میلگرد استیل یا میلگرد ضد زنگ به دلیل مقاومت به خوردگی از متریال مهندسی بسیار پرکاربرد است. خواص خوب این استیل ها ناشی از حضور عناصر کروم، نیکل و مولیبدن می باشد. کروم با تشکیل لایه محافظ سطحی لایه های زیرین را از خوردگی محافظت می‌نماید. نیکل مقاومت به خوردگی درمحیط‌های خنثی را بهبود می‌بخشد و قابلیت انعطاف و شکل پذیری فولاد را افزایش می‌دهد. مولیبدن نیز مقاومت به خوردگی در حضور یون‌های کلر را بالا می برد.با کیفیت ترین نوع میلگرد، میلگرد استیل است که از آلیاژگرید های ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ می باشد. میلگرد استیلخاصیت ضد زنگ  یا خوردگی در محیط های در معرض رطوبت را دارد به همین دلیل دامنه کاربرد آن بالا است. از میلگرد استیل در صنایع غذایی، پتروشیمی و نفت مورد استفاده قرار می گیرد.

نوع فولاد ضد زنگ که در ساخت ميلگرد استيل به کار رفته است دلیل نامگذاری آنها است و به طور کلی میلگردها به دو نوع میلگرد استیل بگیر و میلگرد استیل نگیر تقسیم بندی گردیده اند. میلگرد استیل بگیر به این دلیل نامیده می شود که نوع استیل و مواد به کار رفته در ساخت آن باعث شده تا توسط آهنربا قابل جذب باشد. اما نوع دیگری آن که ميلگرد استيل نگیر نامیده می شود که مواد به کار رفته در ساخت آن باعث شده تا توسط آهنربا قابل جذب نباشد. این نوع میلگرد کاربرد بیشتری نیز دارند و در صنایع مورد استفاده فراوانی دارند. ميلگرد استيل نگیر خود به انواع گوناگونی نیز تقسیم بندی شده است که میلگرد استیل نگیر 314، میلگرد استیل 201 ذکر نمود. گرید های ۳۱۶ و ۳۰۴ فولاد ضد زنگ آستنیتی می باشند، هنگام خنک شدن، آهن به شکل آستنیت (آهن گاما) تشکیل میشود. فولادهای زنگ نزن آستنیتی مقدار زیادی آستنیت دارند که باعث غیرمغناطیسی (نگیر ) شدن آنها می شود. گریدهای ۳۰۴ و ۳۱۶ استنلس استیل مقدار زیادی آهن در ترکیب شیمیایی خود دارا می باشند. با این حال وجود آستنیت در ساختار آنها به معنای غیر فرومغناطیسی بودن آنها می گردد. میلگرد استیل ضدزنگ یا میلگرد استیل نگیر معمولاً در سری 300 ساخته شده و در سه نوع تولید و به بازار عرضه می گردد که عبارت است از :

  •  میلگرد 304
  •  میلگرد 316
  •  میلگرد 201
میلگرد استیل
میلگرد استیل بگیر

 

میلگرد استیل بگیر

میلگردهای بگیر شامل گرید  ۴۳۱، ۴۲۰ و ۴۱۰ هستند. این نوع از آلیاژها به علت داشتن عنصر کروم بوسیله آهن ربا جذب می شوند. از میلگرد ۴۲۰  در محیط هایی که امکان اصطکاک و ساییده شدن وجود داشته باشد، استفاده می شود.این نوع میلگرد به دلیل استحکام و خاصیت انعطاف پذیری بالا در ساختمان سازی، آرماتور بندی، صنایع کشاورزی، نفت و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد. معایب میلگرد استیل دارای کربن، اکسایش سریع آن می باشد این امر باعث شذه که در جاهای دارای رطوبت بالا، قابل استفاده نباشد. میلگرد استیل گرید ۴۲۰دارای ویژگی‌های ۴ ساختاری می‌باشد که از آن می‌ توان در قسمت‌هایی که ممکن است دچار اصطکاک باشد استفاده کرد.

 

استنلس استیل فریتی

در استیل خانی استنلس استیل فریتی معمولاً استیل بگیر است زیرا در ترکیب شیمیایی آن مقادیر زیادی فریت وجود دارد.. ترکیب ساختار کریستالی فریتی ساختار دانه ای با آهن باعث می شود که فولادهای زنگ نزن فریتی بگیر شوند. به عبارت دیگر این ساختار دانه‌ای آهن همان چیزی می باشد که به فولادهای فریتی خاصیت مغناطیسی می دهند. فولادهای فریتی با استفاده از عملیات حرارتی ،  سخت نمی شوند ، اما مقاومت خوبی در برابر ترک خوردگی و استرس از خود نشان می دهند. با این حال ، برخی از فولادهای زنگ نزن کشش مغناطیسی ضعیف تری نسبت به کربن استیل معمولی دارند. گرید ۴۳۰ از گرید های پر استفاده استیل بگیر می باشد. این گرید در وسایل داخلی مانند درام‌های ماشین لباسشویی ، سینک های آشپزخانه ، کارد و چنگال ، پانل های داخلی ، ماشین ظرفشویی و سایر وسایل دیده می شود. گرید L410 اغلب برای ظروف ، اتوبوس ها و قاب‌های مانیتور LCD به کار می رود.

میلگرد استیل بگیر
میلگرد استیل بگیر

استنلس استیل مارتنزیتی

بسیاری از استیل مارتنزیتی بگیر می باشند. در صورت وجود آهن ، ساختار بلوری منحصر به فرد فولادهای مارتنزیتی می تواند فرومغناطیسی شوند. از آنجا که فولاد ضدزنگ نوعی از فولاد است، مقدار زیادی آهن در آرایش آن موجود می باشد. وجود این عنصر باعث می شود بسیاری از فولادهای ضد زنگ مارتنزیتی مغناطیسی شوند.

https://steelkhani.com/product/183/%D9%85%DB%8C%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%84

دیدگاهتان را بنویسید