده و مطمئن شوید که بافت آن به اندازه ای باکیفیت و متراکم است که چنین ویژگی داشته باشد.
مقاومت آسفالت در برابر لغزش
اگر آسفالت جاده ها در برابر لغزش به اندازه کافی مقاوم نباشد، رانندگی روی آنها بسیار خطرناک شده و تهدیدات جدی برای رانندگان و سرنشینان خودروها ایجاد می کند. آسفالت با کیفیت بالا دارای سطح بافتی است که چسبندگی کافی برای وسایل نقلیه را فراهم می کند. به این ترتیب حتی در شرایط بارانی و برفی هم خطر لغزش روی آسفالت به حداقل خواهید رسید.
دوستدار محیط زیست
فرمولاسیون آسفالت مدرن اثرات زیست محیطی را در نظر می گیرد؛ به همین دلیل ضروری است آسفالت هایی تولید و استفاده شوند که کمترین آسیب را به محیط زیست بزنند. متریال مورد استفاده در یک آسفالت استاندارد و فرمولاسیون تولید آن به گونه ای است که تهدیدی برای محیط زیست ایجاد نکرده و کمترین استفاده را از منابع تجدیدناپذیر دارد.
بافت و ظاهر ثابت آسفالت خوب
آسفالت با کیفیت و استاندارد، بافت و ظاهری یکنواخت را به نمایش می گذارد. این محصول، عاری از سطوح ناهموار، لکه های ناهموار و سایر عیوب بصری است و از ظاهر آن می توان دریافت که کیفیت بالایی دارد. از جمله ویژگی های بهترین آسفالت کار هم این است که با توجه به ظاهر این ماده، متوجه کیفیت یا عدم کیفیت آن خواهد شد.
انواع آسفالت و کاربرد آنها
پس از آشنایی با ویژگی های بهترین آسفالت کار و مشخصات آسفالت خوب، بد نیست که در مورد انواع این عایق و کاربرد هریک از آنها نیز اطلاعاتی داشته باشید. به طور کلی انواع آسفالت عبارتند از:
آسفالت داغ
این نوع از آسفالت در حرارت بسیار زیاد تولید می شود و از دوام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. این آسفالت از ترکیب سنگدانه هایی از جمله شن و ماسه و سنگ ریزه ها و قیر تشکیل شده است. در تولید این نوع آسفالت، سنگدانه ها جهت حذف رطوبت حرارت داده می شوند و سپس با ماده قیر مخلوط می شوند. از جمله کاربردهای آسفالت داغ یا گرم، می توان به استفاده از در جاده ها، بزرگ راه ها، پارکینگ ها، باند های فرودگاه و … اشاره کرد.
آسفالت مخلوط گرم
یکی دیگر از انواع آسفالت، آسفالت مخلوط گرم است که به دلیل وجود موم ها، افزودنی امولسیون ها و … به دمای بسیار بالایی برای ساخت نیاز ندارد. این آسفالت ها به دلیل استفاده از سوخت های فسیلی کم تر در تولید خود، برای محیط زیست و کارگران بسیار ایمن تر هستند و در مناطق و جاده های کم تردد استفاده می شوند.
آسفالت متخلخل
آسفالت متخلخل، در پروژه های سنگین تری همچون مدیریت طوفان کاربرد دارد. فناوری این آسفالت به گونه ای است که اجازه می دهد آب از طریق حفره های آن به لایه ای از سنگدانه تخلیه شده و جهت فیلتر کردن طبیعی آب و کاهش میزان آلاینده های حمل شده به آبراه ساخته می شود.
آسفالت مخلوط سرد
نوع آسفالت، در طول فرآیند تولید به هیچ عنوان گرم نشده و به صورت سرد، حمل و اجرا می گردد. دوام این آسفالت در مقایسه با مدل گرم، پایین تر بوده و معمولا در جاده های بسیار کم تردد یا برای تعمیر بخش هایی از آسفالت داغ، مورد استفاده قرار می گیرد.
ماستیک
یکی از ویژگی های بهترین آسفالت کار، شناخت آسفالت مناسب با توجه به فضا و نوع کاربری است. آسفالت ماستیک، دارای فناوری و فرمول بسیار متراکم و با دوام است و مخلوطی کاملاً ضد آب محسوب می شود. خاصیت ضد آب، مقاومت و دوام بالا از جمله ویژگی های آسفالت ماستیک است و از جمله کاربرد های آن نیز می توان به استفاده از آن در راه سازی و سقف سازی اشاره کرد.
آسفالت عایق صدا
آیا آسفالت ها هم عایق صدا هستند؟! بله؛ یکی از انواع آسفالت، عایق بسیار مناسبی برای صداست. این عایق دارای مقاومت بالایی بوده و می توان از آن برای کاهش صدای تردد وسایل نقلیه استفاده کرد.
آسفالت حفاظتی
این نوع از آسفالت ها دارای سنگدانه های بسیار ریز هستند و تحت عنوان آسفالت محافظ شناخته می شوند. این آسفالت ها در لایه های نازک ۲/۵ سانتی متری جهت محافظت از سطوحی همانند ایزوگام استفاده می شوند و بیشترین ترکیبات آنها را ماده قیر تشکیل می دهد. نکته مهم اینکه آسفالت حفاظتی، برای سطوح پر فشاری همچون جاده ها مناسب نیست و در ساختمان سازی و انواع سازه بیشتر کاربرد دارد.