امروزه افراد زیادی علاقه‌مند به شنیدن موسیقی هستند و کالاهای متعددی در این زمینه طراحی و تولید شده‌اند. اسپیکر بلوتوث یکی از کالاهایی است که در ابعاد و با امکانات متنوعی تولید شده. کاربران هنگام خرید اسپیکر بلوتوث برخی فاکتورها را باید در نظر داشته باشند تا ‌بتوانند متناسب با نیاز خود کالای مد نظرشان را تهیه کنند.

اطلاعات اولیه پیش از خرید اسپیکر بلوتوث

اسپیکر بلوتوث ، محصولی محبوب میان علاقه مهندان به موسیقی

قبل از اینکه به سراغ فاکتورهای اصلی خرید اسپیکر بلوتوث برویم، لازم است تا با برخی مفاهیم اولیه آشنا شویم:

  • پاسخ فرکانسی: با واحد هرتز اندازه گیری می‌شود و بیانگر طیف تن صدایی است که اسپیکر می‌تواند تولید کند. این عدد به صورت بازه روی جعبه مشخصات محصول درج می‌شود. به عنوان مثال زمانی که عدد 20 تا 20000 هرتز درج می‌شود منظور از عدد اول بم‌ترین صدا و عدد دوم زیرترین صدای قابل تولید است. هرچه تفاوت این دو عدد بیشتر باشد نشان دهنده پخش موسیقی با جزئیات بیشتر است.
  • حساسیت صدا: بیانگر بازدهی اسپیکر در تبدیل نیرو به حجم صدا است. این عدد با واحد دسیبل روی محصول درج می‌شود و هرچقدر این عدد بزرگتر باشد بیانگر پخش صدای بلندتر به نسبت نیروی دریافتی است. لازم به ذکر است که میزان تغییر کمی در حساسیت صدا می‌تواند تفاوت زیادی در نتیجه نهایی ایجاد کند. برای مثال اگر حساسیت یک اسپیکر فقط 3 دسی بل بالاتر برود، نصف نیروی حالت اولیه برای تولید همان حجم صدا نیاز است.
  • امپدانس: این کمیت بیانگر مقاوت الکتریکی بوده و با واحد اهم نوشته می‌شود. هرچه این مقاومت کمتر باشد سیگنال‌های قابل انتشار راحت‌تر پخش می‌شوند و حجم صدا بالاتر می‌رود. در واقع این عدد با حساسیت صدا رابطه معکوس دارد. لازم به ذکر است که امپدانس عدد ثابتی نیست و مقدار ثبت شده صرفا میانگین مقاومت الکتریکی است.
  • توان اسپیکر: این عدد با واحد وات نوشته شده و بیانگر میزان کشش یک اسپیکر جهت پخش صدا بدون آسیب دیدگی است. هرچه توان یک اسپیکر بالاتر باشد حجم صدای قابل پخش بالاتر است. البته باید توجه داشت توان واقعی و اسمی کمی تفاوت دارند. به عنوان مثال امکان دارد روی کالایی توان خروجی معادل 10 وات نوشته شده باشد ولی توان واقعی معادل 8 وات باشد.

اسپیکر بلوتوث یا اسپیکر پرتابل چیست؟

اسپیکر بلوتوث

کاربران برای اینکه بتوانند موسیقی را همیشه و همه جا در فضای باز همراه خود داشته باشند، به خرید اسپیکر بلوتوث روی می‌آورند. این اسپیکرها می‌توانند آنقدر کوچک باشند که درون جیب یا کیف کوله قرار بگیرند و کاربر بتواند آن را همه جا همراه خود ببرد، یا در ابعاد بزرگتری تولید شوند و کاربر صرفا در نقطه خاصی از منزل یا محیط مورد نظر از آن استفاده کند ولی در عین حال به راحتی قابلیت جابجایی نداشته باشد. برخی از اسپیکر بلوتوث‌ها همراه با یک نرم افزار ارائه می‎شوند تا کاربر بتواند از طریق موبایل برخی تنظیمات خاص را انجام دهد.

فاکتورهای لازم برای خرید بهترین اسپیکر بلوتوث

اسپیکر بلوتوث PSB 4315

حال که اطلاعات جامعی درباره فاکتورهای اولیه خرید اسپیکر بلوتوث کسب کردیم، به سراغ دیگر موارد تعیین کننده در خرید اسپیکر بلوتوث می‌رویم.

  • وزن و ابعاد: برخی افراد امکان دارد نیاز به خرید اسپیکر بلوتوثی داشته باشند که به راحتی قابل حمل باشد و برخی دیگر به دنبال صدای بیشتری هستند و بالطبع آن ابعاد اسپیکر نیز بزرگتر می‌باشد.
  • ظرفیت و نوع باتری: یکی از ویژگی‌هایی که یک اسپیکر را به کالایی قابل حمل تبدیل می‌کند، باتری قابل شارژ آن است. باید توجه داشت که هرچه ظرفیت باتری بالاتر رود، حجم اسپیکر نیز سنگین‌تر خواهد بود. پس بنابراین هرچه باتری بزرگتری در اسپیکر تعبیه شود دلیل بر خوب بودن آن نیست بلکه کاربر باید متناسب با نیاز خود و بهینه بودن صدای قابل پخش را در نظر بگیرد. وجود چراغ LED و یا صفحه نمایشگر LCD کاربر را از میران باتری باقی مانده باخبر می‌کند.
  • ورژن بلوتوث: نسخه بلوتوث قابل استفاده در اسپیکر بیانگر کیفیت ارتباط و فاصله‌ای است که مصرف کنند می‌تواند هنگام پخش موسیقی داشته باشد. بهترین اسپیکر بلوتوثی مدلی است که نسخه‌های بالاتر بلوتوث مثلا نسخه 4 به بالا را داشته باشد. در این صورت هم قطع و وصلی کمتر و هم ارتباط بدون تاخیری خواهد داشت. علاوه بر این‌ها مقدار انرژی کمتری هم مصرف می‌کند و باتری را بهتر نگه می‌دارد.
  • روش‌های اتصال: علاوه بر اتصال با بلوتوث، وجود روش‌های دیگر جهت پخش موسیقی یک مزیت به حساب می‌آید. به عنوان مثال پورت‌هایی همانند AUX, USB Flash, TF Card در اسپیکر تعبیه می‌شوند که فرد خریدار می‌تواند در صورت نیاز از آن‌ها استفاده کند. یکی از محبوب‌ترین روش‌های اتصال اسپیکر بلوتوث قابلیت TWS است. با استفاده از این قابلیت می‌توان دو اسپیکر از یک نوع را به یکدیگر متصل کرد تا به صورت هم زمان موسیقی پخش کنند.
  • میکروفون: وجود میکروفون یک مزیت اساسی برای اسپیکر بلوتوث به شمار می‌آید زیرا به کاربر امکان این را می‌دهد که بدون قطع کردن موسیقی تماس‌ها ورودی خود را پاسخ دهد.
  • نحوه شارژ: اسپیکرها از پورت‌های متنوعی جهت شارژ بهره می‌برند که رایج‌ترین آن‌ها Micro-USB و در درجه بعدی Type-C می‌باشند. کاربر حتی اگر به پریز برق هم دسترسی نداشته باشد، با استفاده از پاوربانک هم می‌تواند کالای خود را شارژ کند.
  • بهره‌گیری از استاندارد IPX: این استاندارد جهت نشان دادن میزان مقاومت یک کالا در برابر رطوبت و گرد و خاک است. بهره بردن یک اسپیکر در برابر رطوبت و گرد و خاک یک مزیت به حساب می‌آید و آسودگی خاطر لازم را به کاربر جهت استفاده از کالا در هر مکانی را می‌دهد.

اسپیکر بلوتوث پرووان PSB4315، کالایی همه فن حریف

قابلیت TWS

برند پرووان، تولید کننده لوازم جانبی موبایل، با طراحی و تولید اسپیکر بلوتوث PSB4315 توانسته سهم قابل توجهی از بازار کسب کند. این اسپیکر فارغ از بلوتوث نسخه 5 با محدوده عملکرد 10 متر، از پورت‌های اتصال USB Flash, TF Card با ظرفیت 32 گیگابایت بهره می‌برد. این کالا توان خروجی 5 وات را دارد که به دلیل بهره گیری از استاندارد IPX7 تا عمق 1 متر به مدت 30 دقیقه درون آب قرار می‌گیرد و هیج آسیبی به آن وارد نمی‌شود. از دیگر قابلیت‌های این اسپیکر می‌توان به اتصال TWS اشاره کرد تا کاربر بتواند دو اسپیکر از یک مدل را متصل کرده و صدای بیشتری دریافت شود.

اسپیکر بلوتوث پرووان با گارانتی 12 ماهه کاوان کالا ارائه می‌شود تا خریدار آسودگی خاطر لازم از بابت تهیه این محصول و خدمات پس از فروش را داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید