چه چیزهایی برای سرطان مثانه خوب است؟ آیا قابل درمان است؟

مثانه عضوی از دستگاه تناسلی است که ادرار در آن جمع شده و سپس تخلیه می شود. معمولا سرطان مثانه اگر در مراحل اولیه اش باشد قابل کنترل خواهد بود، ناگفته نماند که بسیاری از سرطان ها در صورت تشخیص زود هنگام قابل کنترل هستند.

 

سرطان مثانه چیست ؟

سرطان به معنای رشد غیر طبیعی و بیش از اندازه سلول ها است ، این سلول ها می توانند به بقیه سلول ها و اندام های بدن حمله کنند و آن ها را درگیر کنند. زمانی که بیماری سرطان به وجود می آید ، یک دسته از سلول ها که به آن ها تومور می گویند کنار هم قرار گرفته و طی رشد بی اندازه ی سلول ها در نهایت به یک توده تبدیل می شوند .

سرطان می تواند در قسمت های مختلف بدن مانند : خون ، استخوان ، ریه ، مثانه ، چشم ها و … گسترش یابد . سرطان علت های مختلفی دارد که می توان از آن ها به صورت زیر نام برد :

  • عوامل ژنتیکی ( مهم ترین عامل )
  • استعمال دخانیات
  • داشتن تغذیه ی نا مناسب
  • داشتن زندگی ناسالم و عدم تحرک
  • و….

 

انواع سرطان 
سرطان های مختلفی می تواند در بدن افراد به وجود بیاید . از انواع سرطان می توان به صورت زیر نام برد :

مغز و استخوان

خون

حنجره

روده

مثانه

رحم و دهانه رحم ( در بانوان وجود دارد )

پروستات

 

1پانکراس

و…

 

 

علت سرطان مثانه

زمانی که سلولهای مثانه شروع به رشد غیرطبیعی می کند، سرطان مثانه ایجاد می شود. در این حالت سلولها به جای رشد و تقسیم منظم، به دلیل ایجاد جهش های ژنتیکی ، شروع به رشد کنترل نشده می کنند و تشکیل تومور می دهند. دلایل ایجاد سرطان مثانه عبارتند از:

ژنتیک

مصرف دخانیات

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

قرار گرفتن در معرض تابش مواد رادیواکتیو

عفونت های ادراری دراز مدت

و…

البته در همه موارد عامل ایجاد سرطان مثانه قطعی  نیست و در برخی از افراد مبتلا به سرطان مثانه هیچ فاکتور و علت واضحی وجود ندارد.

 

علائم :

علائم و نشانه های سرطان مثانه، شامل موارد زیر است:

خون در ادرار: خون در ادرار می تواند به  رنگ قرمز روشن و یا تیره باشد و این خون می تواند حتی بسایر کم باشد که با چشم دیده نشود

ادرار دردناک

درد لگن

کمردرد

تکرر ادرار

و…

اما ، این علائم نشانه ی قطعی سرطان نبوده و میتوانند در اثر بیماری و مشکلات دیگری مثل سنگ کلیه و … رخ دهند.

 

طبق بررسی های انجام شده  بیماری سرطان مثانه در صورت کنترل نشدن و شدت یافتن میتواند جزو خطرناکترین سرطان ها باشد که جان بیمار را به خطر انداخته و خطر مرگ برای بیمار داشته باشد.

برای مشاهده لیست بهترین دکترها مقاله بهترین دکتر مثانه در تهران که بر اساس نظر سنجی بیماران تهیه شده است را مطالعه کنید .

 

انواع سرطان مثانه

سرطان مثانه مثل سایر سرطان ها درجات مختلفی دارد. این سرطان از درجه ی خفیف شروع شده و در برخی بیماران به سرعت رشد کرده و درجه ی شدید تری میگیرد.

به صورت کلی هرچه بافت و جداره ی مثانه بیشتر درگیر شده باشد و تومور عمیق تر باشد ، درجه ی سرطان بالاتر بوده و خطر بیشتری بیمار را تهدید میکند.

(عکس)

طول عمر بیماران سرطان مثانه چقدر است ؟ 

در جواب این سوال که میپرسید آیا سرطان مثانه گشنده است ؟ باید گفت در کل سرطان های بسیاری وجود دارد که اگر به موقع مداوا گردد و تشخیص داده شود، این امکان را فراهم می کند که باعث کاهش طول عمر بیمار نشود،اما اگر بیماری در مرحله پیشرفت باشد و سایر بافت های بدن را درگیر کرده باشد  و بدن بیمار را فرا گرفته باشد، بیمار از طول عمر بالایی بهره نخواهد برد. به همین دلیل بسیار مهم است که انواع سرطان مانند سرطان مثانه به موقع تشخیص داده شود تا بتوان بیمار را از سرطان نجات داد و سرطان فرد  را کنترل کرد.

 

تومور مثانه با عفونت مثانه یکی است؟

در برخی از موارد علائم و نشانه ها، نشانه های وجود تومور نیست! بلکه می تواند حاکی از وجود عفونت در مثانه باشد که در این حالت نیز برای تشخیص بهتر و مداوای آن بهتر است به بهترین متخصص اورولوژیست مراجعه شود.

 

آیا عفونت ادرار عامل سرطان مثانه است

در جواب این سوال باید گفت که هنوز شواهد دقیقی در مورد این موضوع در دسترس نیست اما به صورت کلی عفونت مجرار ادراری که درمان نشود یا مدت زمان طولانی فرد را درگیر کند به دلیل اینکه می تواند سطح داخلی مثانه را تحریک کند و این تحریک سلول های سطح داخل مثانه مدت زمان زیادی ادامه داشته است می تواند عامل ایجاد سرطان در بافت داخل مثانه بشود.

درمان سرطان مثانه

گزینه های درمانی سرطان مثانه به عوامل مختلفی از جمله نوع سرطان ، درجه سرطان، مرحله سرطان، عمق نفوذ سرطان در لایه های  جداره ی مثانه و .. بستگی دارد.
درمان سرطان مثانه به صورت کلی  است شامل موارد زیر باشد:

در درجات خفیف تراشیدن توده ی سرطانی از داخل مثانه بدون برش و از مسیر مجراری ادرار که به آن سیستکتومی گفته می شود

در درجات شدید که بافت مثانه بسیار درگیر شده و احتمال سرایت به بافت های مجاور وجود دارد ، پزشک به کمک جراحی مثانه را از بدن بیمار خارج کرده و مثانه ی مصنوعی برای بیمار ایجاد میکند که به آن  جراحی رادیکال سیستکتومی  یا جراحی برداشتن مثانه یا تعبه ی مثانه ی مصنوعی گویند

در برخی موارد ممکن است سرطان به سایر بافت های بدن سرایت کرده باشد که دراین حالت باید برای شیمی درمانی یا رادیوتراپی بیمار نیز اقدام شود

توجه داشته باشید انتخاب مسیر و روش درمان به عهده ی پزشک بوده و به انتخاب بیمار نمی باشد

جراحی ، برای از بین بردن بافت سرطانی

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید