محققان چسبی ساخته اند که می تواند به پوست بچسبد و مولکول های دارو را بدون درد از طریق پالس های اولتراسوند به بدن برساند.

اصلاح انتقال دارو با سونوگرافی

بسیاری از مردم هنوز از سوزن می ترسند و این روش دارورسانی می تواند برای آنها چالش برانگیز باشد. بنابراین، دانشمندان یک چسب پوشیدنی جدید ساخته اند که می تواند به پوست متصل شود و دارو را بدون درد از طریق پالس اولتراسوند به پوست برساند. از این روش می توان برای خالکوبی استفاده کرد.

به گزارش نیواطلس، محققان MIT روش جدیدی ابداع کرده اند که امکان ارسال هدفمند داروها به پوست را فراهم می کند. سیستمی که ساخته اند،تصحیح فونوفورز را می توان شبیه سازی کرد(cUSP) و حاوی هیدروژل به پوست بدن می چسبد.

در داخل این پچ چهار ترانسفورماتور وجود دارد که توسط یک سیم مسی به هم متصل شده اند که می توانند جریان الکتریکی را هدایت کنند. بالای هر آداپتور یک حفره حاوی وجود دارد ذرات مایع محلول دارو هنگامی که مبدل‌ها انرژی دریافت می‌کنند، ارتعاش می‌کنند و در مایع حباب می‌زنند. این منجر به عبور قطرات کوچک مایع از پوست می شود.

دارورسانی با پالس اولتراسوند چقدر موثر است؟

محققان برای این سیستم بر روی پوست خوک آنها آزمایش کردند و می خواستند نوعی ویتامین B معروف به نیاسینامید را که در بسیاری از کرم های ضد آفتاب و مرطوب کننده ها وجود دارد، به بدن این حیوان برسانند. نتیجه این است که cUSP می تواند 26 برابر بیشتر ارسال ذرات دارو به داخل بدن از تکه هایی که از پالس اولتراسوند استفاده نمی کنند.

آنها همچنین این دستگاه را با گچ های میکرونیدل مقایسه کردند. نتیجه این بود که cUSP توانست گسترش یابد 30 دقیقه دارو را به خوک ها تحویل دهید، در حالی که تکه های سوزنی ظریف برای انجام این کار به 6 ساعت زمان نیاز دارند.

محققان می گویند این روش به ویژه برای مشکلاتی مانند سوختگی پوست، سرطان پوست و یا از بین بردن علائم پیری قابل استفاده است. همچنین با بهبود این سیستم می توان امیدوار بود که بتوان دارو را به لایه های عمیق بدن رساند.

نتایج این تحقیق در مجله Advanced Materials منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید