هوشمند سازی در برگیرنده مجموعه ای از تجهیزات می باشد که امروزه در خانه ها انجام می گیرد و افراد را نسبط به مسائلی که در حال رخ دادن می باشد مطلع می کند. سیستم هوشمند سازی قابلیت اجرا روی اکثر لوازم و تجهیزات منزل را دارد که از این طریق می توان به راحتی تنها با یک گوشی و اینترنت لوازم را زیر نظر داشت. سیستم روشنایی هوشمند  از بخش ‌های اصلی خانه‌ هوشمند به شمار می رود که این قابلیت را به افراد می دهد تا از راه دور لامپ ‌ها را کنترل نماید. این ویژگی سنسورهای نوری و حرکتی در سیستم روشنایی هوشمند منجر به صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد. همانطور که می دانید امروزه هوشمند سازی ساختمان مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است که بیشتر سازندگان در زمان ساخت مواردی از هوشمند سازی را در ابتدای ساخت در ساختمان اجرا می نمایند. پکیج هوشمند سازی خانه از مواردیست که امروزه در ساختمان ها بسیار کاربردی می باشد.

مزایای هوشمند سازی ساختمان

سیستم BMS چیست؟

سیستم BMS که به معنای مدیریت هوشمند ساختمان می باشد،تعریف کننده  مجموعه از سخت افزارها و نرم افزارهایی می باشد که جهت مانيتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم در ساختمان کاربردی می باشد. به طورکلی وظيفه این مجموعه، پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان و اعمال فرمان می باشد به این شکل که تمام عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر انجام می شود به گونه ای که در شرایط بهينه و با هدف کاهش مصرف بی جا و تخصيص منابع انرژی به فضاهای موردنیاز انجام گیرد.سیستم BMS معمولا شامل همه ی سرویس های الکتریکی، مکانيکی و حفاظتی ساختمان است که این سیستم ها در یک نگاه کلی در برگیرنده  سرویس های گرمایش، سرمایش، تهویه مطبوع، آسانسور، نيروگاه برق اضطراری، پله برقی، کنترل روشنایی، دوربين مداربسته، اعلام و اطفای حریق، کنترل تردد و … می باشد.

سیستم کنترل دسترسی چیست؟

سیستم های کنترل دسترسی از لوازم کاربردی جهت محافظت از ساختمان یا کسب و کار یا ساکنین آنجا می باشد ، از این طریق می توان یکی از راه حل های مناسب برای محافظت را اعمال نمود ولی سیستم های کنترل دسترسی تنها محدود به ورود و خروج افراد نمی باشند. این سامانه ها در امان بودن اطلاعات شما کمک شایانی خواهد کرد و از هر گونه نفوذی جلوگیری می نماید . بسته به نیاز شرکت سطح دسترسی این سیستم ها تنظیم می گردد. سیستم های کنترل دسترسی متعددی تولید و ارائه می گردد که می بایست با توجه به نیاز خود  برای ساختمان یا محل کسب و کار انتخاب گردد.

هوشمند سازی ساختمان به چه صورت انجام می گیرد؟

با بهره مندی از هوشمندسازی، شما موفق به دریافت تعدادی سنسور اطلاعاتی خواهید بود که به سیستم مرکزی ارسال اطلاعات را انجام می دهد. بعد از اینکه اطلاعات دریافتی مورد تحلیل قرار می گیرد آن ها به سوی عملگرها ارسال  می شوند. به طور کلی سه روش جهت هوشمندسازی ساختمان ها کاربرد دارد. این سه روش دربرگیرنده  سیم کشی مجزا جهت دریافت اطلاعات، بهره مندی  از سیم های برق به عنوان مسیری جهت انتقال اطلاعات، استفاده از سیستم های بی سیم برای انتقال اطلاعات می باشند .به طور کلی هر یک از روش ها از  استاندارد ها یی پیروی می کنند که بر اساس آن ها می توان هوشمندسازی را اعمال نمود.

مزایا و دلایل ضرورت هوشمند سازی خانه

اهمیت هوشمند سازی امروزه بر هیچ‌کس پوشیده نمی باشد .به طور کلی همه ی سیاستمداران و مدیران به دنبال ترویج آن در جامعه هدف خود می باشند.از مزایای این سیستم کاهش هزینه نیروی کار، بازدهی بالای و کاهش بروز خطاهای انسانی بعضا جبران ‌ناپذیر می توان اشاره داشت که در جذابیت استفاده از هومند سازی برای افراد بسیار موثر بوده است.

هوشمند سازی خانه پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان را اجرا می نماید تا اجزای مختلف ساختمان برای ارتقای بهره وری و ایجاد شرایط بهینه مصرف انرژی در تعادل خوبی قرار گیرند. مثلا ساعاتی از روز که ساختمان خالی می باشد را در نظر داشته باشید ، این سیستم می تواند فرایند مربوط به خاموشی سیستم گرمایشی ساختمان را صادر نماید. در قبال آن با  کشیدن پرده ها، از تابش مستقیم نور خورشید استفاده نماید و به طور طبیعی گرمایش خانه را در سطح خوبی قرار دهد.از دیگر مزایای آن عبارت است:

  • حذف بعضی عوامل انسانی و صرفه‌جویی در هزینه‌های مالی و زمانی
  • برای مصرف انرژی نظارت و کنترل دقیق تری صورتی می گیرد و از اتلاف ناخواسته انرژی جلوگیری می گردد.
  • ریسک بروز خطاهای انسانی کاهش می یابد
  • کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری در مقابل افزایش بازدهی و طول عمر تجهیزات
  • قابلیت مدیریت از راه دور و بازبینی و کنترل پیوسته خطا
  • اعمال سیاست‌های نظارتی برای افزایش بهره ‌وری نیروی انسانی

پکیج هوشمند سازی خانه

جهت هوشمند سازی ساختمان در حال ساخت 2 عملکرد وجود دارد . عملکرد اول بهره مندی  از سیستم هوشمندسازی بی سیم می باشد که در این شرایط سیم کشی به شکل سنتی اجرا می گردد و تنها به جای نصب کلیدهای سنتی از کلید هوشمند بهره برداری می گردد.عملکرد بعدی ،بهره مندی از سیستم و تجهیزات باسیم می باشد. در این روش ضمن اینکه اجرای سیم کشی سنتی می باشد، یک سیم تلفنی 4 زوج هم بین قوطی کلید ها تا تابلو برق کشیده خواهد شد. بعد از راه اندازی سیستم هوشمند به راحتی از هرکجای دنیا سیستم های الکتریکی قابل کنترل خواهند بود.

امروزه مراکز زیادی اقدام به خدمات هوشمند سازی و لوازم  هوشمند سازی خانه را ارائه می دهند شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص به خانه هوشمند دکتر بی ام اس که وب سایت آن doctorbms.com می باشد مراجعه نمایید این مرکز خدمات هوشمند سازی را روی لوازمی همچون پرده ها، روشنایی های منزل ،سیستم صوتی و… اجرا می کند.

دیدگاهتان را بنویسید