امروزه با ورود تکنولوژی و فناوری به عرصه زندگی انسانی، بسیاری از مشاغل و حرفه‌ها تحت تأثیر آن قرار گرفته‌اند.  به عنوان مثال امروزه بسیاری از افراد برای انجام وظایف شغلی خود باید چندین ساعت پشت میز بشینند و با لپتاپ یا کامپیوتر به انجام کارهای خود بپردازند. در دنیای امروز شغل چند میلیون نفر بدین صورت است و افراد زیادی زندگی روزمره خود را این چنین می‌گذرانند. احتمالا می‌دانید که ثابت ماندن بدن در یک وضعیت برای مدت طولانی مشکلات مختلفی را مخصوصا برای کالبد و بدن فرد ایجاد می‌کند. یکی از شایع‌ترین معضلاتی که به وجود می‌آید، خستگی و کوفتگی پس از نشستن طولانی مدت پشت صندلی است به طوری که با اینکه فعالیت بدنی انجام نداده‌اید، اما دیگر انرژی برای انجام فعالیت دیگری را ندارید. بر اساس نوشته‌های سایت آلمونوش، در این محتوا 5 راه کاربردی برای رفع خستگی و کوفتگی پس از فعالیت طولانی مدت با کامپیوتر و لپتاپ را بخوانید.

1.کشش و تمرینات بدنی برای رفع خستگی

یکی از شایع‌ترین چیزهایی که به ذهن هرکسی می‌رسد، انجام کشش و تمریناتی است که گرفتگی و کوفتگی عضلات را برطرف کند. تمرینات کششی دست، کمر و پا از بهترین تمرینات برای این کار هستند. بهتر است حین نشستن پشت میز هم هر 20 دقیقه یک بار از جای خود بلند شوید و به بدن خود کش و قوصی بدهید تا بدن را از حالت خشک نشسته در بیاورید. در کل بهتر است در برنامه روزانه خود ورزش را جای دهید و سعی کنید وزن ایده‌آل خود را به دست بیاورید. برای کاهش وزن می‌توانید از دمنوش لاغری طبیعی استفاده کنید تا روند سوخت و ساز بدن شما را افزایش دهد و روند کاهش وزن شما سرعت بیشتری بگیرد.

4 روش کاربردی برای رفع خستگی پس از کار طولانی با کامپیوتر

2.رفع خستگی چشم

هنگام از کار با وسایل الکترونیکی، یکی از درگیرترین و فعال‌ترین اعضای بدن، چشم شماست. بعضی از افراد حتی بعد از استفادۀ طولانی از لوازم الکترونیکی چشم درد می‌گیرند و دچار سردرد می‌شوند. اولا که اگر این سردردها و چشم درد‌ها مزمن و مستمر باشد، به احتمال زیاد باید به دکتر متخصص مراجعه کنید و وضعیت حال خود را از او جویا شوید. برای جلوگیری از تابش نور آبی مانیتور کامپیوتر به چشم و ضعیفی آن، عینک‌های بلوکات و بلوکنترل گزینه‌های مناسبی برای این کار هستند. همچنین می‌توانید با خوردن برخی نوشیدنی‌ها مثل دمنوش آویشن یا دمنوش رازیانه که سرشار از ویتامین سی هستند کمی چشم را تسکین دهید. به علاوه مصرف مواد غذایی دارای ویتامین ایـ و اِی دارند هم برای چشم مفید هستند و به کار شما می‌آیند. چند دقیقه دراز بکشید و روی چشمان خود را با چیزی بپوشانید تا حد امکان هیچ نوری به آن نرسد. اینگونه چشم می‌تواند به خوبی استراحت کند و درد ناشی از کار با کامپیتور و لپتاپ نیز کمتر می‌شود.

3. استفاده از صندلی مناسب برای کار

درد در اغلب اوقات به دلیل حفظ یک حالت نادرست در بدن شکل می‌گیرد. به علاوه اگر  شغل شما وابسته به کامپیوتر و لپتاپ است و برای زمان بسیار طولانی باید پشت میز بشینید، پیشنهاد می‌شود برای سلامت کمر و بدن خود از صندلی مناسب استفاده کنید. حالت نشستن پشت میز، نیز بسیار اهمیت دارد و باید اصول صحیح نشستن پشت میز را رعایت کنیم. اما اگر تمام اصول را رعایت کنیم و روی یک صندلی خشک و چوبی نشسته باشیم، چیزی از درد و ضرر به بدن ما کم نمی‌کند و همچنان مشکلاتی برای ما به وجود می‌آورد.

4. آرام کردن ذهن

ذهن شما به خصوص پس از کار با لوازم الکترونیکی بسیار خسته می‌شود؛ به طور ی که حتی با وجود عدم فعالیت فیزیکی و ثابت بودن در یک مکان، اما به طوری خسته و بی‌انرژی می‌شوید که به سختی می‌توانید فعالیت دیگری انجام دهید و بیشتر سعی می‌کنید به استراحت بپردازید. برای آرام کردن ذهن خود از محیط کار فاصله بگیرید و برای چند دقیقه دراز بکشید و چشمانتان را ببندید. نوشیدنی‌هایی مثل دمنوش آرامبخش به آرامش اعصاب شما می‌توانند کمک کنند و از شلوغی ذهن بکاهند تا سبک‌تر شوید.

دمنوش بابونه

نتیجه گیری

به انتهای این مطلب می‌رسیم. خلاصه بهتر است بین کار خود کمی از پشت میز فاصله بگیرید و به کارهای دیگر بپردازید تا زیاد دچار آسیب نشوید. همچنین موارد مورد نیاز را رعایت کنید تا صدمه‌ای به بدن یا ذهن شما وارد نشود و به سلامتی به کارهای خود برسید.

دیدگاهتان را بنویسید