محققان سعودی موفق شدند رکورد جهانی راندمان سلول های خورشیدی چند اتصالی را تا 0.7 درصد بهبود بخشند.

سلول خورشیدی چند پیوندی

محققان دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله (KAUST) موفق به توسعه نوع جدیدی از سلول خورشیدی پشت سر هم شدند که رکورد راندمان را شکست. این سلول خورشیدی بازدهی 33.2 درصدی را به دست آورد که بالاتر از رکورد قبلی 32.5 درصدی است.

سلول‌های خورشیدی چند پیوندی با ترکیب سلول‌های فرعی سیلیکون و پروسکایت توسعه می‌یابند و کارایی بالاتری (PCE) نسبت به سلول‌های خورشیدی کریستالی معمولی دارند. در حال حاضر سیلیکون کریستالی رایج ترین ماده در فناوری فتوولتائیک برای تولید سلول های خورشیدی است که بازدهی تقریباً 20-22 درصدی دارد.

محققان سعودی رکورد سلول های خورشیدی چند اتصالی را شکستند

سلول های خورشیدی چند اتصالی دو طرفه مجهز به سلول های پروسکایت در بالا و سیلیکون در پایین هستند. هنگامی که این مواد با یکدیگر ترکیب می شوند، توانایی بهتری در دریافت و تبدیل نور خورشید به الکتریسیته دارند.

سلول خورشیدی توسعه یافته توسط محققان سعودی به بازدهی 33.2 درصدی دست یافت که بالاترین راندمان در میان سلول های خورشیدی چند اتصالی است. پیش از این رکورد، هلمهولتز زنتروم برلین (HZB) آلمان با 32.5 درصد بالاترین بازدهی را داشت.

سلول خورشیدی چند پیوندی

دکتر استفان دی وولف که مدیریت تیم سازنده این سلول خورشیدی را بر عهده داشت، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت که توسعه این سلول پتانسیل بالای این فناوری در تولید انرژی را نشان می دهد.

رکورد جدید، بالاترین PCE در میان سلول‌های خورشیدی دوجانبه تحت نور غیرمتمرکز، پتانسیل بالای سلول‌های خورشیدی چند اتصالی پروسکایت/سیلیکون را برای ارائه ماژول‌های فتوولتائیک بسیار کارآمد تأیید می‌کند؛ موضوعی حیاتی برای دستیابی سریع به اهداف انرژی‌های تجدیدپذیر برای مقابله با تغییرات آب و هوایی.

بر اساس بیانیه رسمی، این سلول خورشیدی که در آزمایشگاه فتوولتائیک مرکز انرژی خورشیدی در دانشگاه KAUST ساخته شده است، مورد تایید سازمان ESTI اروپا قرار گرفته است.

محققان سعودی از سال 2016 روی سلول های خورشیدی چند اتصالی کار می کنند و مواد، روش ها و ساختارهای مختلفی را بررسی کرده اند. حالا آنها موفق به ثبت یک رکورد جهانی شدند.

دیدگاهتان را بنویسید