یو پی اس یک منبع تغذیه بدون وقفه بوده که معمولاً بین سیستم برق شهری و دستگاه‎‌های الکترونی قرار می‌گیرد تا در زمان قطعی برق به تأمین انرژی به صورت بی وقفه بپردازد. هدف از تولید یو پی اس این است که دستگاه‎‌های الکترونی بتوانند به طور مداوم و در مواقع مورد نیاز به کار گرفته شوند و نویزها و اختلاف ولتاژ‎‌هایی که ممکن است در برق ورودی به دستگاه وجود داشته باشد از بین رفته و یک برق اصلاح شده وارد دستگاه الکتریکی شود.

همان طور که می‌دانید قیمت و بهای وسایل و تجهیزات الکتریکی روند صعودی داشته و معمولاً افراد در تهیه‎‌ی آن‎‌ها با مشکلات مختلفی مواجه خواهند شد. بنابراین  منطق حکم می‌کند که در مراقبت از تمام وسایل گران قیمت الکتریکی خود اهتمام ورزیده و مانع از آسیب به آن شویم. اما گاهی علی‌رقم مراقبت‎‌های بسیار، این تجهیزات از طریق عوامل ناخواسته‎‌ای چون وجود نویز و اختلاف ولتاژ در برق ورودی به دستگاه به شدت دچار آسیب شده وگاهاً ممکن است دستگاه منفجر شود و علاوه بر ضرر مالی موجب آسیب‌‎های جانی نیز بشود. بنابراین باید چاره‎‌ای اندیشید تا به حفظ سلامت خود و دستگاه‎‌های در حال کار کمک کرده باشیم. اختراع و تولید Ups از جمله راه کارهایی بوده که توانسته تأثیر قابل توجهی در این امر داشته باشد.

یو پی اس

 منبع تغذیه‌‎ی UPS که در واقع خلاصه شده‎‌ی Uninterruptible power supply می‎‌باشد، به طور کلی سه وظیفه‌‎ی تأمین توان و انرژی الکتریکی بدون هیچ وقفه‎‌ای، جلوگیری از ورود اختلالات و نویز‎‌ها به دستگاه‌‎های مختلف الکتریکی نظیر رایانه‎‌ها، ثابت نگهداشتن میزان ولتاژ و فرکانس متناسب تجهیزات الکتریکی مورد استفاده بر عهده داشته و می‌تواند با انجام این اعمال به طولانی‎‌تر شدن عمر دستگاه و کارکرد مفید آن کمک کند.

قیمت یو پی اس

یکی از مسائل بسیار مهم در خصوص خرید یو پی اس قیمت این منبع تغذیه می‎‌باشد. چرا که در فروشگاه و یا سایت‎‌های فروش ممکن است با قیمت‎‌های متفاوتی روبرو شوید که علت این تفاوت قیمت به سبب اختلاف میزان ولتاژ دستگاه‎‌ها و نیز سایر مشخصات فنی آن می‎‌باشد. پس سعی کنید در هنگام خرید، یوپی اسی را تهیه کنید که دارای بهترین مشخصات فنی مناسب دستگاه الکتریکی شما و نیز بهترین قیمت باشد.

استابلایزر در کنار یو پی اس

برای حفاظت کامل از وسایل و تجهیزات در اختیار داشتن ups کافی نمی‎‌باشد. چرا که جهت شارژ باتری موجود در ups و استفاده از این شارژ در هنگام قطعی برق به جریانی برابر 170 ولت احتیاج است در حالی که گاهی ممکن است جریان برق از این مقدار کمتر باشد؛ در این هنگام  upsها با کمک استابلایزرها که به طور کلی توانایی تقویت جریان پایین‎‌ را به جریان بالاتر و یا تضعیف جریان بالاتر را به جریان پایین‎‌تر را دارند می‌توانند عملکرد اجرایی بهتری داشته باشند. به این ترتیب وسیله‎‌ی الکتریکی شما از خطر نوسانات و سایر مشکلات در برق ورودی حفظ خواهد شد.

باتری یو پی اس

به طور کلی باتری‎‌های یو‌‎پی اس وظیفه‎‌ی ذخیره انرژی در حالت عادی (اتصال به برق شهری) و انتقال این انرژی در زمان قطعی برق به دستگاه‎‌های الکتریکی را برعهده دارد و بدون وجود باتری نباید کارکرد درستی از این منابع تغذیه انتظار داشت.  با توجه به این موضوع که یو پی اس‎‌ها برای دستگاه‎‌های مختلفی چون رایانه‎‌های شخصی تا رایانه‌‎های بزرگ و در مراکزی چون مخابرات و دیگر مراکز صنعتی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند، پس نیاز است هر دستگاه از باتری متناسب وبا کیفیتی برخوردار باشد تا بتواند رویکرد صحیحی را در هر دستگاه ارائه دهد.

انواع باتری UPS

باتری ‎‌  UPSدر مدل‌های متفاوتی چون عمر زیاد، عمر متوسط، عمر کم در بازار به فروش می‌رسند و این عمر می‌تواند در برندها و مدل‎‌های مختلف متفاوت باشد. باتری‎‌های سرب اسید، نیکل کادمیوم، لیتیوم آلکالین مجموع باتری‎‌های کاربردی برای دستگاه‎‌های یو پی اس هستند که از میان این سه نوع باتری نوع سربی و اسیدی را می‌توان به عنوان بهترین باتری موجود که با توانی برابر 12 ولت نیز در بازار عرضه شده نام برد و این به دلیل عمر بالا و قیمت مقرون به صرفه‎‌ی آن می‎‌باشد. البته عوامل متعددی مثل دما، رطوبت و… می‌توانند بر طول عمر این باتری‌‎ها مؤثر باشند به طوری که بهترین دما برای حفاظت و نگهداری از این باتری‎‌ها 15 الی 20 درجه می‎‌باشد.

  • باتری‎‏‌های یو پی اس اسید سرب: باتری‎‌های سرب اسید دارای دو بخش لید اسید (تر) و سیلد اسید(خشک) می‎‌باشد. باتری‎‌های لید اسید که در ساخت آن‎‌ها از محلول آب اسید استفاده می‌شود، معمولاً در یو پی اس‎‌های توان پایین و متوسط  به کار می‌روند. این باتری‎‌ها به به کنترل‎‌های دوره‎‌ای، نگهدار و مراقبت، احتیاج داشته و دارای قیمت پایین‌‎تری می‎‌باشند. اما نوع سیلد اسید یا باتری‎‌های خشک در واقع از باتری‎‌های قابل شارژی بوده که نیازی به نگهداری و مراقبت ندارد. این باتری‎‌ها به گونه‎‌ای ساخته شده‎‌اند که هیچگونه دسترسی به آب اسید داخل باتری را نخواهند داشت.
  • باتری نیکل کادمیوم: طول عمر بالا و در اختیار داشتن چرخه‎‌ی شارژ و دشارژ بسیار بالا از جمله ویژگی‎‌های مهم این باتری‌‎های محسوب می‌شود. باتری‎‌های نیکل کادمیوم در مقابل تنش‎‌های الکتریکی و مکانیکی تهدیدکننده که در محیط‎‌های مختلف وجود دارد، استقامت بالایی از خود نشان می‌دهد. نگهداری آسان، وزن پایین و عمر مؤثر و نیز عدم اشغال فضای زیاد از جمله مزیت‎‌های این باتری یو پی اس در برابر سایر انواع آن می‎‌باشد.
  • باتری لیتیوم: این باتری‎‌ها دارای انواع و مدل‎‌های مختلفی چون اکسید کبالت، اکسید منگنز، فسفات آهن، فسفات آهن لیتیوم، آلومینا کبالت نیکل، اکسید تیتانیوم و نیز اکسید کبالت منگنز لیتیم نیکل می‎‌باشد. از میان این مدل‎‌ها نوع فسفات آهن لیتیم و اکسید منگنز لیتیم و اکسید کبالت منگنز لیتیم نیکل درای عمر طولانی، قدرت بیشتر و نیز ایمنی بالاتر هستند.
  • باتری آلکالین: این نوع از باتری‎‌های یو پی اس نیز می‌توانند در شکل و ابعاد و ولتاژ متفاوتی تشکیل شوند اما به طور کلی دارای ظرفیتی 2 الی 4 برابر باتری‎‌های معمولی هستند. باتری آلکالین در صورتی که در مجاورت دما‎‌هایی بالاتر از دمای تحمل باتری قرار بگیرند دچار نشتی خواهند شد.

تعمیر یو پی اس

یو پی اس‎‌ ممکن است بر اثر عواملی چون عدم نگهداری صحیح و یا قرار گیری در دمای نامتناسب و سایر عوامل دچار خرابی شده و یا این که به سرویس دوره‎‌ای نیاز داشته باشد. در این صورت تعمیرکاران و کارشناسان حرفه‎‌ای با عیب‌یابی و تعمیر اصولی می‌توانند به رفع مشکلات دستگاه شما بپردازند. مشکلات منبع تغذیه ممکن است مربوط به باتری و پایان طول عمر آن، روشن نشدن دستگاه، روشن شدن آن بدون ایجاد خروجی، ایجاد ارور باشد. در صورتی که مشکل از باتری یو پی اس باشد به راحتی با تعویض باتری توسط متخصصین این امر می‌توانید مشکل را رفع نمایید و در غیر این صورت بهتر است با سایت‎‌ها و یا مراکز تعمیر تماس حاصل نموده و در خصوص این موضوع از آن‎‌ها کمک بگیرید.

در صورت نیاز به انوع خدمات تعمیر، خرید و فروش یو پی اس‎‌، مشاوره رایگان، میتوانید به سایت شرکت رسام که دارای پیشینه‎‌ای چندساله در این زمینه است مراجعه فرمایید. این سایت ارائه کننده انواع یوپی اس‎‌های آمریکایی، ایرانی، اروپایی، ترکیه  در ظرفیت‎‌های مختلف می‎‌باشد. جهت آشنایی بیشتر با خدمات سایت رسام یو پی اس می‌توانید به آدرس https://rasamups.com/ مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید