برای طراحی وبسایت، به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
آیا تا امروز برای شما در مورد توسعه وبسایت سؤالاتی پیشآمده است؟ میدانید یک طراح وب چگونه باید وبسایتی را ارائه دهد که نیازهای کاربران را برآورده کند؟ همانطور که میدانید طراحی وبسایت بهسرعت در حال رشد است و متقاضیان زیادی برای این حرفه وجود دارند.
اگر میخواهید بهعنوان یک طراح سایت موفق، کسبوکاری را آغاز کنید لازم است که مهارتهای مختلفی را فراگیرید. در این مقاله قصد داریم شما را با مهمترین مهارتهای طراحی سایت آشنا و نکاتی در مورد ابزارهای ضروری برای پیشرفت در این حرفه معرفی کنیم.
طراح وبسایت چهکارهایی انجام میدهد؟
طراح سایت یا web designer به فردی گفته میشود که علاوه بر داشتن خلاقیت به مهارتهای فنی و کدنویسی نیز مسلط است. طراحی سایت هنر برنامهریزی و تنظیم محتوا در یک صفحه وب است که درآمدزایی بسیار زیادی به دنبال دارد. امروزه اکثر کسبوکارها از وبسایت بهعنوان بزرگترین ویترین برای معرفی شغل و حرفه خود استفاده میکنند و به اهمیت وجود آن پی بردهاند. بنابراین برای تبدیلشدن به یک طراح وبسایت موفق، علاوه بر صرف زمان کافی باید دهها تکنیک مختلف را نیز بیاموزید.
بیشتر این مهارتها را با دورههای آموزشی طراحی سایت میتوانید بهراحتی فراگیرید که یکی از مناسبترین آنها در این حوزه، دوره آموزش آنلاین طراحی سایت و آموزش سئو است. در ادامه به چند مهارت کلیدی اشاره خواهیم کرد که برای یادگیری بعضی از آنها نیاز به کار و تلاش جدی دارید.
مهارت ایجاد رابط کاربرپسند
ساخت صفحات وب با اصول User-friendly در دنیای تکنولوژی به یکی از مهمترین و تخصصیترین موضوعات تبدیل شده است. ارتباط و راحتی کاربر با وبسایت طراحیشدهی شما مهمترین نکتهای است که باید در نظر بگیرید. فرقی نمیکند سایت طراحیشدهی یک فروشگاه اینترنتی، شرکتی یا شخصی باشد! رابط کاربری ساده در طراحی وبسایت بسیار مهم است و باید تمامی ابزارهای موردنظر کاربران در دسترس و در معرض دید قرار بگیرد.
دانش اولیه زبانهای برنامهنویسی صفحات وب
اگر میخواهید در این صنعت پیشرفت چشمگیری داشته باشید و موقعیت شغلی ایجاد کنید از یادگیری مشهورترین و رایجترین زبانهای برنامهنویسی صفحات وب غافل نشوید. توسعهدهندگان وب لازم است که حداقل یک یا دو زبان برنامهنویسی را یاد بگیرند البته برای طراحی صفحات وب اجباری در یادگیری نیست و مهارت برنامهنویسی فقط یک مزیت محسوب میشود. زیرا نرمافزارهایی هستند که بهصورت خودکار کدهای برنامهنویسی را تولید میکنند.
اصول طراحی، کلید مهمی در جذب مخاطبان
وقتی کاربران وارد سایت میشوند پیش از بررسی محتوای سایت، جذابیت سایت و مرتب بودن آن موردتوجهشان قرار میگیرد. طراحی گرافیک توأم با خلاقیت و رنگبندیهای خاص متناسب با کسبوکار، میتواند نقشی مهمی در افزایش بازدیدکنندهها داشته باشد. بنابراین لازم است برای خلق یک طرح مؤثر، دانش کافی از عناصر طراحی داشته باشید. در میان نرمافزارهای گرافیکی منتشرشده فتوشاپ بدون تردید سرآمد دنیای گرافیک بوده است.
مهارتهای ارتباطی و همکاری شاید مهم به نظر نرسد!
اگر شما بهعنوان طراح وب و یا توسعهدهنده در حوزه فعالیت خود حرفهای باشید ولی نتوانید با مشتریان خود بهدرستی ارتباط بگیرید و روابط را مدیریت کنید، در کارتان موفقیت قابلتوجهی نخواهید داشت. در انواع کسبوکارها ضروری است تا با ارتباط مؤثر، بهدرستی اهداف و طرحهای خود را ارائه کنید و خواستههای مشتریان را به انجام برسانید.
یادگیری نحوه مدیریت پروژهها
مدیریت پروژه یک مهارت شغلی حیاتی در هر صنعتی است و همچنین نقش بسزایی در تمام کسبوکارها دارد. طراحی سایت نیز از این قاعده مستثنا نیست. اگر میخواهید پروژهی خود را در مسیری درست همراه با موفقیت حفظ کنید و درصد موفقیتتان را تا میزان زیادی بالا ببرید، مهارت مدیریت پروژه به شما این اطمینان را میدهد.
در بازاریابی آنلاین متخصص شوید
بازاریابی اینترنتی از ملزومات هر نوع کسبوکاری است؛ حتی اگر چندان بزرگ نباشد! هر کسبوکاری در تلاطمهای بازار باید به دنبال بهترین جایگاه ثابت باشد. برای این منظور یکی از مهمترین مواردی که صاحبان مشاغل باید با آن آشنا شوند اصول بازاریابی است. تبلیغات و بازاریابی این روزها که مخاطبان زیادی در فضای اینترنت حضور دارند، رنگ دیگری گرفته است و شاهد استفاده از ابزارهای مختلف هستیم. بهعنوانمثال رپورتاژ آگهی نوعی از تبلیغات متنی در قالب یک گزارش و خبر است که از بهترین و مؤثرترین روشها در بهبود سئو سایت میباشد. فراموش نکنید یکی از اصول تأثیرگذار در خرید رپورتاژ انتشار آن در رسانههای مرتبط با موضوع کاری شماست.
طراحی ریسپانسیو
با فراگیر شدن استفاده از گوشیهای هوشمند، اکثر مردم در سراسر جهان از طریق دستگاههای تلفن همراه به اینترنت دسترسی دارند. اگر میخواهید صفحات وب بهخوبی بر روی انواع دستگاهها و صفحات نمایش قابلمشاهده باشد از طراحی وبسایت ریسپانسیو (responsive) غافل نشوید. بنابراین میبایست بهعنوان توسعهدهنده وب به اصول طراحی واکنشگرا توجه داشته باشید که بتوانید با کاربران موبایل نیز ارتباط مؤثر برقرار کرده و موقعیتهای شغلی بهتری کسب نمایید.
مهارت و تکنیکهای بهینهسازی و سئو سایت
کسبوکارهای اینترنتی برای دیده شدن، به سئو وبسایت و سئوکار نیاز دارند تا در نتایج صفحه اول گوگل قرار بگیرند. طراح و توسعهدهندهی وب اگر حداقل دانش اصول سئو را بداند نتیجهی مطلوبتری در رتبهبندی سایت خواهد گرفت. شما بهعنوان یک طراح میتوانید خودتان کارهای سئو سایت را انجام دهید. فقط کافیست برای آموزش سئو زمان بگذارید و با پیروی از دستورالعملهای اساسی سئو، وبسایت خود را بهصورت مرحلهبهمرحله بهینه کنید.
محتوا پادشاه است .
یک طراح وبسایت، اگر از مهارتهای محتوانویسی در سطح بالایی برخوردار باشد میتواند کاملاً مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد. در این رونق کسبوکارهای اینترنتی، محتوانویسی امری حرفهای و تخصصی شده است. بنابراین اگر برای کسبوکار خود دغدغهی تولید محتوا دارید، سفارش تولید محتوا به شما کمک میکند در بازار اشباعشدهی این روزها، محتوایی مفید و ارزشمند عرضه کنید و آنها را به دست مخاطبان خود برسانید.
نتیجهگیری
در این مقاله سعی کردیم مهارتهای لازم برای طراحی سایت را به زبانی ساده بیان کنیم. این موارد تنها بخشی از مهارتهایی است که باید توسط یک طراح سایت حرفهای احراز شود. یادگیری این روشها زمانبر است ولی اگر شما از یادگیری مداوم خسته نشوید و از کار طراحی لذت ببرید به یقین نتیجهی بهتری خواهید گرفت. سعی کنید جنبههای فنی را در خودتان تقویت کنید و در مواجه با چالشهای مداوم خستگیناپذیر باشید. شما با صبر و حوصله و همچنین تصمیمگیری منعطف و هوشمندانه در شرایط مختلف تبدیل به یک طراح وب حرفهای خواهید شد.