پس از اینکه بانک سیلیکون ولی نتوانست سرمایه جذب کند، بانک تعطیل شد تا وجوه باقی مانده را به مشتریان برگرداند.

بانک SVB

ساعاتی پس از اعلام اینکه بانک سیلیکون ولی نتوانسته است سرمایه مورد نیاز خود را جذب کند و به دنبال فروش این شرکت است، رگولاتورهای کالیفرنیا و مقامات فدرال ایالات متحده آن را تعطیل کردند. این رویداد که دومین فروپاشی بزرگ یک موسسه مالی در تاریخ ایالات متحده محسوب می‌شود، در شرایطی رخ داد که SVB با بحران مالی مواجه شد و مردم حدود دو روز پیش به بانک هجوم آوردند.

به گزارش سی ان ان، قانونگذاران در کالیفرنیا این بانک نوآورانه را تعطیل کرده و کنترل را به شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) واگذار کرده اند. اکنون این شرکت با فروش دارایی های بانک سیلیکون ولی، شرایط بازگشت پول به مشتریان این بانک را فراهم می کند.

بانک سیلیکون ولی برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و استارت‌آپ‌ها مهم بود، اما با تغییر اقتصاد، شرکت‌هایی که از سرمایه مخاطره‌آمیز استفاده می‌کردند، نقدینگی نداشتند. از سوی دیگر، هجوم سرمایه گذاری پروژه های جدید متوقف شده است. در نتیجه، سپرده های بانکی سیلیکون ولی سریعتر از حد انتظار کاهش یافت.

تلاش بانک سیلیکون ولی برای جذب سرمایه شکست خورد

این شرکت چهارشنبه گذشته اعلام کرد که 21 میلیارد دلار اوراق قرضه را با ضرر 1.8 میلیارد دلار فروخته و می خواهد بخشی از سهام شرکت را به ارزش 2.25 میلیارد دلار بفروشد. پس از این خبر، مشتریان SVB تصمیم گرفتند پول خود را از این بانک برداشت کنند. بنابراین یک مثال کلاسیک از بانک Run رخ داد.

کارشناسان می گویند این امر ادامه فعالیت بانک سیلیکون ولی را با مشکل مواجه کرده و منجر به سقوط آن شده است. همچنین گفته شد بیش از 90 درصد سپرده های این بانک بدون بیمه است. این شرایط آینده برخی از شرکت های فناوری و بیوتکنولوژی را که در SVB سرمایه گذاری کرده اند در هاله ای از عدم قطعیت قرار می دهد.

بخشی از دلایل ورشکستگی بانک سیلیکون ولی به دلیل افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال گذشته بود. زمانی که نرخ سود نزدیک به صفر بود، بانک ها دارایی های خود را افزایش دادند، اما با افزایش نرخ سود در واکنش به تورم، ارزش این دارایی ها کاهش یافت و در نتیجه بانک ها ضرر کردند.

اکنون اگرچه ورشکستگی SVB باعث وحشت برخی افراد شده است، اما کارشناسان می گویند بعید است که این اتفاق دومینویی داشته باشد و به بحران اقتصادی جدیدی مانند بحران بانکی در سال 2008 منجر نشود.

دیدگاهتان را بنویسید