تفاوت قالب HTML با قالب های وردپرس
قالب وردپرس با قالب HTML توسط اکثر طراحان به صورت یکسان در نظر گرفته میشود، اما بین این ۲ تفاوتهای بسیار زیادی است که در این مقاله قصد داریم به به صورت کامل تفاوت قالب HTML با قالب های وردپرس را بیان کنیم.
وبسایتهای وردپرسی دارای یک نرمافزار سیستم مدیریت محتوا هستند که این وبسایت را انعطافپذیرتر میکند. از سوی دیگر، سایتهای HTML هیچ نرمافزار زیربنایی ندارند اما فقط این نیست!
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما این اجازه را میدهد تا سایتتان از طریق یک رابط کاربری دوستانه مدیریت شود؛ این سیستم به صورت کاملاً رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
وردپرس یک سیستم متن باز است که شما میتوانید بینهایت قابلیت را توسط آن روی سایتتان پیادهسازی کرده و آن را به صورت کاملاً دلخواه سفارشسازی کنید.
وردپرس به گونهای طراحی شد که میتوانید آن را گسترش داده و درواقع شما هیچگونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
مزیت استفاده از وردپرس نسبت به HTML
شما با استفاده از وردپرس میتوانید در کمترین زمان ممکن سایتتان را راهاندازی کنید البته فقط این نیست، در ادامه به موارد بیشتر خواهیم پرداخت:
-
استفاده آسان:
طراحی سایت با وردپرس بسیار آسان است و همانطور که گفته شد در مدت زمان بسیار کمی میتوانید برای خودتان یک سایت طراحی کنید.
االبته نگران یادگیری پس از طراحی نیز نباشید زیرا این روش نیز همانند طراحی بسیار آسان است اگر در این زمینه نیاز به یادگیری خاصی داشتید میتوانید از دورههای کاملاً رایگان که در گوگل وجود دارد استفاده کنید.
اگر به یادگیری وردپرس نیاز داشتید بنده پیشنهاد میکنم از دوره رایگان آموزش وردپرس راست چین استفاده کنید.
نکته مهم: شما با دیدن این دوره میتوانید مسیر طراحی سایت از نصب وردپرس،خرید هاست و دامنه، آموزش کار با وردپرس و در نهایت امنیت و مقدمات سئو سایت را در بیشتر از 500 دقیقه یاد بگیرید.
-
بهروزرسانی آسان:
به روزرسانی یک از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه کافی داشته باشید زیرا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. صاحب هر سایتی که باشید باید سایت خود را مرتب به روزرسانی کنید.
بهروزرسانی باعث میشود سایتتان امکانات بیشتری داشته باشد و راحتتر بتوانید از آن استفاده کنید. بهروزرسانی سبب میشود سایت شما در بین موتورهای جستجو از رتبه بالاتری برخوردار شود. آپدیت وردپرس به راحتی قابل انجام است و شما خودتان به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید.
-
تسلط کامل:
با وردپرس تسلط کاملی به نام دامنه و همه فهرستهای سایت خود خواهید داشت. همچنین میتوانید هر تغییراتی را روی سایتتان اعمال کنید؛ و محدودیتی برای این کار وجود ندارد.
معایب استفاده از وردپرس
همانطور که وردپرس مزیتهای بسیار زیادی دارد از طرفی از معایبی نیز برخوردار است که در ادامه شما را با این موارد بیشتر آشنا میکنیم:
-
امنیت:
امنیت وردپرس بد نیست اما خوب هم نیست!
زمانی که بخواهید سایتتان را راهاندازی کنید و آن را گسترش دهید به افزونه و قالب نیاز دارید تا بتوانید سایتتان را سفارشسازی کنید به همین دلیل ممکن است برخی از این افزونه و قالبها در امنیت سایت شما اختلال ایجاد کنند.
برای جلوگیری از این مشکل باید از افزونه و قالبهای رایگان دوری کنید چون معلوم نیست چگونه طراحی شدهاند.
من پیشنهاد میکنم از افزونه و قاب های حرفهای استفاده کنید چون هم پشتیبانی دارند و هم به صورت حرفهای طراحی شدهاند در صورت استفاده از قالب و افزونههای حرفهای دیگر لازم نیست نگران امنیت سایتتان باشید.
بنده پیشنهاد میکنم برای طراحی سایتتان از قالب وودمارت استفاده کنید. وودمارت یک قالب فروشگاهی است که میتوانید با استفاده از این قالب هر نوع سایت فروشگاهی را طراحی کنید.
نگران تنظیمات و سفارشسازی این قالب نیز نباشید، اگر در این باره مشکلی داشتید بهتر است سری به مقاله تنظیمات قالب وودمارت بزنید.
در این مقاله به صورت 0 تا 100 به تنظیمات این قالب فروشگاهی پرداخته شده که میتوانید تمام استفاده را از این قالب ببرید.
-
نگهداری
مسئولیت نگهداری از وردپرس، نصب افزونه و قالبها بهعهده شما است. همچنین میتوانید از مدیریت وردپرس میزبانی از طریق wordpress.com استفاده کنید.
HTML چیست؟
HTML یک زبان نشانهگذاری است و مخفف عبارت Hypertext Markup Language میباشد. اما باید توجه داشت که HTML یک زبان برنامهنویسی نیست و نیازی به ساختارهای مشابه زبانهای برنامهنویسی مانند حلقهها، تکرار، شرط و… ندارد. بسیاری از وبسایتها HTML را برای ایجاد صفحات وب به عنوان یک زبان نشانهگذاری و توصیفی از محتوا استفاده میکنند.
اگر سایتتان را با HTML طراحی کردید؛ معمولاً شما به استخدام توسعهدهنده با ایجاد یک وبسایت HTML برای تجارت خود نیاز دارید. آنها با تکنولوژیهای ممکن، سایت شما را راهاندازی میکنند.
HTML نیز همچون وردپرس از مزیت و معایبی برخوردار است که در ادامه این موارد را باهم بررسی میکنیم.
مزیت طراحی سایت با HTML
در طراحی سایت با HTML توانایی کمتری برای مدیریت سایتتان نیاز دارید. درواقع دیگر دیتابیسی نخواهید داشت که نیاز به مدیریت و پشتیبانگیری باشد.
این روش طراحی به تخصص برنامهنویسی نیاز دارد اگر اطلاعاتی در این باره ندارید اصلاً سمت این روش نروید چون موفق نخواهید بود.
معایب طراحی سایت با HTML
طراحی سایت با HTML همانطور که مزیتهایی داشت از معایبی نیز برخوردار است، برای مثال:
زمانی که شما از HTML برای طراحی سایت استفاده کردید باید برای انجام هر کار کوچک به یک توسعه دهنده رجوع کنید و این مورد باعث میشود هزینه زیادی را صرف طراحی سایت کنید در صورتی که اگر سایتتان را وردپرس طراحی کردید فقط به یک هاست و دامنه نیاز خواهید داشت.
اگر به دانش برنامهنویسی تسلط کافی ندارید این روش گزینه خوبی برای طراحی سایت نیست و همچنین با وردپرس اصلاً قابل قیاس نیست!
در نتیجه
در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل به مبحث مهم تفاوت قالب HTML با قالب های وردپرس بپردازیم.
همانطور که در مقاله نیز ذکر شد اگر در زمینه برنامه نویسی تخخصی ندارید طراحی سایت با HTML اصلاً گزینه خوبی نیست زیرا برای شما بسیار هزینه بر خواهد بود.
پیشنهاد بنده وردپرس است و دلایل این که ورپرس بهتر است را نیز در مقاله به صورت کامل شرح داده شد.
از این که تا اینجا همراه ما بودید ممنونیم اگر سؤال یا نظری در مورد تفاوت قالب HTML با قالب های وردپرس دارید از طریق دیگاه با ما در میان بگذارید.
سؤالات متداول (FAQ)
-
قالب HTML چیست و چطور کار میکند؟
قالب HTML به عنوان یک قالب سایت اساسی برای صفحات وب عمل میکند. این قالبها از کدهای HTML، CSS و JavaScript تشکیل شدهاند و معمولاً برای ایجاد وبسایتهای استاتیک به کار میروند. طراحی و ساختار قالب HTML به صورت دستی انجام میشود و نیاز به مهارتهای برنامهنویسی دارد.
-
قالب های وردپرس چیست؟
قالب های وردپرس قالبهایی هستند که برای استفاده در وبسایتهای ساخته شده با سیستم مدیریت محتوای وردپرس CMS طراحی شدهاند.
این قالبها شامل کدهای HTML، CSS، JavaScript و فایلهای تصویری هستند که توسط وردپرس خوانده میشوند. طراحی و اضافه کردن این قالبها به وبسایت بسیار آسانتر از طراحی یک قالب HTML است. زیرا به کدنویسی نیازی ندارید و با کشیدن و رها کردن میتوانید سایتتان را سفارشسازی کنید.
-
آیا باید برنامهنویسی بلد باشم تا از قالبهای وردپرس استفاده کنم؟
خیر، برای استفاده از قالبهای وردپرس به طور کلی نیاز به برنامهنویسی نیست. اکثر عملیات تنظیم و سفارشیسازی به صورت دستی و با کشیدن و رها کردن قابل انجام است.
-
تفاوت اصلی بین قالب HTML و قالب های وردپرس چیست؟
تفاوت اصلی در این است که قالب HTML به صورت دستی ایجاد میشود و نیاز به برنامهنویسی دارد، در حالی که قالب های وردپرس برای استفاده در یک سیستم مدیریت محتوا طراحی شدهاند و معمولاً امکاناتی برای تنظیم و سفارشیسازی ارائه میدهند. قالبهای وردپرس از پنل مدیریتی وردپرس قابل تنظیم هستند و امکاناتی برای اضافه کردن و مدیریت محتوا را فراهم میکنند.