در مرحله بعد، به مهارت هایی که در مشاغل خارج از رشته خود یاد می گیریم نگاه می کنیم.

اخراج از شغل فعلی دشوار است و می تواند مسیر شغلی شما را تغییر دهد. وقتی به دنبال شغل جدیدی هستیم، معمولاً سعی می کنیم در مسیر شغلی فعلی خود فرصتی پیدا کنیم و این ممکن است بسته به نیاز کارفرما مدتی طول بکشد. با این حال، کار کردن در مسیر شغلی متفاوت از مسیری که برای خود انتخاب کرده‌ایم، می‌تواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد و حتی مسیر اصلی شغلی ما را ارتقا دهد.

در مرحله بعد، به مهارت هایی که در مشاغل خارج از رشته تحصیلی خود یاد می گیریم و نحوه گنجاندن این مهارت ها در رزومه خود خواهیم پرداخت.

مهارت های مرتبط را به یک مسیر شغلی جدید بیاورید

در ابتدا سعی کنید مهارت های مرتبط مورد نیاز برای شغل اصلی خود را در این مسیر جدید بیاورید. به عنوان مثال، اگر مسیر اصلی شغلی شما حسابداری در یک شرکت فناوری است و شغل جدید شما به عنوان پیشخدمت در یک رستوران است، از آن رستوران بخواهید تا در پایان شیفت کاری به شما فرصتی بدهد تا به لیست خرید و لیست مالی خود نگاه کنید. که بتوانید راه حلی برای کاهش ضرر و افزایش سود پیدا کنید. با تایید کارفرما، مهارت های متنوع تری را یاد خواهید گرفت و همچنین حقوق بیشتری دریافت خواهید کرد که قطعا مسیر شغلی اصلی شما را بهبود می بخشد. با این حال، ممکن است امکان توسعه مهارت های سخت در شغل فعلی وجود نداشته باشد. بنابراین با تقویت مهارت های نرم می توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

در زیر 5 مهارت نرم را به شما معرفی می کنیم که می تواند بدون توجه به شغل و زمینه تخصصی به پیشرفت شغلی شما کمک کند.

ارتباط موثر

کار در هر صنعتی به شما فرصتی می دهد تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید. توانایی درک مشکلات و مسائل پیچیده و سپس ساده سازی و انتقال موثر آنها به مخاطبان یک مهارت ضروری و عالی است. از شغل جدید خود برای بهبود نحوه برقراری ارتباط استفاده کنید. سعی کنید با هر مخاطبی بر اساس ویژگی های آن ها رابطه خاصی ایجاد کنید. با انجام این کار متوجه خواهید شد که کدام روش ارتباطی موثر خواهد بود و چه چیزی نه.

به عنوان یک تیم کار کنید

ممکن است فرصت های کار تیمی در مسیر شغلی جدید شما وجود داشته باشد. اگرچه پتانسیل کار گروهی به شغلی که در آن هستید بستگی دارد. کار با افراد جدید که شخصیت ها و دیدگاه های متفاوتی نسبت به همیشه دارند، فرصت هایی را برای بهبود مهارت های بین فردی شما فراهم می کند. توانایی حل تعارضات درون یک تیم یا همکاری خوب با یکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک یکی از آن مهارت هایی است که در همه جا مفید است.

تاثیرگذار بودن بدون مقام

اگر مسیر شغلی جدید شما در صنعتی است که در آن هیچ تجربه ای ندارید، از تجربه کاری خود در صنعت قبلی برای پیشرفت و انجام کارهای جدید استفاده کنید. برای درک بهتر، می توان تجربه داستان واقعی را بیان کرد. این زن که به تازگی شغل خود را در فروشندگی از دست داده بود، در آژانس بازاریابی کوچک پدرش مشغول به کار پاره وقت شد و در عین حال رزومه خود را برای شرکت های مختلف ارسال کرد. تجربه فروش او به او این امکان را داد که بفهمد کدام استراتژی های بازاریابی در فروش محصولات موثر و کدام یک بی اثر هستند. با این حال، پدرش به تجربه خود تکیه کرد و به روش های پیشنهادی دخترش گوش نکرد. او باید سخت کار می کرد تا پدرش را در مورد راه حل خود متقاعد کند. پس از دو پیشنهاد ناموفق سعی کرد از منظر پدرش به مسائل نگاه کند و بر اساس دیدگاه خود راه حل هایی ارائه دهد که راه حل پیشنهادی را تشویق و اجرا کرد. نتیجه انجام این راه حل افزایش رضایت کارفرما و فروش بود.

همانطور که خواندید، تجربه کاری خارج از رشته و مسیر شغلی جدید، دیدگاه او را تغییر داده و مهارت های جدیدی را بهبود بخشیده است که قطعا در مسیر شغلی اصلی به او کمک می کند.

حل مسایل

هر شغل دارای چالش های متفاوتی است و درجه سختی آن بسته به شغل متفاوت است. مهارت های حل مسئله که شامل درک یک مشکل و علت اصلی آن و سپس ارائه راه حل است، به تفکر ساختاریافته و استدلال منطقی اشاره دارد. چالش های جدیدی را در شغل جدید خود بیابید و فعالانه به راه های خلاقانه و سازنده برای حل مشکلات فکر کنید.

رهبری

هدایت و تأثیرگذاری بر دیگران با هدف به حداکثر رساندن پتانسیل و توانایی های آنها برای دستیابی به چشم انداز مشترک، رهبری نامیده می شود. شاید در شغل قبلی خود مدیر بوده اید یا شاید در شغل فعلی خود به عنوان مدیر منصوب شده اید و نمی دانید چگونه رهبری کنید، به هر حال، هنوز هم می توانید فرصتی برای بهبود مهارت های رهبری خود بیابید. از این فرصت برای بهبود مهارت های گوش دادن، مربیگری و راهنمایی خود استفاده کنید. سعی کنید گروهی از افراد را با استفاده از این مهارت ها برای رسیدن به یک هدف مشترک هماهنگ کنید.

چگونه این مهارت ها را به رزومه خود اضافه می کنید؟

اگر به تازگی از شغل فعلی خود اخراج شده اید و در یک صنعت جدید هستید، بهتر است در چند ماه اول به این ماجراجویی جدید در رزومه خود اشاره نکنید. با این حال، اگر شش ماه بعد همچنان به دنبال شغل هستید، باید سعی کنید این تجربیات را به گونه‌ای به رزومه خود اضافه کنید که مسیر شغلی شما درهم به نظر نرسد.

به عنوان مثال، اگر تجربه شما در زمینه بازاریابی است و مدتی در فروشگاهی کار کرده اید، می توانید این تجربه را به شرح زیر به رزومه خود اضافه کنید:

با فروشگاه همکاری کنید [نام فروشگاه]

  • از طریق تعامل چهره به چهره، درک عمیقی از نیازهای مصرف کنندگان به دست آورید و محصولات دقیق را بر اساس نیاز آنها ارائه دهید.
  • با همکاری سایر بخش های گروه و همکاران توانسته ایم راهکارهای خلاقانه ای را برای پیشبرد کسب و کار و افزایش فروش پیاده سازی کنیم.
  • انعطاف پذیری و توانایی انطباق با اولویت های متغیر سازمان و تشویق سایر همکاران برای دستیابی به اهداف تعیین شده.

همانطور که در ادامه می خوانید، این نوع بیان شامل کلمات کلیدی است که با شرح شغل یک متخصص بازاریابی نیز مطابقت دارد. در این مثال، ما به نشستن پشت صندوق یا حرکت دادن جوراب خود اشاره نکردیم، فقط به مهارت های مرتبط با بازاریابی اشاره کردیم. سعی کنید هنگام تهیه رزومه کاری و تجربیات مرتبط با آن صنعت را در نظر بگیرید. این به معنای کنار گذاشتن وظایف نامربوط یا حتی دستاوردهایی است که با آن مسیر شغلی مرتبط نیستند و فقط بر روی وظایف مربوطه تمرکز می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید