چگونه ریسه را به سادگی نصب کنیم؟
ریسه های نوری از محصولات روشنایی به شمار می روند که در تزئین و زیبا سازی محیط کاربرد دارند. ریسه ها در نقاط فراوانی از جمله پلکان ها، سکو ها، نمای ساختمان، راهرو ها، زیر کابینت ها و… به عنوان منابع نور تزئینی مورد استفاده قرار می گیرند. از ویژگی های انواع ریسه ها می توان به انعطاف پذیری و فرم پذیری بالا اشاره کرد. به طوریکه بهره برداری از ریسه ها در هر مکان و محیطی برای ما امکان پذیر است. با این تفاسیر، ما در این مقاله قصد داریم تا به آموزش نصب انواع ریسه به راحت ترین و سریع ترین روش ممکن بپردازیم.
نحوه نصب ریسه شلنگی
ما برای نصب ریسه شلنگی نیازمند پین و سوکت خواهیم بود که این موارد همراه با ریسه به ما داده می شود. پین از یک سر سوزنی و یک سر معمولی برخوردار است. سر سوزنی آن می بایست وارد ریسه شده و سر معمولی آن داخل سوکت قرار می گیرد. ابتدا مکان و مسیر مورد نصب برای ریسه را مشخص و طول ریسه را اندازه گیری می کنیم. سپس از نگهدارنده های کابل پلاستیکی که کاربرد زیادی در انجام این امر دارند، در فواصل 10 تا 15 سانتی متری به منظور آویزان کردن ریسه شلنگی استفاده می کنیم. ریسه را در میان نگهدارنده ها و دیوار قرار داده و به کمک چکش و با ضربه زدن، نگهدارنده ها را در دیوار فرو خواهیم نمود. در آخر ریسه شلنگی را به برق متصل و کلید روشن و خاموش را امتحان می کنیم.
نکته مهم در خصوص نصب ریسه های شلنگی
ریسه های شلنگی مانند سایر محصولات روشنایی از خود گرما تولید می کنند و باید فضایی را به منظور بیرون دادن این گرما داشته باشند. از این رو پیشنهاد می شود تا ریسه شلنگی را در یک نقطه جمع نکرده تا به اصطلاح جای نفس داشته باشد.
نحوه نصب ریسه نواری
ریسه های نواری بسیار باریک بوده و دارای قطر کمی هستند. این ریسه ها در متراژ هایی با طول 5 تا 10 متر عرضه می شوند و در هر 3 سانتی متر جای برش دارند. به منظور اجرا و نصب ریسه های نواری ال ای دی، ابتدا محل قرارگیری ریسه را تمیز و خشک می کنیم؛ سپس نوار را به اندازه دلخواه برش داده و آن را در کانال ال ای دی قرار می دهیم. شیاری مناسب تعیین کرده و ریسه را درون آن جایگذاری می کنیم. در نهایت درایور را به نوار ال ای دی متصل خواهیم نمود. این درایور کنترلی به ما امکان تنظیم شدت نور و رنگ ریسه را از راه دور می دهد. همچنین به کمک دیمر می توان گرمی یا سردی و نور لامپ ال ای دی را تعیین کرد.
پیشنهادی برای افزایش ایمنی در نصب ریسه ال ای دی نواری
توصیه می شود برای جلوگیری از ایجاد حرارت و افزایش ایمنی در زمان استفاده از ریسه ال ای دی نواری، از چسب دارای خمیر سیلیکون برای نصب این ریسه ها بهره ببرید. علاوه بر این مورد، به خریداران ریسه های ال ای دی نواری پیشنهاد می کنیم تا برش ریسه را دقیقا از نقاط تعین شده بر روی نوار انجام دهند.
نحوه نصب ریسه SMD تخت
ریسه های SMD تخت یکی دیگر از انواع ریسه های پرکاربرد برای نورپردازی نقاط مسطحی مانند زیر کابینت هستند که در رنگ های سفید، آبی، قرمز، سبز و زرد به فروش می رسند. از ویژگی های ریسه های SMD تخت می توان به بازدهی بالا و مصرف پایین، ارائه نور یکپارچه و زیبا و نیز طول عمر زیاد اشاره کرد. البته این ریسه ها بر خلاف سایر مدل ها ضد آب نیستند و در صورت برخورد با آب، دچار نقص خواهند شد. بهترین روش برای نصب ریسه های SMD تخت، استفاده از ریل های مناسب این امر است. ریل های مخصوص نصب ریسه های SMD تخت به دلیل توانایی خنک سازی، موجب افزایش طول عمر آنها می شوند و از تولید گرمای زیاد توسط ریسه جلوگیری خواهند نمود. به منظور نصب ریسه های SMD تخت به وسیله این تجهیزات، تنها باید ریل ها را به محل نصب مد نظر پیچ و رول پلاک کرده و سپس ریسه را درون آن قرار می دهیم.
نحوه نصب ریسه سوزنی
نصب ریسه های سوزنی امری بسیار ساده است که هیچگونه عملیات پیچیده ای ندارد. ریسه های سوزنی همچون سایر ریسه های موجود در بازار، در متراژ های متنوعی در اختیار مشتریان قرار می گیرند. با اینکه ریسه های سوزنی اغلب برای تزئین عکس ها در اتاق خواب استفاده می شوند، ولی این ریسه ها کاربرد های دیگری نیز دارند. به طور مثال می توان برای تزئین و نورپردازی قفسه های فروشگاه یا نقاط مختلف داخلی منزل از این ریسه ها بهره برد. برای نصب ریسه سوزنی تنها می بایست آن را به برق وصل کنیم تا لامپ های ریسه روشن شوند. همچنین توصیه می کنیم که به اتصالات قسمت های مختلف ریسه دست نزده تا اختلالی در اتصال چراغ های آن به وجود نیاید.
بررسی بعضی از مشکلات احتمالی در زمان نصب و استفاده از ریسه ها
برخی مواقع پس از نصب ریسه، مشکلاتی در عملکرد آن به وجود می آید. از این رو ما در ادامه بعضی از مشکلات و نقوص احتمالی ریسه ها را بررسی کرده و برای حل آنها، راهکارهایی پیشنهاد می کنیم.
1-ریسه روشن نمی شود: علت این نقص، اتصالات شل یا آسیب دیدگی سیم ها است که برای رفع آن باید این موارد را بررسی کنیم.
2-نور درخشان نیست: برای حل این مورد، توصیه می شود تا دیمر را از مدار خارج نمایید.
3-تولید حرارت زیاد از ریسه: دلیل تولید حرارت زیاد یا داغ شدن ریسه، ولتاژ نامناسب منبع تغذیه بوده و می بایست با ولتاژ ریسه تطابق یافته و چک شود.
4-سوسو زدن ریسه پس از روشن شدن: علت این مشکل نیز ولتاژ پایین منبع تغذیه بوده و راهکار ما برای رفع آن، بررسی و تطابق ولتاژ منبع تغذیه با ریسه است.
5-ثابت ماندن رنگ ریسه: برخی اوقات پس از نصب ریسه، مشاهده می شود که ریسه تغییر رنگ نمی دهد و ثابت است. علت اصلی بروز این نقص، عکس شدن قطب های ریسه می باشد. برای رفع مشکل ثابت ماندن رنگ ریسه لازم است تا آن را برعکس کرده و دوباره امتحان کنیم.