اولین باری که کار صادرات انجام دادم دست گذاشتم رو یه محصول پر‌ریسک. آجیل! اون هم به کجا؟

امریکا و کانادا!

محصولی گرون قیمت و باارزش که اگر درست ارسال نشه و رطوبت بگیره، کل زحمات و زمان و هزینه‌ای که براش رفته، برباد می‌ره. اما خیالم راحت بود.

چرا؟ چون مثل هر صادراتچی دیگه‌ای باید یه دستگاه دیتالاگر روی بارم می‌ذاشتم تا تو کل مسیر دما و رطوبت رو تو کانتینرها بسنجه، ثبت کنه و گزارش بده.

تو بازار چند مدل ترموگراف کانتینر معتبر بود بخصوص خارجی. مثل مارمونیکس، ای زد، یونیت، کیمو و… من هم مثل خیلی از همکارهام که به برند خارجی بیشتر اعتماد دارن و البته تو بعضی مواقع حق هم دارن، یه برند خارجی انتخاب کردم. دیتالاگر‌های خارجی دقت دمایی و رطوبتی خیلی بالایی دارن و تو سرما و گرمای زیاد، مقاومن.

من هم با انتخاب یه برند خارجی بارم رو سپردم به امان خدا تا برسه به خریدار. اما ای کاش این کار رو نمی‌کردم و به توصیه همکارم ترموگراف آنلاین ویراترکر رو همراه بارم می‌فرستادم!

چطور به ترموگراف دما ویراترکر رسیدم!

تو کل زمانی که بار تو سفر بود، مرتب دما و رطوبت رو با یه ترموگراف دما چک می‌کردم و اطلاعات دقیقی از دما و رطوبت بار می‌گرفتم.

اما وقتی به مقصد رسید متوجه شدم اصلا به دست خریدار نرسیده.

یعنی تمام این مدت دلم رو خوش کرده بودم که بارم صحیح و سالم به دست مشتری رسیده غافل از این که آجیل‌هام صحیح و سالم به منزل دزدها رسیده و راننده همدست اون‌ها بوده!

خیلی زمان و هزینه صرف پیگیری آجیل‌های درجه یکم کردم اما وقتی دیدم هزینه پیگیری‌هام از هزینه بارم داره بیشتر می‌شه و زمان‌بر هست، قیدش رو زدم.

این فقط یه نمونه هست. هر سال صادرکننده‌های زیادی بارشون کج به منزل می‌رسه یا اصلا نمی‌رسه

و دلیل این اتفاق عدم آگاهی صادرکننده از موقعیت کالا و محصولاتش در مسیر صادرات هست.

طبیعتا اگر بارم جی پی اس داشت و از راه دور کنترل می‌شد، این اتفاق نمی‌افتاد.

راه حل یک صادرکننده بر باد رفته

برای جلوگیری از تکرار این اتفاق، تو بازار تحقیق کردم ببینم آیا ترموگراف ردیابی وجود داره که گزارش موقعیت بار بده یا خیر.

در بین تمام برندها، ترموگراف ویراترکر که یه برند ایرانی هست، علاوه بر ثبت و گزارش میزان دما و رطوبت بار داخل کامیون یا کانتینر و نشان دادن هم‌ زمانش به فروشنده و خریدار، امکان ردیابی بار از صفر تا صد مسیر رو داره.

اون هم با دقت ردیابی کمتر از ده متر حتی اون ور آب!

وقتی این ترموگراف دما رو روی محصولاتم گذاشتم دیگه خیالم راحت بود.

چرا ترموگراف ویراترکر رو انتخاب کردم؟

1.اون‌هایی که محصولات خوراکی فسادپذیر صادر می‌کنن می‌دونن که چقدر مهمه بارشون به موقع به دست خریدار برسه. با یه ترموگراف ویراترکر به راحتی می‌‌شه حرکت راننده کانتینر رو کنترل کنیم. اگر بیش از اندازه توقف می‌کنه، از مسیر اصلی خارج می‌شه و راه رو دور می‌کنه یا تو همون مسیر اصلی، کند حرکت می‌کنه می‌تونین به راحتی بهش گوشزد کنیم که طبق برنامه حرکت کنه و تاخیر نندازه.

2.چون این دیتالاگر با یه سیم کارت کار می‌کنه، ممکنه یه جاهایی جی پی اس از دسترس خارج بشه اما بعد از گذشتن بار از منطقه بدون اتصال، تمام اطلاعات دما و رطوبت و موقعیت مکانی رو برامون می‌فرسته.

3.یه مزیت دیگه ترموگراف ویراترکر، اینه که وقتی به مقصد رسید دیگه مورد استفاده قرار نمی‌گیره و فقط برای همون ماموریت صادراتی هست. این یک بار مصرف بودن دیتالاگر باعث می‌شه دیگه نگران این نباشیم که وسیله من دست دیگری افتاده و استفاده می‌شه.

ممکنه فکر کنین خب این خصوصیتش یعنی هدر رفت پول اما اصلا این طور نیست. چون هم هزینه‌اش نسبت به نمونه‌های خارجی پایین‌تره و هم نسبت به فروش کل کالا و محصولات صادراتی و حفاظت دقیق از اون‌ها، مبلغ بسیار ناچیزی هست.

4.ترموگراف ویراترکر مثل تستو و خیلی از برندهای دیگه دیجیتالی نیست. با یک سیم کارت کار می‌کنه و در حقیقت یک جی پی اسی هست که دما و رطوبت رو می‌سنجه و بدون این که دیجیتالی باشه دقت و سنجش بالایی داره.

 

 

اگر تو دنیای صادارت هستی، می‌خوای مشتری ثابت جهانی پیدا کنی و سرمایه و محصولاتت برات مهمه، پس دست دست نکن. تو حفاظت از محصولات صادراتی سهل‌انگاری نکن و به تمام مراحل کارت اهمیت بده و مثل من که چند بار بدون تحقیق کارم رو انجام دادم، وارد بازار نشو. با رعایت همین نکته‌های اولیه می‌تونی به مرور به عنوان یک صادرکننده نمونه بین‌المللی شناخته بشی یا جایگاهت رو ارتقا بدی!

دیدگاهتان را بنویسید