چسب‌های سیلیکون و آکواریوم با وجودی که از یک خانواده هستند اما تفاوت‌هایی نیز با هم دارند. البته که ویژگی‌های مشترک این چسب‌ها با یکدیگر بسیار زیاد است و بخش اصلی ترکیبات آن‌ها مشترک است. با این همه در زمان خرید متوجه می‌شوید که عملا با دو نوع مختلف از چسب روبه‌رو هستید. این تفاوت‌ها در کاربرد این دو نوع چسب نمود بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین قبل از اینکه بخواهیم نسبت به خرید هر کدام اقدام کنید باید از تفاوت‌های بین آن‌ها مطلع باشید. سارال شیمی شما را با مجموعه‌ی این تفاوت‌ها در چسب سیلیکونی و آکواریوم آشنا می‌کند.

بیشتر بخوانید : چسب واشرساز ( سارال شیمی )

چسب سیلیکونی و کاربردهای آن:

برای شناخت بهتر تفاوت چسب سیلیکون و آکواریوم باید ابتدا با هر یک آشنا شد. این چسب ترکیباتی پلیمری دارد که مهم‌ترین شاخص‌ی آن ضد آب بودن است. بیشترین کاربرد این این نوع از چسب‌ها در آب‌بندی و درزگیری کاشی و سرامیک است. به همین دلیل هم در مصارف خانگی و هم در کاربری‌های صنعتی از چسب‌های سیلیکونی استفاده می‌شود. علاوه بر این موارد در:

  • چسباندن قطعه‌های شیشه‌ای به هم
  • برطرف کردن تو رفتگی‌های سنگ‌های ساختمانی
  • متصل کردن برخی از قطعه‌های فلزی به یکدیگر

نیز به کار می‌رود. این چسب به دلیل ساختار پلیمری خود در مقابل عوامل خارجی نظیر حرارت و رطوبت بسیار مستحکم و مقاوم می‌باشند. پس اگر با نفوذ باران در اطراف پنجره مواجه هستید این نوع چسب می‌تواند به عنوان راه کاری مناسب باشد. این چسب‌های پلیمیری به بیشتر سطوح می‌چسبند و اتصالات مقاومی ایجاد می‌کنند.

چسب آکواریوم و کاربردهای آن:

این چسب‌ها به صورت ترکیبی از اکسیژن و سیلیکون ساخته می‌شوند. بسیاری از چسب آکواریوم به عنوان یک چسب همه کاره نام می‌برند. هر کجا که احتمال نشتی آب وجود داشته باشد این چسب به کمک شما آمده و آب‌بندی مناسبی انجام می‌دهد. به عنوان مثال در جداره‌های اطراف کابینت می‌توانید به عنوان درزگیری و آب‌بند از چسب سیلیکونی استفاده کنید. بسته‌بندی این نوع از چسب‌ها به شکل تیوپ‌های فشاری می‌باشد. در زمان انتخاب این چسب‌ها حتما به رنگ آن‌ها نیز توجه کنید. این مورد از تفاوت‌ چسب سیلیکون و آکواریوم محسوب می‌شود. زیرا هر رنگ از چسب‌های آکواریوم برای یک کاربرد مشخص مناسب است. البته نوع بی‌رنگ آن به عنوان چسب همه کاره در بیشتر کاربری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از دیگر کاربردهای چسب آکواریوم می‌توان به:

  • درزگیری کردن کفپوش‌های پلی یورتان
  • نصب قطعات مختلف صنعتی
  • درزگیری کردن انواع سطوح شیشه‌ای نظیر آکواریوم
  • درزگیری نمودن لوله‌های پلاستیکی به کار رفته در ساختمان‌ها

اشاره نمود. مزایای چسب آکواریومی عبارتند از موارد زیر است:

  • سازگاری بالا با پوست دست
  • قابل استفاده بودن در هر شرایط دمایی
  • ماندگاری و طول عمر زیاد
  • استحکام و قدرت چسبندگی بسیار بالا
  • دارای خاصیت نسوز بودن
  • امکان استفاده در مقابل موادهای شیمیایی قلیایی و اسیدی

بیشتر بخوانید : خرید چسب فولاد

این مزیت‌ها باعث شده است تا از چسب‌های آکواریومی در بیشتر بخش‌های خانگی و یا صنعتی استفاده گردد.

کاربرد رنگ‌های مختلف چسب آکواریومی:

برای راحتی استفاده و انتخای انواع مناسب چسب اکواریومی تولید کنندگان ان‌ها را در رنگ‌بندی‌های مختلفی تولید می‌کنند. در این بخش به این رنگ‌بندی‌ها و کاربرد مخصوص آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

1- چسب آکواریومی بی‌رنگ یا شفاف:

بیشترین کاربرد این چسب‌ها برای درزگیری کردن سینک‌های ظرفشویی و چسباندن شیشه می‌باشد.

2- چسب آکواریومی سفید:

از رنگ سفید این محصول بیشتر برای درزگیری کردن وان حمام و شیشه استفاده می‌کنند. همچین روشویی‌ها و توالت فرنگی را نیز به کمک این محصول می‌توان آب‌بندی کرد.

3- چسب آکواریومی قرمز:

خاصیت نسوز بودن از مهم‌ترین شاخصه‌های این نوع چسب به حساب می‌آید. پس هر جا حرارت و دمای بالا در مجاورت محل استفاده از چسب بود باید نوع قرمز انتخاب شود. به عنوان برای درزگیری کناره‌های اجاق گاز در آشپزخانه رنگ قرمز چسب آکواریومی مناسب می‌باشد.

4- چسب آکواریومی مشکی:

این چسب‌ها عمدتا برای استفاده روی شیشه‌ی خودرو به کار می‌روند.

با توجه به این رنگ‌بندی‌ها و نیاز خود می‌توانید بهترین انواع چسب آکواریومی را انتخاب و مصرف کنید.

بررسی تفاوت چسب سیلیکون و آکواریوم:

اشاره کردیم که این چسب‌ها به لحاظ ماهیت ساختاری شباهت زیادی با هم دارند و از یک خانواده محسوب می‌شوند. با این همه تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند که در کاربرد آن‌ها تفاوت‌هایی به وجود می‌آورد. در این بخش به چند مورد از این تفاوتها اشاره خواهیم کرد.

1- مدت زمان خشک شدن:

چسب سیلیکون نسبت به چسب آکواریوم زمان بیشتری برای خشک نیاز دارد. دلیل این امر نیز ساختار سیلیکونی خنثی در این محصول می‌باشد که زمان خشک شدن آن را افزایش می‌دهد. زمان خشک شدن چسب‌های آکواریومی تقریبا 24 ساعت است اما چسب سیلیکونی برای خشک شدن به زمان بیشتری احتیاج دارد.

2- دوام و استحکام:

چسب‌های آکواریومی از ساختاری دو جزئی برخوردار هستند. همین ساختار دو جزئی موجب شده تا دارای دوام بالاتری نسبت به چسب‌های سیلیکونی باشند. به همین دلیل برای درزگیری کابینت و روکش‌های PVC چسب‌های آمواریومی انتخاب بهتری هستند.

3- مورد استفاده و کاربرد:

مورد بعدی که به عنوان تفاوت چسب سیلیکون و آکواریوم در نظر گرفته می‌شود کاربرد آن‌ها است. توجه داشته باشید که از این چسب‌ها به جای هم نمی‌توانید استفاده کنید. اگر هدف شما از خرید چسب انجام کارهای تزئینی و عایق‌بندی شیشه است چسب آکواریومی مناسب‌تر است. به طور کلی در هر کجا که ظاهر کار و زیبایی قطعات چسب خودره حائز اهمیت باشد بهتر است از انواع چسب آکواریومی استفاده شود. اما برای چسباندن انواع سرامیک و کاشی و چسب زدن به درز‌ها بهتر است از چسب سیلیکونی استفاده شود. مورد استفاده بعدی از چسب‌های سیلیکونی درزبندی و عایق کردن هواپیماها است.

بیشتر بخوانید :چسب آکواریوم ( سارال شیمی )

قیمت چسب‌های آکواریومی و سیلیکونی:

عوامل تاثیرگذار روی قیمت این چسب‌ها عبارتند از:

  • حجم بسته چسب
  • فرمولاسیون آن‌ها
  • برند و کشور سازنده
  • محفظه و مدل چسب

می‌باشد. البته فاکتور مهم‌تر در تعیین قیمت این دو مدل چسب فرمولاسیون مورد استفاده در ساخت آن است.

سخن پایانی:

در این مطلب از گروه صنعتی سارال شیمی تلاش کردیم شما را با تفاوت چسب سیلیکون و آکواریوم آشنا کنیم. بیشترین تفاوت این دو چسب در نوع سیلیکون مورد استفاده در آن‌ها است. بنابراین نباید این دو مدل از چسب را به جای یکدیگر به کار برد.

منبع : سارال

دیدگاهتان را بنویسید