ظاهراً کافئین می تواند متابولیسم بدن را افزایش داده و با کاهش وزن، خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

قهوه

یک مطالعه جدید نشان می دهد که افزایش سطح کافئین در جریان خون می تواند میزان چربی در بدن و در نتیجه خطر آسیب را کاهش دهد. دیابت نوع 2 به ارمغان می آورد اگرچه هنوز نمی توان چنین توصیه ای را با قطعیت انجام داد، اما در آینده شاید بتوان از قهوه بدون کالری برای کاهش وزن و خطر ابتلا به دیابت استفاده کرد.

به گزارش گاردین، گروهی از محققان در سوئد و بریتانیا در حال ایجاد یک مطالعه مشاهده‌ای دیگر در مورد رابطه بین مصرف کافئین و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کاهش یافته است، این بار با تکنیکی به نام تصادفی بودن مندلی برای تحقیق در این زمینه استفاده می شود. این تکنیک با بررسی شواهد ژنتیکی به دنبال کشف رابطه علت و معلولی است.

در این تحقیق، محققان دو نوع ژن مشترک پیدا کردند میزان متابولیسم کافئین در بدن پیوند خورده بود و آنها رابطه بین مصرف کافئین و کاهش شاخص توده بدن و چربی بدن را پیدا کردند و به آنها کمک کردند. دانشمندان می گویند کسانی که ژن های مرتبط با سرعت متابولیسم کافئین کمتری دارند به طور متوسط ​​قهوه کمتری می نوشند، اما سطوح کافئین بیشتری در خونشان نسبت به کسانی که نرخ متابولیسم بالاتری دارند، دارند.

کافئین می تواند به کاهش وزن کمک کند

محققان در مطالعه خود دریافتند که حدود نیمی از کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به دلیل کاهش وزن است. مشخص شده است که کافئین باعث افزایش متابولیسم بدن، افزایش چربی سوزی و کاهش اشتها می شود و مصرف 100 میلی گرم از این ماده در روز می تواند انرژی مصرفی بدن را حدود 100 کالری در روز افزایش دهد.

محققین در این تحقیق 10 هزار داوطلب من انجام دادم و محاسبه کردم که با کاهش وزن می توانید تقریباً کم کنید 43 درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. با این حال، برخی از کارشناسان بر این باورند که از آنجایی که داوطلبان این تحقیق به شهروندان اروپایی محدود بوده اند، یافته های آن را نمی توان به کل جهان تعمیم داد. علاوه بر این، استفاده از روش تصادفی مندلی که روشی نسبتاً جدید است، می تواند با سوگیری همراه باشد.

نتایج این تحقیق در BMJ Medicine منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید