نقد و بررسی لنوو Y520
بررسی مشخصات و امکانات لپ تاپ لنوو مدل y520
لپ تاپ لنوو Y520 پرچمدار گیمینگ لنوو ! در این بخش نمایندگی لنوو در ایران قصد دارد یکی از جدیدترین محصولات لنوو را تحلیل و بررسی کند.جدیدترین لپتاپ مخصوص بازی شرکت لنوو یعنی Legion Y520، شکوه و زیبایی مدل 17اینچی یعنی Legion Y720 را ندارد. با این حال عملکرد و کارایی بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار میدهد. لپتاپی که با وجود قیمت بسیار مناسب از امکانات و ویژگیهای لپتاپهای بالارده و بسیار گرانقیمتتر برخوردار است. این لپتاپ و ویژگیهایش به طرز عجیبی متقاعدکننده است. نه تنها با وجود قطعات سختافزاری بسیار خوب قیمت مناسبی دارد، بلکه عملکرد آن در هنگام بازیکردن با دستگاه بسیار روان و قابل اعتماد است. درواقع بهتر است اینطور بگوییم که اگر لپتاپی مخصوص بازی میخواهید اما به دنبال تجملات معمول لپتاپهای این رده مثل صفحهنمایش 4K یا قابلیت اتصال به دستگاههای واقعیت مجازی نیستید؛ لنوو Y520 و برادر بزرگش Y720 گزینه های مناسبی هستند. در نقد و بررسی این مخصوص بازی اقتصادی با نمایندگی لنوو همراه باشید.
طراحی و ساخت
شاید در نگاه اول به این لپتاپ متوجه نشوید که بدنهی آن از جنس فلز است یا پلاستیک. در حالیکه Y720 تماما از فلز ساخته شده، بدنهی Y520 پلاستیکی است و توجیه استفاده از این ماده هم پایین نگهداشتن قیمت آن است. البته خوشبختانه استفاده از پلاستیک در تمامی قسمتهای بدنه، ذرهای استحکام و مقاومت دستگاه را کم نکرده است. به طوری که این بدنه در برابر فشار و خمش نسبت به سایر لپتاپهای همردهی خود بسیار مقاومتر است و بهراحتی آنها را پشت سر میگذارد. با اینحال قاب پشتی صفحهنمایش کمی ناامیدکننده است و شاید اگر کمی مقاومتر ساخته میشد بهتر بود. لنوو ترجیح داده است به جای استفاده از متریالی که فقط قیمت را بالا میبرد، به آنچه که درون دستگاه است اهمیت بدهد و دل طرفداران را به دست آورد.با بازکردن در لپتاپ نگرانیها دربارهی کیفیت ساخت این دستگاه کاملا از بین رفت. با اینکه طراحی و استفاده از رنگها در این نوتبوک خیلی متمایز و خاص نیست، اما استراحتگاه دست با متریالی به رنگ مشکی مات و کیبوردی که با خطوط و زوایای قرمزرنگ احاطه شده بسیار شبیه به طراحی و استایل لپتاپهای مخصوص بازی ایسوس و Alienware است. بدنهی لپتاپ به شدت مستعد جذب اثر انگشت است اما دردستگرفتن آن حس خوبی به کاربر میدهد و خبری که برای اکثر گیمرهای مبتدی تا حرفهای خوشایند خواهد بود این است که لنوو Y520 در هنگام انجام کارهای سنگین هم خیلی داغ نمیشود.
استفاده از پلاستیک در بدنهی لپتاپها همیشه هم بد نیست. در لنوو Y520 استفاده از این متریال به جای فلز باعث شده تا با یکی از سبکترین لپتاپهای مخصوص بازی 15 اینچی طرف باشیم. لپتاپی که کمتر از 2.5 کیلوگرم وزن داشته باشد. لولاهایی که در وسط و زیر صفحهنمایش قرار دارند هم به اندازهای محکم هستند که هنگام کارکردن یا جابجایی با درب باز تکان نخورند و به راحتی وزن صفحهنمایش را تحمل میکنند. همچنین نرمبودن لولاها باعث میشود بتوان با یک دست درب لپتاپ را باز کرد چرا که تقریبا تمام وزن صفحهنمایش در وسط آن، یعنی دقیقا جایی که لولاها قرار دارند متمرکز شده است.
سختافزار و کارایی
عملکرد کلی Y520 روان و بدون لگزدن و کندی است. بوتآپ و خاموش شدن دستگاه بسیار سریع است.
با اینکه بدنه و طراحی ظاهری Legion Y520 لوکس نیست و نکتهی هیجانانگیزی ندارد، اما میتوان به قطعات داخلی آن افتخار کرد. در این مدل از لپتاپهای لژیون، آخرین نسل از پردازندههای HQ یعنی سری هفتم (کیبیلیک) ساخت شرکت اینتل پردازش محاسبات را برعهده دارد. پردازندهای که از پس سنگینترین محاسبات برمیآید و با فرکانس 2.8 تا 3.8 گیگاهرتز و 6 مگابایت کش برای کاربریهای حرفهای از جمله بازیهای رایانهای، ادیت فیلم و عکس و اجرای نرمافزارهای گرافیکی و مهندسی کاملا مناسب است. مهمترین قسمت در هر لپتاپ مخصوص بازی کارت گرافیک آن است. مسئول تمام پردازشهای گرافیکی در Legion Y520 تراشهی GTX 1050 ساخت شرکت انویدیا و از نسل پاسکال است. با 4 گیگابایت حافظهی گرافیکی اختصاصی از نوع GDDR5 که میتواند بازیها را با نرخ فریم متوسط و بالا اجرا کند. حافظهی رم 16 گیگابایت از نوع DDR4 و یک ترابایت هارددیسک مکانیکی با گردش 5400 دور در دقیقه بههمراه ۲۵۶ گیگابایت SSD از دیگر ویژگیهای سختافزاری این لپتاپ است. با وجود این سختافزار لنوو دستگاهی را به بازار عرضه کرده است که شاید بدنهی فوقالعادهای نداشته باشد اما ویژگیهای سختافزاری زیادی دارد که تمام نقصهای دیگر را میپوشاند.
باتری این دستگاه یک نمونهی لیتیومپلیمری با ظرفیت 45 واتساعت است که تا 4 ساعت شارژدهی Y520 را تامین میکند. این میزان کاملا معمولی است و هنوز در میان لپتاپهای مخصوص بازی باتری و میزان شارژدهی آنها یک چالش است.
صفحهنمایش
بررسی های نمایندگی Lenovo نشان میدهد معمولا لپتاپهای همسری با هم مقایسه میشوند. صفحهنمایش Y720 که برادر بزرگتر Y520 است صفحهنمایش 4K دارد. اما لنوو تصمیم گرفته برای این مدل از یک صفحهنمایش با رزولوشن 1080×1920 (Full HD) استفاده کرده است. خوشبختانه با وجود صرفهجوییهای زیادی که لنوو در ساخت این دستگاه به خرج داده، پنل مناسبی را انتخاب کرده، پنلی که هم IPS است و هم مات. مزیت IPS بودن زوایای دید وسیع است، اینکه با تغییر زوایه نشستن رنگها و تصویر بههم نمیریزد و به همین دلیل مجبور نیستید همیشه دقیقا روبروی صفحهنمایش بنشینید. مات بودن صفحهنمایش هم مزایا و معایب خود را دارد. مزیتش آن است که در محیطهای پرنور و زیر تابش مستقیم آفتاب کار کردن با آن آزاردهنده نخواهد بود و انعکاس نور و تصویر اجسام چشم را اذیت نمیکند و باعث حواسپرتی کاربر نمیشود. از معایب آن میتوان به این نکته اشاره کرد که روکش مات باعث میشود رنگها آنطور که باید زنده و شفاف نباشند و تصاویر تا حدی مرده و کدر به نظر بیایند. این مسئله برای گیمرهای حرفهای و کسانی که از لپتاپهای مخصوص بازی برای کارهای گرافیکی استفاده میکنند چندان خوشایند نیست. انتخاب معایب یا مزایای این روکش کاملا به سلیقه و کاربری افراد بستگی دارد.
کیبورد و تاچپد
کیبورد لنوو Y520 یک نمونهی استاندارد و بسیار خوب است که فاصلهی بین دکمهها و نرمی آنها حس خوبی را به کاربر منتقل میکند. البته فضای اطراف کیبورد درست مثل بدنه اثرانگشت را به خود جذب میکند و اگر برای تمیزی لپتاپتان وسواس دارید، باید همیشه دستمال یا پکیجهای تمیزکننده را همراه داشته باشید.بررسی های بخش تعمیر لپ تاپ لنوو نشان میدهد دکمههای جهتدار با طراحی جدید و ویژه بزرگتر از مدلهای قبلی لنوو هستند تا کار گیمرها و دیگر کاربران سخت نباشد. در کنار بزرگشدن این دکمهها، دکمههای ماشینحساب (Number Pad) کوچک شدند و در سمت راست کیبورد به سمت بالا متمرکز شدند که شاید کارکردن با آنها به سادگی قبل نباشد. در کل صفحهکلید عملکرد خوب و رضایتبخشی دارد و نسبتا بیصدا هستند. تنها ایرادی که میتوان به آن گرفت انتخاب رنگ حروف است که قرمز است و در این صفحه مشکی و مات کنتراست جالبی ندارد. با روشن شدن دستگاه و فعالشدن نور پسزمینه این مشکل تا حدی رفع میشود.
تاچپد هم مثل همیشه خوب است و حساسیت آن به لمس و پاسخگویی آن دقیق است و اگر نخواهید با این لپتاپ بازی کنید یا کارهایی انجام دهید که نیاز به دقت بسیار بالا دارد، از خرید یک ماوس جداگانه بینیاز هستید. سطح تاچپد شیشهای نیست و از پلاستیک با روکش براق استفاده شده که کیفیت قابل قبولی دارد. دکمههای کلیک چپ و راست به طور یکپارچه هستند و در وسط و پایین تاچپد قرار دارند و با خطی قرمز از هم جدا شدند. این مورد که این کلیدها از هم جدا نیستند ممکن است تا زمانی که به کارکردن با آن عادت کنید کمی گیجکننده باشد. اما در مجموع کیفیت و عملکرد و حس کارکردن با آن خوب است.
پورتها و اتصالات
لپتاپ مخصوص بازی لنوو Legion Y520 از درگاهها و اتصالات نسبتا کاملی برخوردار است که برای یک لپتاپ 15 اینچی کاملا رضایتبخش است اما برای یک لپتاپ مخصوص بازی میتوانست بهتر باشد. در سمت راست، سه پورت USB قرار دارد که دو تای آن USB 3.0 و دیگری Type-C است. در این سمت کارتخوان و درگاه HDMI هم قرار دارد و بقیهی پورتها به سمت چپ منتقل شدهاند. در سمت چپ قفل کنسینگتون، لاکپورت (درگاه مخصوص شارژ دستگاههای لنوو)، پورت LAN گیگابیتی و یک پورت USB 2.0 قرار دارند. همچنین درگاه 3.5 میلیمتری و دکمهی ریکاوری لنوو هم روی این لبه قرار دارد.
سخن آخر
لپتاپ مخصوص بازی لنوو Y520 نمونهی یک لپتاپ مقرونبهصرفه با ارزش خرید بالاست.بررسی های بخش تعمیر لپ تاپ گیمینگ لنوو نشان میدهد دستگاهی که با وجود بدنهی نه چندان لوکس و گرانقیمت که از مواد فوقالعادهای هم استفاده نکرده، قطعات سختافزاری بسیار خوبی دارد که افراد زیادی را برای خرید یک لپتاپ مخصوص بازی به سمت خود جذب میکند. لنوو لپتاپی را تولید و عرضه کرده که بدون خالیکردن جیب کاربران نیازهای آنها را برای داشتن یک لپتاپ مخصوص بازی برآورده میکند. بدنهی پلاستیکی قابل قبول، صفحهنمایش Full HD با روکش مات، سختافزار قوی و پورتهای کامل گزینههایی است که میتوانید برای خرید به آنها توجه کنید. در انتها خرید لنوو Legion Y520 را به گیمرهای تازهکار و کسانی که یک لپتاپ قوی و ارزانقیمت میخواهند توصیه میکنیم.