بررسی انواع تتر در دنیای ارز دیجیتال
تتر را میتوان یکی از محبوبترین داراییهای موجود در بازار کریپتوکارنسی دانست که تعداد زیادی از سرمایهگذاران در شرایطی که روند کوینها نزولی باشد، بهمنظور کاهش ریسک، آن را خریداری میکنند. جالب است بدانید که USDT روی شبکههای مختلف معامله میشود. در این مقاله، بسترهای مختلف را به شما معرفی کرده و تأثیراتی که روی قیمت تتر میگذارند را بررسی میکنیم. اگر به دنبال افزایش دانش خود در این زمینه هستید در ادامه با ما همراه باشید.
شبکههای مختلف تتر
USDT یکی از معدود داراییهایی است که روی شبکههای مختلف میتوان آن را خرید و فروش کرد. همین موضوع باعث میشود تا بسیاری از فعالان بازار برای سرمایهگذاری روی این توکن دچار سردرگمی شوند. در این بخش تصمیم گرفتیم شبکههای مختلف را معرفی کنیم؛ زیرا در هنگام تحلیل تتر باید به این پارامتر توجه ویژهای داشته باشید.
Omni
تتر امنی درواقع اولین نوع از این دارایی است که تبادلات آن با استفاده از شبکه بیت کوین انجام میشود. به همین دلیل برخی از فعالان بازار به آن تتر بیت کوین میگویند. اگر قصد دارید تراکنشهای خود را بر بستر این شبکه انجام دهید، باید مشکلاتی نظیر سرعت پایین تأیید، احتمال حمله توسط هکرها، کارمزد بسیار زیاد و … را به جان بخرید. به همین دلیل است که تریدرهای اندکی از امنی استفاده میکنند. هزینه بالای تراکنش موجب افزایش قیمت تتر و بهصرفه نبودن خرید آن میشود. اگر قصد خرید و فروش بر بستر این شبکه را دارید، ابتدا بررسی کنید صرافی ارز دیجیتال مدنظرتان از آن پشتیبانی میکند یا خیر؛ زیرا بسیاری از پلتفرمها خدمات تتر امنی را حذف کردهاند.
ERC20
پس از مشکلات متعددی که خرید ارز دیجیتال USDT برای تریدرها در هنگام معاملات بر بستر امنی ایجاد کرد، توسعه دهندگان تصمیم گرفتند تا تتری بر بستر اتریوم طراحی کنند. با انجام این کار، سرعت تأیید تراکنشها افزایش و کارمزد پرداختی کاهش یافت. در حال حاضر به دلیل ویژگیهای متعددی که شبکه ERC20 دارد، بسیاری از معاملهگران خرید و فروشهای خود را بر این بستر انجام میدهند. به این نکته توجه داشته باشید که قیمت تتر در این شبکه بسیار کمتر از امنی است؛ زیرا کاربران کارمزد کمتری پرداخت میکنند.
TRC20
شبکه ترون از دیگر بسترهای شناخته شدهای بهحساب میآید که به دلیل مزیتهای مختلف، توکن USDT برای آن طراحی شده است. دلیل اصلی انجام این کار، افزایش حجم تراکنشها در شبکه اتریوم و افزایش کارمزد پرداختی بود که موجب شد بسیاری از فعالان تمایلی به استفاده از ERC20 نداشته باشند. از مهمترین مزیتهای TRC20 میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کارمزد کم
- سرعت بالای تأیید تراکنش
BEP20
BEP20 درواقع استانداردی است که صرافی بزرگ بایننس از آن استفاده میکند و ازآنجاییکه بر پایه ماشین مجازی اتریوم ساخته شده است، امنیت بالایی دارد. تیم فنی Binance تلاش کرد با برطرف کردن نواقص شبکه اتریوم بستری را ایجاد کند تا پروژههای مختلف بتوانند با بهره گیری از آن، توکنهای خود را ایجاد کنند. به دلیل سرعت بالا و هزینه کارمزد اندکی که در این شبکه پرداخت میشود، قیمت تتر آن بسیار پایینتر از امنی و ERC20 است. اگر قصد خرید ارز دیجیتال گفتهشده در صرافی بایننس را دارید، قطعاً این گزینه بهترین انتخاب برای شما بهحساب میآید.
EOS
جدیدترین و آخرین شبکهای که USDT بر بستر آن راهاندازی شده، درعینحال کاملترین آن نیز به شمار میرود و صرافی ارز دیجیتال معتبری مثل کوینکس از آن پشتیبانی میکند ایاس است. براساس ادعای توسعهدهندگان، کارمزد پرداختی برای انجام تراکنشها در EOS تقریباً صفر بوده که همین امر موجب کاهش قیمت تتر و هزینههای جانبی خرید آن شده است. از دیگر ویژگیهای این شبکه میتوان به سرعت بالای تأیید تراکنشها اشاره کرد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که امنیت تبادلات انجام شده در مقایسه با شبکه اتریوم بسیار کمتر است.
تأثیر نوع شبکه بر قیمت تتر
شاید این سؤال برای شما ایجاد شود، درحالیکه قیمت USDT وابسته به دلار است، نوع شبکه چطور میتواند روی نرخ قیمت خرید تتر و فروش آن تأثیرگذار باشد؟ درواقع استفاده از بسترهای مختلف موجب افزایش هزینه تمامشده برای سرمایهگذار میشود؛ زیرا شما مجبور به پرداخت هزینه بیشتری برای تأیید تراکنشها هستید. بهطور مثال اگر کارمزد در شبکه امنی 30 دلار باشد و شما قصد خرید 500 تتر را داشته باشید، هزینهای که بابت اضافه شدن توکنها به کیف پول خود پرداخت میکنید، 530 دلار خواهد بود. درحالیکه این میزان برای ترون چیزی در حدود 2 دلار بوده و شما میتوانید 28 کوین بیشتر بهدست آورید. پس میتوان این طور نتیجه گرفت که قیمت تتر بیشتر نشده، بلکه هزینه انجام تبادلات افزایش پیدا کرده است.
کیف پولهای مناسب تتر در شبکههای مختلف
حال که با شبکههای مختلفی آشنا شدهاید که میتوانید با استفاده از آنها تبادلات خود را انجام دهید، باید یک کیف پول مناسب انتخاب کنید که از بستر موردنظر شما پشتیبانی کند تا پس از تحلیل تتر، خرید خود را نهایی کنید. برای این کار میتوانید به آدرس وبسایت ولت موردنظر خود مراجعه کرده و شبکهای که از آن پشتیبانی میکند را مشخص نمایید. در ادامه چند تا از این ولتها را معرفی می کنیم:
- لجر نانو ایکس امنیت بسیار بالایی دارد و از توکنهای مختلف پشتیبانی میکند.
- ترزور از امنترین ولتهای موجود در بازار بهحساب میآید و از کوینهای شناختهشده پشتیبانی میکند.
- متا مسک کیف پولی نرمافزاری است که میتوان آن را روی گوشیهای هوشمند و مرورگرها نصب کرد؛ اما امنیت آن کمتر از دو مدل قبلی است.
- تراست ولت بهترین کیف نرمافزاری است که میتوان از آن بر بسترهای مختلف استفاده کرد.
جمعبندی
در این مطلب، شبکههای مختلفی که میتوان از آن برای تبادل USDT استفاده کرد را بررسی کردیم. این برعهده شما است که با توجه به ویژگیهای مدنظرتان کدام یک را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که ما توصیهای در مورد شبکهای خاص و خرید تتر روی آن نمیکنیم. شما باید قبل از هر اقدامی، تحقیقات لازم را انجام داده و در نهایت با توجه به دانش خود بهترین بستر را انتخاب کنید. بهعنوان مثال اگر قیمت تتر و هزینههای جانبی که بابت تراکنش پرداخت میکنید برای شما مهمتر است، باید حتماً از بسترهایی مثل ترون و بی ان بی چین استفاده کنید؛ اما اگر امنیت اولویت شما باشد امنی و اتریوم انتخابهای بهتری بهحساب میآیند.