شکست احتمالی اولین شرکت خصوصی برای فرود بر روی ماه؛ ارتباط ژاپن با فرودگر قطع شد
استارتاپ ispace میتوانست اولین شرکت خصوصی باشد که روی ماه فرود میآید، اما در نهایت ارتباط خود را با فرود از دست داد.
رقابت بر سر ماه همچنان نه تنها بین دولت ها ادامه دارد، بلکه اکنون شرکت های خصوصی نیز بخشی از بازیگران مهم این عرصه هستند. در همین حال، به نظر می رسد ماموریتی که می توانست به اولین فرود یک شرکت خصوصی روی ماه منجر شود، پس از قطع ارتباط استارتاپ ژاپنی با فرودگر خود، شکست خورده است.
به گفته TechCrunch، در ایالتی که مریخ نورد برای این ماموریت است هاکوتو-آر نه چندان دور از سطح ماه، مهندسان شرکت متوجه شدند که ارتباطشان با فضاپیما قطع شده است. تاکشی هاکامادا، مدیر عامل شرکت فضایی، در جریان پخش زنده ماموریت تایید کرد که فرود روی ماه به دلیل از دست دادن ارتباطات ممکن نیست.
کاوشگر Hakuto-R دسامبر گذشته از کیپ کاناورال فلوریدا با موشک فالکون 9 اسپیس ایکس پرتاب شد. سپس فضاپیما یک سفر سه ماهه را برای آماده شدن برای فرود روی سطح ماه انجام داد. با این حال، همانطور که به نظر می رسید همه چیز طبق برنامه پیش می رود، مهندسان فضایی متوجه شدند که هیچ پاسخی از کاوشگر دریافت نشده است.
فرود نهایی Hakuto-R روی ماه مشخص نیست
این استارت آپ می گوید مهندسان و متخصصان عملیات بر روی وضعیت فعلی فرودگر کار می کنند. تیم عملیات تا آخرین لحظات فرود با فضاپیما در تماس بود، اما پس از آن ارتباط قطع شد. ispace متعهد می شود که داده های جدید را به محض در دسترس شدن با کاربران به اشتراک بگذارد. این احتمال وجود دارد که Hakuto-R بدون حادثه بر روی ماه فرود آمده باشد. اما هنوز اطلاعات بیشتری در این مورد در دسترس نیست.
مأموریت Hakuto-R دو مریخ نورد را حمل می کرد: الف ربات چهار چرخ از امارات متحده عربی و یک کاوشگر کوچک به سبک درویدهای “جنگ ستارگان”. سونی و یک شرکت بازی سازی ژاپنی تامی ساختن
با این حال، خود آژانس فضایی ژاپن هنوز اقدام به فرود روی ماه نکرده است. البته در سال 1990 در یک ماموریت با فضاپیمای Hiten به دور ماه پرواز کردند و اطلاعاتی از این میدان ثبت کردند. اما قرار است فرود روی ماه در ماموریتی به نام فرودگر هوشمند برای بررسی ماه در دنباله امسال انجام شود.