سفارش ساخت سوله و سازه فضاکار در شرکت آریانافلز گستران
تیم آریانا فلز گستران از سال ۱۳۸۳ آغاز به فعالیت نموده و تاکنون بیش از ۲۰۰ پروژه در سراسر کشور توسط تیم مجرب و کارازموده و با اخلاق با موفقیت انجام داده است. در ادامه قصد داریم تا با فعالیت های اصلی این شرکت آشنا شویم و در حد امکان هریک را به اختصار توضیح دهیم .این فعالیت ها عبارتند از:
- طراحی و ساخت سازه فضاکارو اجرای پوشش آن
- طراحی و ساخت سوله صنعتی و اجرای پوشش آن
- طراحی و ساخت و اجرای انواع کانکس
- فروش و اجرای ساندویچ پانل دیواری و سقفی
- فروش و اجرای انواع ورق و آبرو و فلاشینگ گالوانیزه و رنگی
- فروش و اجرای انواع پلی کربنات و یراق آلات
سازه فضکار چیست :
سازه فضایی یا سازه فضاکار گونه ای از سیستم های سه بعدی می باشد که اجزای آن تحت تاثیر کشش و فشار قرار دارند. در فرآیند ساخت این سازه ها از مدول های یکسان و تکرار شونده استفاده می گردد . هم چنین لایه های موازی در بالا و پایین آن ها نیز وجود دارد.
انواع سازه های فضاکار
فرم های متداول سازه های فضایی به قرار زیر است:
شبکه های تخت
چیلیک(قوسی)
گنبدی شکل
دیسکی
هرمی
سینوسی و تخت دو طرف شیب دار
و شبکه های ترکیبی تخت
قوسی
تخت شیبدار وقوسی
نیم قوس
تخت و گنبد
اجرای سازه فضاکار :
خوب است بدانید اجرت اجرای سازه فضاکار یا همان حق الزحمه اجرای سازه فضایی نسبت مستقیم با نحوه و روش مونتاژ سازه فضاکار دارد. عرفاً یکی از روش های ذیل برای بافت و نصب سازه فضاکار مرسوم است که بر حسب انتخاب مدل نصب سازه قیمت اجرای سازه نیز مشخص میشود.
حال چند روش معمول نصب سازه های فضاکار را ذکر می کنیم :
Heavy Lifting :
روش “هوی لیفتینگ” Heavy Lifting که همان بافت سازه فضایی برسطح تراز زمین پروژه است، که در این شیوه ابتدا سازه بر روی زمین مونتاژ شده و سپس برای تکمیل پروسه اجرای سازه فضاکار، عملیات نصب تمام سقف بصورت یکچارچه با استفاده از جرثقیل ها یا جک های ویژه ادامه می یابد.
این روش از سرعت بالایی برخوردار است ولی همه جا قابل اجرا نمی باشد.
part to part :
روش ردیف به ردیف یا اصطلاحاً Part to Part نسبت به مورد گذشته از سرعت اجرایی پایین تری برخوردار است، اما برای دهانه های بزرگتر روش مطلوبی محسوب می شود، در این حالت بخش هایی از سقف فضا کار روی زمین مونتاژ و بعد توسط جرثقیل در ارتفاع قرارداده شده تا به بخش های دیگر متصل شود و این کار تا اتمام عملیات نصب سقف فضایی تکرار خواهد شد.
روش چند وجهی
در این روش بافت و نصب سازه فضاکار ، چند المان و یک گوی در روی زمین به یکدیگر متصل شده و توسط جرثقیل های معمولی یا قرقره و طناب به ارتفاع مربوطه انتقال داده شده و سپس به سایر اجزا سازه فضایی مونتاژ می شود
سوله چیست
به سازه های فلزی با سقف شیبدار که برحسب محاسبات فنی خاص به اشکال مختلف تولید می شود، سوله گویند. سازه های شیب دار یا سوله به لاتین Gable Bents یا Ridge Bents نامیده می شوند. سوله ها
۱ – سوله خرپایی ( نام های دیگر این نوع سازه : سوله سبک ، سوله HSS ، سوله سبک قوسی
۲– سوله تیر ورقی ( نام های دیگر این نوع سازه : سوله سنتی ، سوله سنگین
۳ – سوله UBM
۴– سوله دست دوم ( که البته اصولا فقط به روش تیر ورقی موجود هستند ، و قطعا نمی توان گفت که یک روش مجزا است ، اما به دلیل تقاضا این را هم در این مطلب آوردیم )
ساخت سوله
با توجه به نیاز مشتریان و طبق صحبت هایی که کارشناسان آریانافلز با مشتریان گرامی انجام خواهند داد ، انواع مختلف سوله در ابعاد مختلف قابل پیاده سازی خواهد بود اما نکته مهم تر این است که از ابتدا تا انتها فرآیند ساخت سوله به چه صورت خواهد بود.
مراحل ساخت سوله در کارخانه عبارتند از:
برش و سوراخکاری قطعات سوله اولین مرحله از مراحل ساخت سوله در کارخانه است
Shop drawing: نقشه ای که ضخامت و طول و اطلاعات ساخت سوله را شامل می شود.
تایید و رنگ: بعداز تایید مهندسان،قطعات بهصورتیک یا چندلایه رنگ میشونداگر سطحی زنگزده باشد قبلاز رنگ مرحله سندبلاست اجرا میشود.
حمل و نصب: بعداز طیمراحل مختلف سازهها برای نصب به محل پروژه بردهشده و توسط جرثقیل نصب میشود.
تهیه جواز برای ساخت سوله
1- تهیه ی جواز شغل مورد نظر با کاربری مشخص و متراژ مورد نیاز
2- دریافت زمین از شرکت شهرک ها با توجه به متراژ ساخت سوله صنعتی و در نظرگرفتن فضای آتش نشانی ، فضای سبز ، محوطه سازی و نوع کاربری و … در محل مجاز شغل مورد نظر.
3- دریافت معرفی های لازم جهت تهیه ی نقشه ساخت سوله در کارخانه و مجوز احداث
4- مشاوره کارفرما با مهندسین خبره و تهیهی دفترچه محاسبات و نقشههای ساخت سوله وبه تایید نظام مهندسی محل اجرایسوله میگردد.
5- ارائه ی اصل و کپی a3 نقشه های ساخت سوله به شرکت شهرک ها و اخذ مجوز احداث و انشعاب های مورد نیاز مانند ، آب ، برق ، گاز و …
6– لایه برداری، خاک ریزی و مسطح سازی زمین مورد نظر توسط کارشناسان و پیمانکاران
7- آلموتور بندی و قالب بندی فونداسیون سازه مطابق با نقشه های ساخت سوله در کارخانه
8- مرحلهی اول نظارت ساخت سوله آغاز و توسط مهندسین ناظر معرفی شده سازمان نظام مهندسی دارد و مرحله نظارت ناظر مقیم یا غیر مقیم سازه و ناظر سازمان ، کنترل و تایید میشود.
9-دومین مجوز لازم، اخذ مجوز بتن ریزی و آزمایش بتن
10- سوله سازی و اسکلت فلزی همزمان با اجرای فونداسیون(میتوان سوله سازی را همزمان با اجرای فونداسیون آغاز نمود،تا در زمان مهیا شدن فونداسیون ، ساختسوله تا مرحله ی مونتاژ ، جوش و نطارت اولیه مهیا گردد و همزمان نظارت ساخت قطعات و فونداسیون انجام پذیرد تا از اتلاف وقت جلوگیری شود)
11- پس از تایید ناظر سازه و سازمان ، در مرحله بعدی از مراحل ساخت سوله در کارخانه قطعات سوله به محل، حمل،و نصب می گردد .مجددا در این مرحله برابر با نقشه های ساخت سوله توسط ناظر سازه کنترل و تایید و مجوز دیوارچینی و پوشش سقف و بدنه سوله صادر می گردد.
کانکس چیست
کانکس در تعریف کلی عبارت است از یک سازه پیش ساخته که در زبان های مختلف به آن شلتر shelter و به انگلیسی conex گفته می شود.کانکس دارای کاربرد های مختلفی بوده اما ایده اولیه آن برای استفاده به عنوان سکونت گاهی موقت که بصورت سریع ساخته و در محل مستقر شود بوده است که با گذشت زمان کاربری هایی مانند فروشگاهی و خدماتی نیز به آن افزوده شده است.
انواع کانکس
کانکس های مسکونی
ویلایی
کارگاهی
اداری
کارگری
فروشگاهی
سقف قوس دار
فست فود
در طراحی این کانکس ها با توجه به نوع کاربرد از مواد گوناگون برای نما و … استفاده خواهد شد.
ساندویچ پانل چیست
ساندویچ پانل جایگزین مناسبی است برای مصالح سنتی یعنی اجری وسیمانی است که می توان با اطمینان کامل ان را در نظر گرفت، زیرا مزایای بسیاری نسبت به این مصالح دارداز جمله سبک بودن ، تحویل و نصب بسیار راحت و سریع،قیمت مناسب ،از لحاظ کاهش هزینه های ساخت و ساز مقرون به صرفه است ،ودرمصرف انرژی ها بسیارصرفه جویی می شود.ساندویچ پانل سازه ای می باشد،که از چند لایه متصل به هم تشکیل شده است .لایه های ساندویچ پانل هر کدام خاصیت فیزیکی ومیکانیکی دارند ومختص به مکانی با کاربرد خاص است .ولی در حالت کلی به دو نوع ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی مورد استفاده قرار می گیرد.
ساخت ساندویچ پانل دیواری
با طراحی های مختلف در نمای داخلی و خارجی ساختمان ارائه می شود و به دلیل ویژگی های خاص آن در موارد بسیاری کاربرد دارد.ساختار ساندویچ پانل دیواری به صورت چند لایه است و به همین علت نام ساندویچ پانل به خود گرفته است. لایه های تشکیل دهنده ساندویچ پانل شامل سه لایه است که لایه میانی آن عایقی از جنس پلی یورتان، پلی استایرن، پشم سنگ و یا پشم شیشه می باشد و این فوم عایق بسیار مستحکم بوده و در مقابل نفوذ آب، رطوبت، حرارت، سرما و گرما مقاوم است.
معمولا از پوشش پانل توسط سانندویچ پانل ها برای موارد زیر کمک می گیرند :
سیلوها وانبارها
- ساخت کلین روم ها
- سردخانه های ثابت و متحرک
- سوله های کشاورزی، گاوداری و مرغداری
- ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و سالن های ورزشی
انواع ساندویچ پانل :
ورق گالوانیزه
- ورق آلومینیوم
- ورق آلوزینگ
از بهترین نوع ورق مورد استفاده در ساندویچپانل دیواری ورق آلوزینک را میتوان نام برد که این ورق علاوه بر دارا بودن خواص ضد زنگ بودن آلومینیوم، مقاومت بالایی داشته و به دلیل خوردگی پایین و قیمت مقرون به صرفه، کاربرد بسیاری دارد. از ساندویچ پانلهای دیواری با ضخامت 4 الی 6 سانتی متر، بیشتر برای ساخت دیوارها و پارتیشن های داخلی در بسیاری از پروژه ها استفاده می شود.ورق های تشکیل دهنده ساندویچ پانلدیواری دو رو ورق گالوانیزه و یا دو رو ورق آلوزینک می باشد و یا یک رو ورق گالوانیزه در قسمت داخلی و یک رو ورق آلوزینگ در قسمت خارجی، که استحکام این دیوارها را با ایجاد شیار روی آن بسیار بالا می برند.
نمونه کارها در سایت آریانافلز موجود است.