محققان هشدار می دهند: خوردن زیاد سیب زمینی سرخ کرده می تواند شما را افسرده کند
محققان می گویند که مصرف مداوم غذاهای سرخ شده احتمالا منجر به افسردگی و اضطراب می شود.
برخی از دانشمندان قبلاً گفته بودند که خوردن غذاهای ناسالم می تواند بر سلامت روان افراد تأثیر بگذارد. اکنون گروهی از محققان دریافته اند که مصرف مکرر غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده می تواند احتمال افسردگی و اضطراب را افزایش دهد.
محققان از چین بیش از 140 هزار شهروند بریتانیایی با میانگین حدود 11 سال آنها دنبال کردند تا ببینند مصرف غذا چه تأثیری بر سلامت روان آنها دارد. آنها از شرکت کنندگان خواستند تا چهار بار در پرسشنامه ها درباره غذاهایی که در 24 ساعت گذشته خورده اند ذکر کنند.
در نهایت در پایان تحقیق مشخص شد افرادی که غذاهای سرخ شده حداقل یکی از اجزای رژیم غذایی معمولی آنهاست. 12 درصد مستعدتر از دیگران اضطراب آنها این خطر را از نظر نشان دادن علائم شناسایی کردند افسردگی بر 7 درصد تمام خواهد شد.
چگونه غذاهای سرخ شده مغز را ملتهب می کنند؟
محققان حدس می زنند که ترکیب شیمیایی آکریل آمید عاملی در افزایش این خطر باشد. این ماده شیمیایی زمانی تشکیل می شود که غذاهایی مانند سیب زمینی در دمای بالا سرخ شوند. آکریل آمید به احتمال زیاد با ایجاد است التهاب در مغز مربوط است. محققان می گویند سیب زمینی سرخ کرده و گوشت سفید سرخ شده از جمله غذاهایی هستند که بیشتر با افزایش خطر اضطراب مرتبط هستند.
این تحقیق همچنین ادعا کرده است که مردان و جوانان آنها بیشتر در معرض خطر هستند زیرا غذاهای سرخ شده بیشتری مصرف می کنند. در این آزمایش ها، محققان سعی کردند اثر آکریل آمید را در گورخرماهی شبیه سازی کنند تا اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورند. نتیجه این بود که این ماهی رفتارهایی شبیه به اضطراب و افسردگی از خود نشان داد.
با تمام این جزئیات، نتایج این مطالعه هنوز مقدماتی است و اطلاعات دقیقی در مورد تأثیر غذاهای سرخ شده بر مغز در دسترس نیست. این تحقیق از یک طرف کشف رابطه علت و معلولی را گزارش نکرده است، تا جایی که غذاهای سرخ کردنی می تواند باعث افسردگی شود، از طرف دیگر افراد مبتلا به افسردگی ممکن است تمایل بیشتری به مصرف این نوع غذاها داشته باشند.
نتایج این تحقیق در مجله PNAS منتشر شده است.