شماره تماس گیرندگان ناشناس خارجی که با مشترکین Miscall تماس می گیرند در واقع نوعی کلاهبرداری ارتباطی است که به نام Vanagiri شناخته می شود.

هرازگاهی بر تعداد تماس های ناشناس از شماره های خارجی ناشناس مشترکان ایرانی افزوده می شود و با فرا رسیدن سال نو و تعطیلات نوروزی شاهد افزایش این تماس ها برای برخی از مشترکان هستیم. در این حالت، شماره های ناشناس از کشورهای خارجی که کد منطقه آنها عمدتاً مربوط به آفریقای جنوبی است، با مشترک تماس گرفته و Miss Call را به او می دهند. ماجرای این تماس ها چیست و چه باید کرد؟

دریافت تماس از شماره های بین المللی ناشناس کنجکاوی مشترکین را برمی انگیزد. پس از دریافت این تماس ها، مشترکین برای رفع کنجکاوی خود با این شماره ها تماس می گیرند. غافل از اینکه تماس آن ها ده ها هزار تومان برایشان هزینه دارد. به این روش کلاهبرداری، کلاهبرداری فنجیری گفته می شود.

اصطلاح Wanjiri از کلمه ژاپنی به معنای تماس گرفتن و قطع کردن گرفته شده است. داشتن تماس از دست رفته از یک شماره ناشناس، مخصوصاً شماره ای که متعلق به کشورهای آفریقایی مانند زیمبابوه، ترینیداد و توباگو، آفریقای جنوبی، سودان، غنا و غیره است به احتمال زیاد به این معنی است که شما درگیر این نوع کلاهبرداری هستید و نباید تماس بگیرید. این اعداد در این نوع کلاهبرداری، شخص یک سری شماره های خصوصی یا پریمیوم تنظیم می کند و به صورت تصادفی از آن ها با شماره های سراسر دنیا تماس می گیرد و بلافاصله تا زمانی که یک تماس از دست رفته روی گوشی قربانی ظاهر می شود، تلفن را قطع می کند. اگر قربانی بخواهد با مهاجم تماس بگیرد، پیام ضبط شده ای برای او پخش می شود و بدون اینکه فرد متوجه شود، گرفتار قبض های بالایی می شود، حتی با تماس یک ثانیه ای با این شماره ها، مبلغ ده هزار تومان از او دریافت می شود.

این روش کلاهبرداری در سراسر جهان رایج است و ابتدا در آمریکا ظاهر شد و اکنون به سراسر جهان از جمله ایران رسیده است. وزیر سابق ارتباطات درباره این تماس ها هشدارهایی داده بود اما به نظر می رسد پیگیری ها برای توقف این تماس ها ناموفق بوده است. صرف نظر از مبدأ این تماس ها و انجام کلاهبرداری از داخل یا خارج از کشور، به کاربران توصیه می شود پس از برقراری هرگونه تماس بین المللی ناآشنا و پایان مکالمه، از تماس مجدد با شماره مذکور خودداری کنند تا متحمل هزینه های سنگینی نشوند.

بهترین راه برای مقابله با این تماس ها این است که اولاً جواب ندادن و تماس نگیرید و ثانیاً این شماره را به پشتیبانی اپراتور سیم کارت بدهید یا در مرحله بالاتر این شماره را در اختیار سامانه 195 قرار دهید. به دنبال شکایات مردمی در زمینه ارتباطات است. پلیس مناطق قبیله ای تحت اداره فدرال نیز اعلام کرد که «شهروندان باید هرگونه تماس مشکوک یا اطلاعات مربوط به هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام های تلفن همراه را از طریق آدرس پلیس مناطق قبیله ای تحت اداره فدرال به آدرس www.Cyberpolice.ir اداره ارتباطات عمومی اطلاع دهند».

نکته مهمی که در مورد این تماس ها باید بدانید این است که برخی از این تماس ها منتظر می مانند تا مشترک به تلفن پاسخ دهد و سپس بلافاصله تلفن را قطع می کند. باید بدانید که در صورت پاسخگویی به این تماس ها، شماره تلفن شما در لیست افراد سودجوی پشت صحنه، در میان شماره تلفن های خصوصی ثبت می شود و تعداد تماس ها با شما بیش از پیش افزایش می یابد. بنابراین بی توجهی به این تماس ها و پاسخ ندادن به آنها تا آخرین لحظه تماس آنها بهترین راه مقابله با آنهاست.

هنگام تماس با این شماره ها از طرف مشترک، مشترک معمولاً با صدایی از پیش ضبط شده وصل می شود که سعی می کند آنها را در تماس نگه دارد. مواردی مانند برنده شدن در قرعه کشی یا حتی استفاده از آیات قرآن برای قطع نکردن کاربر از جمله اقدامات سوء استفاده کنندگان در پشت صحنه این نوع تماس هاست.

این تماس‌ها که معمولاً از پیشوندهایی مانند 678+، 960+، 267+، 2424+، 592+ و غیره متعلق به کشورهای وانواتو، مالدیو، ماداگاسکار، بوتسوانا، گینه، گویان و غیره هستند، نیستند. همانطور که گفته شد این پدیده منحصر به ایران است و در حال حاضر در بسیاری از کشورها رخ می دهد. هدف از این تماس ها کسب درآمد غیرقانونی از مشترکین کشورهای دیگر است.

آیا با چنین تماس هایی مواجه شده اید؟ با ما به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید