رنگ زدن روی کاغذ دیواری برای تغییر دکوراسیون هم هزینه کمتری دارد و هم نسبت به کندن کاغذ دیواری و رنگ کردن سطح زمان کمتری میبرد . البته نتیجه کار نسبت به رنگ کردن سطح کیفیت کمتری دارد. در حین کندن کاغذ دیواری ممکن است قسمت هایی از سطح جدا شده که در این صورت نیاز به زیرسازی و تعمیر دارد هم وقت گیر و هزینه بر است.

رنگ زدن روی کاغذ دیواری

مراحل رنگ زدن روی کاغذ دیواری

ترمیم کاغذ دیواری

قسمت های پاره شده و جداشده کاغذ دیواری را با چسب بچسبانید تا سطح صاف شود. برای اینکه سطح رنگ شده رنگی یکدست و با کیفیت داشته باشد باید کاغذ دیواری کاملا به سطح چسبیده باشد و صاف و هموار باشد.

تمیز کردن سطح

با استفاده اسفنج و مواد شوینده سطح کار را تمیز کنید تا چربیها و آلودگی ها از بین برود وجود آلودگی ها باعث میشود رنگ به خوبی روی سطح نچسبد و نتیجه کار کیفبت بالایی نداشته باشد هم چنین نباید سطح خیس شود. در صورت خیس شدن باید تا حشک شدن کامل صبر کرد.

بتونه کاری

بعد از تمیز کردن باید درزها و شکاف های روی سطح را درزگیری کرد، تا سطح یکدست شود.

سنباده زدن 

هم قسمت های بتونه کاری شده و هم پستی بلندی های سطح را سنباده بزنید، بعد از سنباده زدن گرد و غبار نشسته روی سطح را پاک کنید.

پرایمر 

با توجه به رنگ پرایمر مناسب را انتخاب کرده و روی کاغذ دیواری بزنید استفاده از پرایمر باعث میشود رنگ بهتر روی کاغذ دیواری بچسبد.

رنگ زدن

بعد از خشک شدن پرایمر نوبت به رنگ کردن کاغذ دیواری میرسد. پیشنهاد می کنیم برای بالابردن کیفیت کاربه خرید رنگ ساختمانی با کیفیت افدام کنید  می توانید از برند های معتبری مثل رنگ الوان ، رنگ سحر یا رنگ ساندورا استفاده کنید. گوشه ها و جاهای ظریف را با قلم رنگ و بقیه سطح را میتوان با غلطک رنگ زد. انتخاب رنگ مناسب برای رنگ کردن کاغذ دیواری خیلی مهم است، اگر کاغذ دیواری دارای طرح برحسته است بهتر است از رنگ مات استفاده شود. رنگ های اکریلیک به دلیل دوام بالا برای لایه آستری مناسب هستند این نوع رنگها نسبت به رنگ های روغنی زودتر خشک میشوند. رنگ های پلاستیکی به دلیل جذب شدن توسط کاغذ دیواری برای لایه استری مناسب نیست و بهنر است به عنوان لایه رویی به کاربرده شود. رنگ های روغنی بهترین رنگ یرای رنگ زدن روی کاغذ دیواری است این رنگها دیرتر خشک میشوند، سطح بسیار همواری ایجاد میکنند.

رنگ کردن کابینت بر روی انواع کابینت چوبی، MDF، فلزی، وینیل و لمینت قابل اجراست . در هنگام رنگ آمیزی برای نتیجه بهتر هم باید به جنس کابینت و هم به جنس رنگ مورد استفاده توجه کرد. بعلاوه توجه به زیرسازی مهم است، برای انجام رنگ آمیزی تمیز و بهتر باید سطح کابینت یک دست باشد. اگر کابینتها چه فلزی و چه MDF  از حالت اصلی خود خارج و به‌ اصطلاح دفرمه و یا تابدار شده‌‌اند، قابل رنگ کردن نیستند. با رنگ آمیزی قسمت‌‌های ناهموار کابینت‌‌ها بیشتر به چشم خواهد آمد.

رنگ کردن کابینت

رنگ آمیزی کابینت چوبی

رنگ کردن کابینت چوبی

کابینت های چوبی قبل از رنگ آمیزی نیاز به مسطح کردن چوب دارد. اگر این کار قبل از رنگ آمیزی انجام نشود، نتیجه کار کیفیت کمی خواهد داشت. در ابتدا درب و کشوهای کابینت چوبی را جدا کنید.  در صورت نیاز با سمباده سطح را صاف کنید .
سمباده کشی باید با دقت و دقیق انجام شود تا سطح کابینت کاملا صاف شود. معمولا قبل از استفاده از رنگ، برای اینکه رنگ بهتر روی سطح کار بنشیند و ظاهر یکنواختتری پیدا کند، روی چوب از پرایمر مخصوصی استفاده می‌شود. بعد از خشک شدن پرایمر میتوان رنگ آمیزی روی کابینت را شروع کرد.
رنگهای مناسب برای کابینت چوبی
رنگ روغنی –رنگهای روغنی تنوع زیادی دارند، کار با آنها ساده است، بعلاوه این رنگها سطح چوب را بخوبی پوشش میدهند و دوام بالایی دارند
رنگ پلی یورتان –رنگ پلی یورتان به دلیل آب گریز بودن گزینه مناسبی برای رنگ آمیزی کابینتهای چوبی هستند. این رنگ‌‌ها معمولاً برای انواع سازه‌های چوبی برای محافظت آنها در برابر آب و رطوبت استفاده میشوند.

رنگ آمیزی کابینت فلزی

رنگ کردن کابینت فلزیبرای رنگ کردن کابینت فلزی، ابتدا باید هرگونه خش یا تو رفتگی کابینت برطرف شود تا سطح صاف باشد،برای نتیجه بهتر کار، بهتر است ابتدا درب ها را جدا کرد و قبل از کار کابیت ها را تمیز رنگ کرد. رنگ‌های براق، جهت رنگ کردن سطوح کابینت فلزی انتخاب خوبی هستند.

 رنگ آمیزی کابینت ام دی اف

رنگ کردن کابینت ام دی اف

ابتدا سطح کابینت را سمباده می زنیم که از حالت صیقلی خود خارج شده تا هنگام رنگ زدن، رنگ به راحتی روی تخته چوب ام دی اف بنشیند. بعد از سمباده زدن سطح کابینت با دستمال نمدار غبار و کثیفی را به طور کامل پاک میکنیم تا مانع رنگ شدن سطح کار نشود. یک لایه آستر میزنیم این کار منافذ روی کار را پر میکند و بعد از سنباده زدن رنگ نهایی را روی کابینت میزنیم.

رنگهای مناسب برای کابینت ام دی اف

رنگ گچ –  کار کردن با این رنگ بسیار اسان است،  قبل از استفاده کمی باید کابینت ها را سنباده بزنید.
اسپری رنگ –  این نوع دارای طیف گسترده ایی از رنگها میباشد. میتوان از انواع مات، براق و …آن روی کابینتها استفاده کرد.
رنگ آکریلیک – امروزه رنگهای آکریلیک برای مجموعه وسیعی از وسایل استفاده میشود. استفاده از رنگ آکریلیک براق برای مدرن شدن کابینتها مناسب است.