4 مورد از معایب طلاق از طرف مرد + مراحل درخواست طلاق
حدیثی در قران درباره طلاق آمده است که امام صادق (ع) می فرمایند هیچ چیز نزد خدا منفور تر و ناپسندتر از طلاق نیست، اما در برخی مواقع هست که در زندگی زناشویی بین زن و شوهر تفرقه ایجاد می شود و راهی جز طلاق برای آنها باقی نمی ماند، در این مقاله قصد داریم تا چند مورد از معایب طلاق از طرف مرد، نکات مهم درخواست طلاق از طرف مرد و مطالبی که لازم است درباره طلاق از طرف مرد بدانید را برایتان به تحریر درآوردیم، تا انتهای مقاله باما همراه باشید.
مراحل درخواست طلاق از طرف مرد به چه صورت است؟
در این مطلب می خواهیم مراحل درخواست طلاق از طرف مرد را برایتان شرح دهیم،
مرحله اول: ابتدا برای تنظیم دادخواست طلاق باید انجام طلاق طبق ماده قانون ۲۹ حمایت از خانواده باشد به این معنی که در ماده قانون۲۹ حمایت از خانواده قاضی اجرت المثل، مهریه، نفقه، حضانت فرزندان را مشخص می کند.
مرحله دوم: مردی که درخواست طلاق دارد باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کرده و بعد ما بقیه کارها را طی کند.
مرحله سوم: برای درخواست طلاق، آقا بهتر است به وکیل خانواده در ارومیه مراجعه کند تا با راهنمایی دقیق و آگاهی کامل از روند پرونده باخبر شود.
مرحله چهارم: بعد از ثبت شدن طلاق در دادگاه نوبت به رسیدگی پرونده می رسد این نکته را توجه داشته باشید که حتما باید در تمامی جلسات دادگاه حضور داشته باشید در غیر اینصورت پرونده شما مختومه اعلام می شود.
مرحله پنجم: نکته حائز اهمیتی که در طلاق از طرف مرد باید به آن توجه کنید این است که، اگر درخواست طلاق از طرف مرد باشد باید تمام حق و حقوق زن را پرداخت کند، حقوق زن در طلاق از طرف مرد شامل: نفقه، مهریه، اجرت المثل و … می شود، در صورتی مرد می تواند هیچکدام از این حقوق را پرداخت نکند که مدرک محکمه پسند مثل عدم تمکین، عدم سوء معاشرت، مشکلات روانی، اعتیاد را به دادگاه ارائه دهد، در این صورت بازهم مهریه به زن تعلق میگیرد مگر آنکه خود زن آن را ببخشد.
مرحله ششم:طلاق از طرف مرد به این صورت می باشد: برای ثبت طلاق اگر زوجه یائسه یا باکره نباشد، ابتدا درخواست طلاق نوشته و ثبت می شود و بعد از گذشت ۳ ماه اگر به یکدیگر رجوع کنند این طلاق فسخ می شود ولی اگر تمایلی به بازگشت به زندگی نداشته باشند طلاق در شناسنامه ثبت شده و مهر می گردد.
مرحله هفتم: اگر درخواست جدایی از طرف مرد باشد و آن مرد وکیل طلاق داشته باشد میتواند بدون حضور خودش در دادگاه ها وکیل کار های طلاقش را انجام دهد.
مرحله هشتم: اگر مردی درخواست طلاق بدهد، طرفین به دادگاه احضار می شوند و پس از شهادت در خصوص علت درخواست طلاق تصمیم گیری می شود.
مرحله نهم: بعد از اینکه این کار ها به پایان رسید نوبت به مقدار نفقه و مهریه تعیین شده برای زن و همچنین حضانت فرزندان تصمیم گیری می شود.
4 مورد از معایب طلاق از طرف مرد
همانطور که میدانیم حق طلاق برای مرد است اما در مواقعی هست که زن هم میتواند درخواست طلاق بدهد، اما اگر مردی درخواست طلاق بدهد معایبی برای آن دارد که در مطالب ذیل درباره آن صحبت شده است.
- اگر مردی درخواست طلاق داشته باشد باید تمامی حقوق زن اعم از نفقه، مهریه، اجرت المثل، را به زن پرداخت کند.
- یکی دیگر از معایب طلاق از طرف مرد پرداخت اجرت المثل است، که در صورتی به زن تعلق می گیرد که با شوهرش زندگی کرده باشد، اجرت المثل به حقی گفته می شود که زن در طول زندگی مشترک کسب کرده است، این حق زحمات شامل خانه داری، آشپزی، شست و شو می شود.
- همچنین در عقد نامه ای که در ابتدای عقد به شما داده می شود ذکر شده است که اگر مردی بخواهد همسر خود را طلاق دهد باید نصف اموال خود را به او پرداخت نماید، در صورتی میتواند نصف اموال را به زوجه ندهد که زن ناشزه باشد و یا نتواند شوهر خود را تمکین کند.
- حکم شرعی طلاق زن باردار: مرد باید اجازه دهد تا فرزند متولد شود و بعد طلاق صورت بگیرد، اما راه دیگری وجود دارد که می توانید در بارداری نیز همسر خود را طلاق دهید در صورتی که دونفر به این امر رضایت دهید اما باید تا آخر وضع حمل به همسر خود نفقه دهید.
دلایل موجه برای درخواست طلاق مرد؟
دلایل محکمه پسند طلاق از طرف مرد باید وجود داشته باشد در غیر اینصورت مراحل طلاق بسیار طولانی خواهد بود، در ادامه به برخی از دلایل موجه برای درخواست طلاق مرد را بررسی می کنیم:
- در صورتی طلاق توسط مرد امکان پذیر است که زن به هردلیلی خانه خود را ترک کرده باشد با توجه به این موضوع که وظیفه زن تمکین همسر خود و زندگی در خانه ای است که همسر برای او در نظر گرفته است زن موظف است این کار را انجام دهد در صورتی که زن از اینکار امتناع کند مرد می تواند درخواست طلاق دهد.
- درصورتی زن می تواند درخواست تمکین را رد کند که ثابت کند،مرد خانه ای نداشته باشد،خانه مناسب زندگی باشد، خطر جانی زن را تهدید کند، مرد از نظر روانی مشکل داشته باشد. رد تمکین فقط در این صورت امکان پذیر است.
- موردی دیگری وجود دارد که درخواست طلاق از مرد امکان پذیر است بیمار بودن و نازایی زن است، اگر مردی ثابت کند که زنش نمی تواند باردار شود و یا از نظر پزشکی مریض است می تواند زنش را طلاق دهد.
- یکی دیگر از دلایل و مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد، رفتار نادرست زن و عدم معاشرت آن است. سوء معاشرت زن، مهم ترین دلیلی است که مرد با اثبات آن می تواند به راحتی زن خود را طلاق دهد.
- دلیل دیگری که مرد می تواند درخواست طلاق دهد محکوم شدن زن به حبس است. در صورتی که زن محکوم به حبس و جزای نقدی شود و نتواند آن را پرداخت کند مرد میتواند درخواست طلاق از زنش را بدهد.
همانطور که در متن بالا دلایل موجه طلاق مرد را خواندید طلاق فقط با این دلایل از طرف مرد امکان پذیر است دلایل دیگر جزو معایب طلاق از طرف مرد محسوب نمی شود. مرد می تواند با این دلایل حتی به صورت غیابی زن را طلاق دهد اگر زنی با مدرکی که ثابت کند حرف مرد اشتباه است در دادگاه حاضر نشود. طلاق به صورت غیابی انجام می شود.
چگونه بعد از طلاق به زنم مهریه ندم؟
زمانی که زن و مردی درخواست طلاق میدهند دادگاه باید در گواهی عدم سازش آنها تکلیف مهریه، نفقه، اجرت المثل و همچنین حضانت فرزندان را مشخص کند که در این صورت مقدار پرداخت آنها و یا عدم پرداخت مهریه از طرف مرد مشخص می شود، اما این نکته قابل توجه است که از آنجایی که مهریه مبلغ بالایی را شامل می شود و در صورت عدم پرداخت آن برای مرد حکم جلب صادر میشود. این سوال برای آقایان می آید که آیا راهی وجود دارد که مهریه پرداخت نشود.
- در جواب این سوال باید گفت در صورتی که عقد نکاح به درستی انجام شده باشد زن در هر صورت می تواند مهریه خود را طلب کند. برخلاف تصور برخی که می گویند اگر زنی خیانت کند یا تمکین از سوی آن انجام نشود و یا خانه را ترک کند بازهم نفقه آن قطع شده و مهریه به آن تعلق می گیرد پس راهی وجود ندارد که مرد بتواند از پرداخت مهریه فرار کند.
- پس تنها راهی که وجود دارد تا مرد مهریه پرداخت کند این است که زن قبلا مهریه خود را به شوهر بخشیده باشد و یا حین طلاق توافق کنند که زن مهریه ای طلب نکند و حق طلاق را بدست آورد.
- پس گفته شد که راهی وجود ندارد که مرد مهریه پرداخت نکند فقط می تواند طبق استطاعت مالی خود آن را کم و یا زیاد کند و یا حتی آنرا قسط بندی کند. این مورد زمانی امکان پذیر است که مهریه زن استطاعه باشد و مرد طبق توانایی مالی اش و درحد توانایی مالی خود مسئول می باشد.
- حال راه هایی وجود دارد که مرد مهریه پرداخت نکند؟ این در این صورت امکان پذیر است که عقد نکاح به هر دلیلی باطل شده باشد و رابطه ای میان آنها شکل نگرفته باشد مرد می تواند مهریه ای پرداخت نکند.
- اگر زن قبل از عقد و یا بعد از عقد مهریه را بخشیده باشد در این صورت مرد می تواند با ارائه سند به دادگاه از دادن مهریه معذور شود، برای اطلاع بیشتر شرایط مهریه می تواند به وکیل طلاق در ارومیه مراجعه نمایید.
سخن پایانی
مطالب به پایان رسید در این مقاله سعی بر این بود که معایب طلاق از طرف مرد را برایتان به خوبی توضیح دهیم همچنین در این مقاله دلایل موجه برای درخواست طلاق از طرف مرد را توضیح دادیم و راه هایی که ممکن است مرد بتواند از پرداخت مهریه امتناع کند را هم شرح دادیم تشکر که تا آخر مطالب همراه ما بودید.
برچسب ها : وکیل ارومیه,وکیل طلاق ارومیه,وکیل خانواده ارومیه,وکیل مهریه ارومیه,بهترین وکیل ارومیه