دانشمندان ادعا می کنند که به طرح اولیه ساخت نوعی کرم چاله در آزمایشگاه دست یافته اند
محققان طرحی را پیشنهاد کردند که در آن اطلاعات می توانست بدون حرکت واقعی ذرات منتقل شود.
شاید انسان ها یک قدم به ساختن کرم چاله نزدیک شده باشند. زیرا اکنون محققی از دانشگاه بریستول طرحی را ارائه کرده است که در آن می توان اطلاعات را با کمک درهم تنیدگی کوانتومی از نقطه ای به نقطه دیگر بدون نیاز به حرکت ذرات منتقل کرد.
حاتم صالح، محقق دانشگاه بریستول و یکی از بنیانگذاران استارت آپ DotQuantum، ادعا می کند که این ایده نام دارد.لابه کردناو Counterportation را اختراع کرد که می تواند اولین نقشه ساختمانی کرمچاله ها در جهان باشد.
در پروژه “همراهی” از کیوبیت های کوانتومی برای انتقال اطلاعات از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می شود، در حالی که این دو نقطه با یکدیگر تعامل ندارند. حاتم صالح میگوید: «اگرچه جابهجایی به هدف نهایی انتقال از راه دور یعنی انتقال به دور از بدن میرسد، اما این کار را به صورت ناگهانی و بدون انتقال اطلاعات قابل مشاهده انجام میدهد. [در میان دو نقطه] او انجام می دهد.”
پارادوکس یک شکل کوانتومی ارتباط متقابل است که منجر به انتقال اطلاعات کوانتومی می شود. اما چگونه در اینجا یک نوع خاص از پای است پل یا کرم چاله انیشتین روزن (ER). فرض بر این است که این نوع کرم چاله پیوندی بین موجودات درهم تنیده ایجاد می کند.
یک کرم چاله می تواند راهی برای جستجوی حمل و نقل باشد
به گفته آقای صالح، می توان از این شکل کرم چاله های محلی استفاده کرد واسطه عملی که در آن انتقال صورت می گیرد. این پل ها معمولاً از نظر اندازه بزرگ در نظر گرفته می شدند، اما می توانند در اندازه های کوچک نیز وجود داشته باشند.
این محقق درباره برنامه آینده خود می گوید: هدف ما برای آینده نزدیک ساخت چنین کرم چاله ای در آزمایشگاه می توان از آن به عنوان یک سکوی آزمایشی برای سایر نظریه های فیزیک و حتی گرانش کوانتومی استفاده کرد.
با این حال، تحقیقات بیشتر و دستاوردهای جدید در زمینه محاسبات کوانتومی هنوز برای تحقق انتقال مورد نیاز است. صالح میگوید: «اگر میخواهیم به انتقال دست یابیم، باید یک نوع کاملاً جدید از رایانه کوانتومی بسازیم که نیازی به مبادله نداشته باشد.» این بدان معناست که ذرات متصل به هم هیچ ذرهای را با یکدیگر مبادله نمیکنند.
متأسفانه، ما هنوز با ساخت چنین رایانه هایی فاصله داریم و در واقع، هنوز کسی نمی داند چگونه آنها را بسازد. نتایج تحقیق حاضر در مجله Quantum Science and Technology منتشر شده است.