خانم هایی که برای آراستگی ناخن های خود به آرایشگاه مراجعه می کنند، حتما پس از مانیکور ناخن هایشان با این سوال از سوی آرایشگر مواجه شده اند که لاک معمولی را ترجیج می دهند یا لاک ژلیش؟ اگرچه خانم هایی که بیش از دیگران به آرایشگاه می روند با لاک ژلیش آشنایی دارند، اما با اینحال ممکن است که عده ای از خانم ها اطلاعات چندانی درباره این لاک و تفاوت آن با لاک های معمولی نداشته باشند.

زمانی که برندی برای نخستین بار دست به تولید یک محصول منحصر به فرد می زند و از این محصول در بازار های جهانی نیز استقبال زیادی می شود، به طور طبیعی نام آن برند بر روی آن محصول باقی می ماند. این مسئله در تمام دنیا رایج است و جالب است بدانید که ریمل در واقع نام برندی است که برای نخستین بار اقدام به تولید این محصول کرد. همچنین واژه رژ به معنای قرمز است اما هنوز هم از آن برای اشاره به ماتیک یا لیپ استیک کلمه رژ لب استفاده می شود. به همین ترتیب آنچه که اکنون از آن با نام ژلیش یاد می شود در واقع نام محصولی به نام شلک بوده است اما از آنجایی که ژلیش نام برندی است که برای نخستین بار لاک های شلک را تولید کرده است، این نام بر روی این محصول ماندگار شد.

تفاوت لاک ژلیش با لاک معمولی

لاک ژلیش شبیه لاک کلاسیک است با این تفاوت که با اکرلیک ژل ترکیب شده است تا ماندگاری آن افزایش یابد. به عبارت دیگر این ترکیب یکی از مواردی است که لاک ژلیش را از لاک کلاسیک متمایز ساخته است. همچنین برای خشک کردن لاک ژلیش می بایست از ال ای دی یا اشعه یو وی استفاده نمود. این لاک همچنین در چندین مرحله  بیس و تاپ کت بر روی روی ناخن زده می شود که مزیت اصلی آن این است که بدون لب پر شدن یا پاک شدن، حداقل تا مدت سه هفته به خوبی بر روی ناخن باقی می ماند.

لاک ژل

نحوه استفاده از لاک ژلیش

برای آنکه ناخن های شما ظاهر بهتری داشته باشد و ماندگاری لاک ژلیش بر روی آن بیشتر باشد، پیش از زدن لاک ناخن های خود را تمیز و مرتب کنید و با کمک سوهان ناخن چربی آن را پاک کنید. توجه داشته باشید که لاک ژلیش را با همان روش لاک کلاسیک بر روی ناخن استفاده می کنند، با این تفاوت که پس از زدن لایه نخست ناخن ها باید به مدت 30 ثانیه در دستگاه ال ای دی قرار گیرند. سپس می توانید لایه دوم را بزنید و مجددا ناخن ها در دستگاه ال ای دی قرار دهید. مدت زمان انجام ژلیش بر روی ناخن ها در حدود 20 تا 30 دقیقه است.

مشکلی که برخی از خانم های با لاک ژلیش دارند آن است که معمولا پاک کردن آن کمی دشوار تر از لاک های معمولی است که برای این منظور نیز می توان به آرایشگاه ها مراجعه نمود. همچنین در حدود دو هفته پس از ژلیش کردن ناخن، به علت بلند شدن ناخن فاصله ای بین لاک و ناخن به وجود می آید که این زمان بهترین فرصت برای پاک کردن یا ترمیم ژلیش است.

همانطور که گفته شد برای پاک کردن ژلیش بهتر است به آرایشگاه مراجعه کنید زیرا پاک کردن این لاک کاری زمان بر و دشوار است. با اینحال اما اگر می خواهید این کار را خودتان در خانه انجام دهید، پنبه ای را به آستون صد در صد آغشته کنید و بر روی ناخن ها بگذارید. سپس دور انگشتان خود را به مدت مدت 15 دقیقه با فویل بپوشانید و پس از باز کردن فویل، ناخن ها را پاک کنید. برای سهولت بیشتر می توانید از کیت های مخصوص پاک کردن لاک ژلیش که در بازار موجود است، استفاده نمایید.

اکنون قصد داریم تا به بررسی معایب و مزایای لاک ژلیش و کلاسیک بپردازیم. ابتدا باید بگوییم که استفاده از لاک ژلیش برای افرادی که به خوردن ناخن عادت دارند و یا کودکانی که انگشتان خود را زیاد در دهانشان می برند به هیچ وجه توصیه نمی شود. لاک ژلیش علاوه بر مزایای فراوان معایبی نیز دارد. برا این اساس، اگر از جزو خانم های شاغلی هستید که زمان کافی برای لاک زدن ندارند و دوست دارند همیشه ناخن هایی یکدست و زیبا داشته باشند، لاک ژلیش گزینه مناسبی است. همچنین اگر خانه دار هستید و دست های شما در طول روز با آب و مواد شوینده در تماس است، ژلیش لاک مناسبی برای شماست.

اما با اینحال باید بدانید که به دلیل چهار لایه بودن این لاک میزان اکسیژن رسانی به ناخن ها تقریبا به صفر می رسد و این امر در دراز مدت موجب نازک و زرد شدن ناخن ها می شود. همچنین اگر برای مدت طولانی از لاک ژلیش استفاده کرده اید، حتما در هنگام پاک کردن آن از روغن های مغذی ناخن استفاده کنید. برای سلامتی بیشتر ناخن ها هر از گاهی به ناخن های خود استراحت دهید از هیچ نوع لاکی استفاده نکنید. به افرادی که ناخن های حساسی دارند توصیه می شود که در صورت امکان به جای لاک ژلیش از لاک کلاسیک استفاده نمایند.

در آرایشگاه ها از هر دو دستگاه ال ای دی و یو وی استفاده می شود اما در خصوص استفاده از این دو دستگاه بحث های مختلفی مطرح است. بر این اساس، عده ای معتقدند که استفاده طولانی مدت از دستگاه یوی وی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد اما با اینحال خشک کردن ناخن با این دستگاه، آن را براق تر می کند. همچنین تحقیقات بنیاد سرطان آمریکا در سال 2013 میلادی احتمال بروز سرطان از این طریق را تایید می کند. در این تحقیق همچنین پیشنهاد شده است که برای پیشگیری از بروز سرطان در هنگام استفاده از دستگاه یو وی حتما از ضد آفتاب های اس پی اف دار بر روی دست استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید