طراحی سایت یا Web Design به‌عنوان یک مهارت بسیار مهم برای کسب و کارهایی که قصد دارند با فعالیت در حوزه اینترنت در بین رقبای خود به موفقیت‌های بیشتری دست پیدا کنند، یک امر ضروری محسوب می‌شود. برای اینکه یک سایت در رتبه‌های برتر گوگل قرار بگیرد، راه سختی در پیش دارد. راه‌اندازی صفحات یک وب‌سایت کاربرپسند و حرفه‌ای با استفاده از برنامه‌نویسی یا قالب‌های آماده‌ای مانند وردپرس با رعایت استانداردهای سئو سایت انجام می‌شود. قبل از شروع طراحی و راه‌اندازی سایت باید مشخص کنید که از بین سه نوع از بهترین انواع طراحی سایت یعنی طراحی سایت فروشگاهی، طراحی سایت شرکتی و طراحی سایت آموزشی کدام یک با کسب و کار شما متناسب است. در این مقاله قصد داریم درباه طراحی انواع سایت‌ فروشگاهی، شرکتی و آموزشی توضیح دهیم.

طراحی سایت فروشگاهی

طراحی سایت فروشگاهی

طراحی سایت فروشگاهی یکی از بهترین انواع طراحی سایت است که شبیه به احداث یک شعبه جدید برای فروشگاه‌های واقعی می‌باشد. با این تفاوت که در سایت فروشگاهی هیچ نوع محدودیت زمانی و مکانی برای مشتریان وجود ندارد. امروزه مردم به خرید اینترنتی تمایل بیشتری نشان می‌دهند زیرا اکثر کسب و کارهای فروشگاهی محصولات خود را از طریق طراحی سایت فروشگاهی به تعداد زیادی از مشتریان معرفی می‌کنند. صاحبان مشاغل قبل از طراحی سایت باید خودشان را به جای مشتریان قرار بدهند و خواسته‌های آن‌ها را در نظر داشته باشند. مهم‌ترین ویژگی‌های یک سایت فروشگاهی که باعث جلب رضایت مشتریان می‌شوند عبارتند از: کاربری ساده، سرعت بالای لود شدن سایت، ارائه مشاوره رایگان به مشتریان به صورت آنلاین، توضیحات مفید و کافی درباره ویژگی‌های محصولات ارائه شده در سایت، ارائه تخفیف‌های ویژه و غیره.

کاربری ساده سایت به این معنی است که از پیچیدگی‌های غیرضروری اجتناب شود تا کاربران با سرعت بیشتری در عرض چند دقیقه محصول مورد نظر خود را به راحتی خریداری کنند. درصد زیادی از خریدهای اینترنتی از طریق گوشی‌های هوشمند انجام می‌دهد. به همین دلیل واکنش‌گرا بودن یا ریسپانسیو بودن سایت فروشگاهی اهمیت زیادی دارد. برای ورود به سایت‌های واکنش‌گرا می‌توان از طریق تمام تجهیزات دیجیتال مانند موبایل، تبلت، لپ تاپ و غیره وارد سایت شد. مشتریان سایت ترجیح می‌دهند قبل از خرید محصول تصاویری با وضوح و کیفیت بالا از محصول مشاهده کنند. بنابراین نکته دیگری که در طراحی وب سایت‌های فروشگاهی وجود دارد، اشتراک‌گذاری عکس‌ها و فیلم‌هایی با کیفیت و وضوح بالا در سایت است‌.

امکانات مورد نیاز برای طراحی سایت فروشگاهی

امکاناتی مانند سیستم سبد خرید مشتری، دسته‌بندی کردن محصولات، امکان اتصال به درگاه بانکی امن، اطلاع از روند خرید از سایت با استفاده از ایمیل، ریسپانسیو بودن طراحی وب‌سایت، امکان ثبت نظرات مشتریان، امکان مقایسه کردن محصولات موجود در سایت فروشگاهی، فیلتر محصولات طبق ویژگی‌های مورد نظر و دلخواه، شیوه‌های خرید و ارسال محصولات، ارائه لیست علاقه‌مندی‌ها به مشتری، مدیریت دقیق سفارشات و پرداخت‌ها، یکسان‌سازی شدن انبارداری و حسابداری فروشگاه، امکان اعمال تخفیف‌های ویژه، ایجاد بخشی مخصوص برای درج نظرات و دیدگاه‌های مشتریان، درج کردن قیمت‌هایی مختلف برای بخش خاصی از مشتریان سایت و غیره برای طراحی سایت‌های فروشگاهی نیاز است.

نقش سئو سایت در موفقیت طراحی سایت فروشگاهی

طراحی سایت فروشگاهی

هر روز میلیون‌ها کاربر برای رفع نیازهای مختلف خود در موتور جستجوگر گوگل در حال جستجو هستند. میزان بازدید کاربران از سایت‌هایی که رتبه‌های برتر گوگل را در اختیار دارند، به مراتب بیشتر از سایت‌های دیگر است. بنابراین طراحی سایت اختصاصی فروشگاهی باید به گونه‌ای باشد که رتبه‌های برتر گوگل را به دست آورد و این امر فقط با استفاده از رعایت اصول سئو سایت و بهینه‌سازی آن در موتورهای جستجو مانند گوگل امکان‌پذیر می‌باشد. شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات طراحی سایت همواره به موضوع سئو و بهینه‌سازی سایت‌های فروشگای توجه ویژه‌ای دارند. وقتی سایت رتبه برتر گوگل را به دست می‌آورد، ترافیک و میزان بازدیدها به میزان زیادی افزایش می‌یابد و احتمال اینکه کاربران مراجعه‌کننده به سایت فروشگاهی به یکی از مشتریان ثابت تبدیل شود، بسیار زیاد است.

طراحی سایت شرکتی

یکی‌دیگر از انواع طراحی سایت که برای حضور آنلاین شرکت‌ها در دنیای اینترنت و معرفی آن‌ها به تعداد زیادی از کاربران لازم است، طراحی سایت شرکتی می‌باشد. طراحی سایت شرکتی مزایای زیادی برای شرکت‌ها دارد. ارائه خدمات شرکت و معرفی محصولات در نتایج جستجو در موتورهای جستجوگر مانند گوگل، گسترش فعالیت‌های شرکت در بازارهای خارجی و داخلی، معرفی نمایندگی‌های مختلف شرکت و ارسال آنلاین فرم جهت دریافت نمایندگی، حضور در بازارهای بین‌المللی، معرفی تاریخچه، رزومه و دستاوردهای حرفه‌ای و جذاب شرکت، کمک به صرفه‌جویی در هزینه‌های شرکت، احتیاج نداشتن به نیروی کار در قسمت‌های مختلف سایت شرکتی، افزایش شهرت شرکت و بازتاب موفقیت‌ها، افزایش اعتماد مشتریان، کاهش حجم حضور مشتریان در شرکت، اطلاع رسانی عمومی درباره اخبار شرکت برخی از مهم‌ترین مزایای طراحی سایت شرکتی به شمار می‌رود‌.

اگر یک شرکت برای طراحی  وب‌سایت اقدام نکند، تعداد زیادی از مشتری‌های بالقوه خود را از دست خواهد داد. یک شرکت برای حضور در میدان رقابتی بین شرکت‌های دیگر و تقویت برند خود به یک وب‌سایت حرفه‌ای نیاز دارد. اهداف طراحی سایت شرکتی عبارتند از: دریافت درآمد از طریق سایت، کسب درآمد از طریق دریافت تبلیغات، طراحی وب‌سایت تجارتی سودآور برای شرکت، ارائه دادن خدمات اینترنتی به تعداد زیادی از مشتریان، معرفی محصولات شرکت در فضای اینترنت، معرفی خدمات شرکت، برندسازی و کمک به دیجیتال مارکتینگ، کاهش نیروی کار انسانی به وسیله طراحی سایت، فعالیت سایت شرکتی در تمام ساعات شبانه روز بدون محدودیت مکانی و زمانی، کاهش هزینه‌های شرکت.

امکانات مورد نیاز برای طراحی سایت شرکتی

طراحی سایت شرکتی

امکاناتی مانند واکنش‌گرا بودن یا ریسپانسیو بودن سایت شرکتی برای نمایش سایت در گوشی‌های هوشمند، تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر،‌ صفحه درباره ما برای توضیح خدمات، محصولات و رزومه کاری شرکت، صفحه ارتباط با شرکت، صفحه ارتباط با مشتریان، گالری تصاویر محصولات و خدمات شرکت،‌ صفحه راهنمای استفاده صحیح از محصولات شرکت، قسمت امتیازدهی به نحوه عملکرد شرکت، اختصاص بخشی برای پاسخ‌دهی به سوالات مشتریان، پشتیبانی آنلاین و 24 ساعته سایت از مشتریان شرکت‌، صفحه ثبت سفارش و محاسبه کردن قیمت محصولات شرکت و غیره برای طراحی وب‌سایت‌های شرکتی ضرورت دارد.

سئو سایت و تاثیر آن در موفقیت سایت‌های شرکتی

مهم‌ترین نکته در سئو که در ارتقا جایگاه یک سایت شرکتی تاثیر بسزایی دارد، تعیین کلمات کلیدی مناسب است. کلماتی که در طراحی وب‌سایت برای سئو و بهینه‌سازی سایت انتخاب می‌شود، باید از قابلیت جستجوی بالایی برخوردار باشند. نکته دیگری که به کسب جایگاه‌های برتر گوگل کمک می‌کند، معرفی منحصر به فرد سایت در بخش معرفی مختصر و مفید سایت است. به عنوان مثال صفحات درباره ما و تماس با ما در جلب اعتماد مشتریان تاثیر زیادی دارد. راه‌های ارتباطی مشتریان با مدیران شرکت از طریق تلفن، ایمیل، قسمت درج نظرات و پیشنهادات مشتریان و شبکه‌های اجتماعی فراهم می‌شود. طراحی سایت‌های مختف از جمله سایت شرکتی با قیمت‌های متفاوتی انجام می‌شود‌.

اگر یک شرکت برای طراحی و سئو سایت مبلغ بسیار کمی دریافت کند، باید به کیفیت سایت شک کرد. کسب رتبه‌ برتر گوگل برای سایت یک شرکت از طریق سئو و بهینه‌سازی سایت به برندینگ، برندسازی، ایجاد یک بازار اینترنتی و جذب مشتریان ببشتر کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانید برای برندسازی روش‌های مختلفی مانند تبلیغات، روزنامه، پیام‌های تبلیغات، تراکت و غیره وجود دارد؛ اما هیچ‌کدام از این روش‌ها به اندازه طراحی وب سایت و سئو موثر نیستند. مزایای سئو در طراحی سایت شرکتی شامل بالا بردن آمار تعداد بازدید از سایت و افزایش درآمد می‌باشد. احتمال بازدید کاربران اینترنتی از سایت‌هایی که در صفحات پایین گوگل قرار دارند، خیلی کم است اما با کمک سئو می‌توان شانس خود را به میزان زیادی افزایش داد.

طراحی سایت آموزشی

طراحی سایت آموزشی به‌عنوان یکی‌دیگر از انواع طراحی سایت طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است و برای فعالیت مدارس، آموزشگاه‌های زبان، فنی، هنری، ورزشی، مهدکودک‌ها و مراکز تدریس خصوصی در فضای اینترنت کاربرد دارد. برای موفقیت طراحی سایت آموزشی باید ویژگی‌های مختلفی را مد نظر قرار داد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها برای طراحی سایت آموزشی ریسپانسیو بودن آن است. با توجه به استفاده گسترده همه اقشار جامعه از جمله دانش‌آموزان و دانشجویان از وسایل هوشمندی مانند موبایل و تبلت یکی از ملزومات مهم طراحی سایت‌های آموزشی واکنش‌گرا بودن و امکان ورود به سایت از طریق این وسایل هوشمند است. یک سایت آموزشی با عدم ایجاد این ویژگی هنگام طراحی سایت درصد بسیار زیادی از مخاطبان خود را از دست خواهد داد. اکثر مخاطبان این سایت گروه‌های سنی جوانان و نوجوانان هستند و همگی به وسیله موبایل و تبلت از خدمات ارائه شده در این نوع سایت‌ها استفاده می‌کنند.

طراحی سایت آموزشی

نکته دیگری که درخواست طراحی سایت برای آموزشگاه‌های مختلف حائز اهمیت است، انعطاف‌پذیری آن است. این نوع سایت باید به گونه‌ای طراحی شود که به خوبی متناسب با نیازهای کاربران خود باشد و با توجه به افزایش نیازهای آینده مخاطبان امکان افزودن بخش‌های جدید به سایت وجود داشته باشد. در طراحی سایت‌های آموزشی حتما باید قبل از انتخاب قالب اهداف خود را به خوبی مشخص کنید. انتظار مخاطبان وبسایت‌های آموزشی نسبت به سایر وب‌سایت‌ها کمی متفاوت است‌. به‌عنوان مثال برای درخواست طراحی سایت‌های آموزشی برای گروه سنی کودکان باید به چیدمان و ظاهر سایت توجه ویژه‌ای داشته باشید. زیرا محیط کاربری آن باید هم برای کودکان و هم برای والدین آن‌ها از جذابیت بالایی برخوردار باشد. برای گروه‌های سنی بالاتر بهتر است که ویژگی‌های ظاهری و چیدمان سایت مقداری حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر باشد.

در طراحی وب‌سایت‌های آموزشی تمرکز اصلی باید روی ارائه اطلاعات مفید و مورد نیاز باشد. به طوری که بتواند توجه افرادی را که در فضای اینترنت به دنبال اطلاعات مورد نیاز خود هستند، به سمت خود جلب کند. برخی از موسسه‌های آموزشی دارای شعبه‌های مختلفی هستند، بنابراین تمام شعبات باید به صورت دسته‌بندی از طریق سایت آموزشی در اختیار مخاطبان قرار بگیرند. دانشجویان و دانش‌آموزان با مراجعه به سایت‌های آموزشی مورد نظر اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی و در مدتی بسیار کوتاه به دست می‌آورند. در انتخاب رنگ برای سایت‌های آموزشی نهایت دقت را داشته باشید. رنگ‌های انتخابی در طراحی سایت باید با رنگ لوگو، بروشور و پوستر آموزشگاه متناسب باشد تا برای کاربرانی که وارد سایت می‌شوند یک نوع حس هماهنگی و یکپارچگی ایجاد کند. محبوب‌ترین رنگ‌های به کار رفته در طراحی وب‌سایت‌های آموزشی رنگ‌های خنثی مانند رنگ‌های آبی، سبز، سفید، قهوه‌ای می‌باشند. این رنگ‌ها در ذهن مخاطبان احساس اعتماد، تکامل، جدی بودن و پرقدرتی را به وجود می‌آورند. با توجه به روانشناسی رنگ‌ها کاربران سایت با مشاهده این رنگ‌ها و مشاهده تصاویر و ویدئوهای باکیفیت بیشتر به اطلاعات ارائه شده در سایت اعتماد می‌کنند.

امکانات مورد نیاز برای طراحی سایت آموزشی

امکاناتی که در سایت‌های آموزشی ارائه می‌شود عبارتند از: ارائه معرفی و تاریخچه مرکز آموزشی، انتشار اخبار مرکز آموزشی و خبرهای مرتبط با آن، معرفی دوره‌های آموزشی فعلی و دوره‌های آتی، پرداختن به شرایط و نحوه ثبت نام در آموزشگاه و دوره‌های آن، برنامه زمانی کلاس‌ها، معرفی جزوه‌ها و کتاب‌های مفید آموزشی، امکان دانلود یا فروش جزوه‌ها و کتاب‌ها از طریق سایت،‌ امکان درج نظرات درباره فعالیت‌های آموزشگاه، گفتگوی آنلاین با پشتیبان سایت، معرفی مربیان و اساتید و غیره.

نکات لازم برای سئو سایت‌های آموزشی

طراحی سایت آموزشی

با تولید محتوای سئو شده در سایت‌های آموزشی، رعایت تمام نکات و اصول سئو سایت و بهینه‌سازی، آنالیز رقبا و پی بردن به نقاط قوت و ضعف آن‌ها، رعایت تمام قواعد و قوانین نگارشی در مطالب آموزشی ارائه شده در سایت، تولید محتوایی خلاقانه، استفاده از پادکست‌ها، ویدئوها و تصاویر آموزشی باکیفیت و تاثیرگذار، به کار بردن لینک‌های داخلی، اولویت قرار دادن نیاز کاربران سایت می‌توان رتبه یک سایت آموزشی را در موتورهای جستجو از جمله گوگل ارتقا بخشید. ترافیک سایت‌های آموزشی که موفق به کسب رتبه‌های برتر گوگل شده‌اند بسیار زیاد است.

درخواست طراحی سایت از طریق گروه لیمو

اگر قصد دارید با طراحی سایت کسب و کار خود را در فضای اینترنت رونق ببخشید، پیشنهاد ما مراجعه به سایت گروه طراحی سایت لیمو با آدرس اینترنتی https://limoo.dev/ است. میثم علیان نژادی به‌عنوان مدیریت گروه لیمو فعالیت خود را از سال 1393 آغاز کرد و در سال 1395 نام گروه خود را به صورت رسمی و قانونی معرفی کرد. گروه لیمو اکنون به‌عنوان یکی از بهترین گروه‌های طراحی سایت‌های فروشگاهی، آموزشی و شرکتی شناخته می‌شود و با ارائه خدماتی مانند سئو سایت، تولید محتوای سئو شده، طراحی سایت، طراحی اپلیکیشن، موشن گراف و غیره سعی دارد به افزایش درآمد کسب و کارهای مختلف و دیده شدن آن‌ها در فضای مجازی و اینترنت کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید سوالات خود را با مشاوران سایت مطرح کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید